Cookie- og Privatlivspolitik

Colette

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen er roligt fortalt, men har enkelte scener med mild dramatik i form af skænderier og et slagsmål. Da filmen ellers har et roligt tempo og konflikterne hovedsageligt ligger i dialogen, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
25.10.2018
| |
1 time 51 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Colette
|
Colette

Dramaet 'Colette' handler om forfatterinden Sidonie-Gabrielle Colette, der i starten af 1900-tallet vendte op og ned på fransk litteratur. 

Da den unge kvinde Gabrielle endelig stikker af til Paris med den ældre succesforfatter kendt som Willy, er det egentlig for at leve et roligt liv med sin elskede. Men introduktionen til storbyen, Willys flamboyante liv og ikke mindst litteraturen ændrer alt for Gabrielle.

Den vilde livsstil koster mange penge, og snart begynder hun at hjælpe sin mand ved at skrive bøger under hans navn. Men da reaktionerne på hendes semibiografiske bøger om pigen Claudine bliver et kæmpe fænomen, indser Gabrielle, at hun selv er kunstner.

Snart opstår Gabrielles nye personlighed, Colette. En modig, seksuel og kontroversiel kvinde, der ikke er bange for at udfordre de gængse samfundsnormer og kønsmønstre. 

Filmen 'Colette', om den Nobelpris-nominerede forfatterinde, er en evigt relevant fortælling om kærligheden mellem to excentrikere samt om kvinders ret til at blive hørt, set og læst. 

Keira Knightley og Dominic West spiller de to centrale roller, mens instruktøren tidligere har stået bag filmen Jeg er stadig Alice. (copyright: kino.dk) 

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (32 votes)
4.6
4.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Selvom meget bryder sammen for Colette, så er det, som om man rejser sig og går lidt mere rank ud af biografsalen. På kunstens, kærlighedens og kvindernes vegne." (Sarah Iben Almbjerg)

 • BT

  "'Colette' er ikke en film, der som sådan overrasker, men den er smuk, har et fascinerende tidsbillede og byder på et faktisk ganske moderne syn på køn, identitet og seksualitet." (Thomas Brunstrøm)

 • Jyllands-Posten

  "Det er i høj grad på grund af Knightleys alsidige portræt af den succesfulde forfatterinde og varietéstjerne, at Westmorelands film er blevet så vellykket." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "'Colette' er en frigørelsesproces, som skal tjene til opmuntring og eksempel til efterfølgelse, og sådan opleves den også." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Colette er en moderne biografisk fremstilling, som ved, at den taler om balancen mellem kønnene, om andre seksuelle måder, om retten til at være fri og skille sig ud." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Gitte Rysgaard

En rigtig god film, der fortælle hvordan det må have været.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.