Cookie- og Privatlivspolitik

Cold Case Hammarskjöld

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har ikke været indsendt til vurdering hos Medierådet for Børn og Unge. I henhold til filmloven påføres ikke-vurderede film 15 års-mærkatet.

Se mere på medierådet.dk
07.02.2019
| |
2 timer 8 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Cold Case Hammarskjöld
|
Versioner: se alle
2D, DoaS, Særvisning
|

Dokumentarfilmen 'Cold Case Hammarskjöld' undersøger de mystiske omstændigheder vedrørende FNs generalsekretær Dag Hammarskjölds død i 1961 ved en gådefuld flyulykke i Ndola i Nordrhodesia.

Den danske journalist og instruktør Mads Brügger og amatør-efterforskeren Göran Björkdahl drager til det afrikanske kontinent for at finde sandheden om ulykken. For er konspirationsteorierne rigtigte eller har de intet på sig?

Gennem 6 år efterforsker de to sagen, der undervejs tager en yderst uventet drejning, der bringer dem på sporet af en tophemmelig organisation og forbrydelser mod menneskeheden.

'Cold Case Hammarskjöld' gemmer på flere kontroversielle og chokerende afsløringer, som allerede har trukket overskrifter rundt om i verden, og som instruktøren selv udtaler, så kan "filmen potentielt kan få låget til at ryge af gryden i Sydafrika".

Mads Brügger har tidligere stået bag dokumentarfilmene 'Det røde kapel' og Ambassadøren samt senest den danske komedie Sankt Bernhard Syndikatet. (copyright: kino.dk)

 

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (40 votes)
4.8
5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

  • BT

    "... [Brügger] leverer fornem dokumentarkunst, man sjældent har set mage i Danmark. Det er høj, høj klasse, og filmen har fortjent skabt overskrifter over det meste af verden." (Thomas Brunstrøm)

  • Jyllands-Posten

    "Mens spørgsmålene hober sig op, står en ting dog klart. Mads Brügger har skabt et værk, der får diskussionen om dokumentarfilmens væsen på gled." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

  • Politiken

    "Som konspirationsdokumentar er 'Cold Case Hammarskjöld' Brüggers bedste. Måske er den ligefrem epokegørende vigtig. Måske." (Kim Skotte)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Morten

Den mand er et multitalent. Står bag landets bedste radio og så ved siden af laver han lige denne fantastiske dokumentarfilm.

Kenneth

Stor cadeau og courage til Mads Brygger for endnu engang, at turde lave en vellykket og spænende dokumentarfilm om en historisk tragedie og mord på en mand, der gik op mod stærke og skjulte mørke magter i denne verden.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.