Cookie- og Privatlivspolitik

Cinema Paradiso (1988)

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Ikke angivet

Se mere på medierådet.dk
13.09.2018
| |
2 timer 5 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Nuovo cinema Paradiso
|
Versioner: se alle
2D, Særvisning
|

Den italienske film 'Cinema Paradiso' er en af de største kærlighedserklæringer til filmmediet nogensinde. Man følger nemlig i et tilbageblik drengen Totos liv på Sicilien, hvor han - udover at være alterdreng - bruger så meget af sin tid som muligt i den lokale biograf ”Cinema Paradiso”.

Toto får sammen med biografens operatør Alfredo øjnene op for filmenes magi og mange spændende fortællinger, når de sammen projekterer filmstrimlerne op på lærredet ud for det lille operatørrum.

’Cinema Paradiso’, der på dansk er kendt som 'Mine aftener i Paradis', er udover fortællingen om kærlighed til film også den rørende historie om det nære venskab, der opstår mellem netop den unge Toto og faderskikkelsen Alfredo.

Filmen har 30 års jubilæum, og det er i den forbindelse, at Oscar-vinderen får repremiere i en ny-restaureret 4K-version. Musikken er komponeret af legendariske Ennio Morricone og hans søn Andrea, mens filmens instruktøren bl.a. også står bag Malena og Legenden om pianisten på havet.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (197 votes)
5.3
5

Instruktør

Relaterede nyheder

2 år siden

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Politiken

    "Selv om filmen har 30-års jubilæum, er den med sin undersøgelse af skellet mellem fiktion og virkelighed højaktuel." (Eini Carina)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Michael

Cinema Paradiso Ville gå over i filmhistorien som noget af det smukkeste der er lavet.
Hvor er det bare smukt at se på.

Birgit

Det er en film, der skal ses af alle, der kan lide moderne klassikere

Henrik

Fremragende film, der sikkert vil være en stor oplevelse i biografen - kan det virkelig passe den kun kommer i Bagsværd...?

Maja

Smuk film

Klaus

God film - fantastisk soundtrack!

charlotte1319

Det tager livtag med hjertet på så mange vidunderlige måder. Elsker den fil og har set den rigtigt mange gange. Must see. Feel good - trods alt!

Barney

Det er jo en fremragende klassiker. Det ser jeg frem til.

S. Rico

Cinema Paradiso er en dejlig hyldest til filmbranchen, og det er ikke underligt, at den gik rent hjem i Hollywood og vandt en Oscar.

Filmen oser af sentimentalitet og indeholder en hel del lettere overgearet humor. Jeg bed dog ikke helt på og må nok erkende, at jeg aldrig bliver super fan af italienske film. Hvis man er til en mere afdæmpet variant, som også dyrker temaerne ”faderfigur”, ”fantasi” og ”film”, så kan jeg varmt anbefale den tyrkiske My Father and My Son.

dkkevuser/193552

du må få set Directors Cut istedet. Den samler op på flere vigtige punkter der blev klippet ud af den første orignale italienske release der igen senere blev kortet yderligere ned grundet skidt box office salg.
Directors cut er så vidunderlig

joan

Jeg elsker denne film, der rummer af nostalgi, et must på hjemme hylden.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.