Cookie- og Privatlivspolitik

Coco før Chanel

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
11.12.2009
| |
1 time 50 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Coco avant Chanel
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|

Audrey Tautou (Den Fabelagtige Amélie Fra Montmartre) spiller designeren og legenden Coco Chanel i det franske drama 'Coco før Chanel'.

Det er historien om en lille pige, der sendes på børnehjem, og om en ydmyg syerske i et baglokale. Om en ung, tynd kurtisane, der finder en smutvej til samfundets dekadente overklasse, og om en forelsket kvinde, der ved, hun aldrig bliver nogens hustru.

Det er historien om en oprører, der ikke finder sig i tidens kvindeundertrykkende konventioner og derfor klæder sig i sine elskeres tøj.

Historien om Gabrielle ”Coco” Chanel begynder på samfundets bund, men ved egen hjælp og vilje ender hun som legendarisk couturier, der med sin succes, frihed og upåklagelig stil opnåede status som symbolet på den moderne kvinde.

I anledning af modehusets 100-års jubilæum er der lavet to film om modeikonet - 'Coco før Chanel' og Coco Chanel & Igor Stravinsky.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (1085 votes)
4
3.5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "»Coco før Chanel« er eskapisme i forklædning som en historie om kvindefrigørelse. En usædvanligt elegant forklædning, ganske vist." (Iben Albinus Sabroe) ()

 • Børsen

  "Derimod er der god økonomi i Anne Fontaines fokus på Cocus unge år. Hel i Chanels egen ånd er materialet perfekt skåret til. »Coco før Chanel« vil således aldrig blive det ultimative portræt af Coco Chanel, men er absolut vellykket på egne præmisser." (Morten Dürr) ()

 • BT

  "Anne Fontaines fascinerende og billedskønne film følger en ung kvinde fra usikker og småprostitueret, til hendes sikre blik finder sit fokus. Den fortæller om en kvinde, der voksede sig stærk og blev banebrydende inden for kvindefrigørelse og mode." (Birgitte Grue) ()

 • Ekstra Bladet

  "Filmen har det samme stramme korset på, som damen i sin tid var med til at befri kvinderne for – der er ikke meget spræl i hverken billeder eller fortælling." (Kirstine Krefeld) ()

 • Jyllands-Posten

  ""Coco før Chanel" af den franske instruktør Anne Fontaine beretter i smukke billeder historien om Cocos første år fra den lille forældreløse pige på børnehjem over en tid som kabaretsangerinde på halvsnuskede beværtninger (det er fra en af disse sange, hun fik sit navn) til en dag at ende i sengen hos notabiliteter. Hjertets sorte hul af kærlighedsløs barndom blev et livs drivkraft til at skabe." (Frederikke Lett) ()

 • Politiken

  "'Coco før Chanel' er på mange måder en uhyre traditionel filmfortælling, der slet ikke matcher sin utraditionelle hovedperson. Der lægges alt for oplagte clues ud til Cocos fremtid (hun betragter nonnernes sort-hvide kjoler som barn og kaster et blik på fiskerne i deres stribede trøjer …), men i forholdet mellem Coco og Étienne slår det gnister." (Sophie Engberg Sonne) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Nadineuser/13852

...som Audrey Tautou, sådan har jeg det i hvert fald.

Nej hun betagede mig ikke hele vejen igennem film men jeg havde lyst til mere da jeg havde set filmen.

(Måske også fordi jeg har set dokumentaren og Karl Lagerfeld som nu er i kommando hvis man kan sige det sådan ;) )

Hendes måde at fange Coco og vise hende frem var fantastisk, tro faktisk jeg ville havde foretræk denne film som en Tv-serie der så ville havde forsat indtil Fru. Chanels død. Men det er Audrey Tautou nok for stor til eller :/

Tro den havde fået mere succes.

Køber den en gang så jeg kan se den igen igen igen og igen. Jeg er solgt men den er ikke for alle, nogen vil kede sig ind i mellem filmens pointer.

Aase

Synes smpelthen ikke den var særlig interessant. Kan normalt godt lide Audrey Tautou, men ikke i denne rolle.

Amandauser/33732

En film der i den grad er alle pengene værd.

SanneCamilla

Bare en rigtig god fortælling om en kvindes vilje til livet.

scuba steveuser/13939

Noget lignede sagde hun i filmen.. Coco avant Chanel er et godt portræt af Gabrielle (Coco) før hun blev til selveste Coco Chanel. Filmen er underholdende og den virker som en forfriskende kulturel oplevelse. Filmen får mig til at elske Gabrielles drømmende personlighed.

Jeg har intet dårligt at skrive om den. Den får flot karakter af * * * * * fordi jeg havde ikke følelsen af magi da jeg forlod biografen.

May

Fashion, Coco, landskaber -= damefilm, helt sikkert. Jeg tog min mor med en tur ind at se den, uden at have de store forventninger og faktisk en anelse bange for, at sidde med uro i ben og sind af varme og kedsomhed.

Der gik ikke lang tid før en herre i stolen ved siden af diskret så på uret på hans mobiltelefon, gemt af vejen i tasken for ikke at genere. Så gik der igen ikke særlig lang tid før min mor begyndte at sidde og skrue sig rundt, rundt, det ene ben over kors, det andet ben over kors, det første ben igen.... Ja, langtrukken. Men jeg havde det som blommen i et æg. Jeg anede intet om Coco før hendes berømte karriere, og her udfoldede sig en historie med syngepiger og fattigdom, med det, der vel grænser sig til promiskuøsitet - især i den tidsalder. Den udfolede sig sågar med billeder fra de smukkeste landskaber og en blid og blød stemning af forgangen tid, hvor livet endnu mest handlede om at overleve i dagligdagen - men ikke om Facebook, Google, mails, tv, radio.... osv.

En sød, sød, sød film - uden at være sukkersød - med smukke billeder, smukke skuespillere og smuk stemning. Jeg var underholdt og kunne sagtens have set den een gang til. For mig var den til 4 stjerner. Men den kunne - ærlig talt - sagtens have ventet til tv.

Det kunne herren ved siden af, og min så ikke :-)

hans georgeuser/117403

COCO = FLEMMING 4 LIFE!!!

ellefolk

Jeg blev noget overrasket, da jeg første gang så noget af den( filmen knækkede 3 X), så jeg måtte se den igen og så hele filmen. som sagt så gjort. Vældig godt fortalt en en kendt persons liv til toppen af sin kariere.

Brittuser/249041

Jeg havde ikke de vilde forventninger pga. anmeldelserne - skulle efter sigende være en rigtig kvindefilm med fokus på landskaber og blonder. Den hedder jo "Coco FØR Chanel", så det er klart, vi ikke skal følge den succesfulde periode, men hvordan hun formåede at komme frem i et miljø, hvor det ikke var just karrierefremmende at være kvinde og fattig. Og det formåede den til fulde. Jeg sov ikke et eneste sekund :-)

Leah

Jeg vil starte med at sige at jeg er meget åben og modtagelig for de fleste film og hvad de kan byde. Men den første time af denne her film kunne jeg ligeså godt have kigget ud af et vindue. Jeg var tæt på at falde i søvn. Skuespillet var også middelmådigt og ja jeg synes den er blevet alt for pænt omtalt af medierne. Dog efter denne time kom den igang og jeg kan da snige mig op til at give den 2/6.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.