Cookie- og Privatlivspolitik

Charlatan

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har i mange scener en anspændt og truende stemning. Den indeholder mange scener med dramatiske skænderier, opgør, tilfangetagelser og slåskampe. Den indeholder desuden scener med en voldsom henrettelse og et selvmord. Da scenerne er meget dramatiske og blodige, vurderes filmen til at kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
18.11.2021
| |
1 time 58 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Charlatan
|

Dramaet 'Charlatan' handler om den tjekkiske homøpat og healer Jan Mikolášek, der i 1900-tallet både diagnosticerede og kurerede i hundredvis af mennesker med brug af plantebaserede midler og sin unikke intuition.

Den succesfulde Mikolášek helbredte ikke kun fattige folk fra landbyerne, men også en række kendte personligheder, bl.a. den tjekkoslovakiske præsident Antonín Zápotocký.

Filmen er løst baseret på den sande historie om den ukonventionelle læge, der i takt med, at han vandt bredere opmærksomhed også tiltrak sig både det nazistiske og kommunistiske regimes interesse.

'Charlatan' er instrueret af Agnieszka Holland, som bl.a. også har stået bag den Oscar-nominerede 'Europa Europa' samt de roste Den sorte jord og Spoor.

Filmen var Tjekkiets Oscar-bidrag i 2021, hvor den dog ikke endte i det udvalgte felt, som derimod bød på The Man Who Sold His Skin, Quo Vadis, Aida? og ikke mindst Thomas Vinterbergs Druk som bekendt vandt statuetten.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (9 votes)
3.3
3.7

Instruktør

Skuespillere

Instruktører

Skuespillere

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Berlingske

    "'Charlatan' er smukt filmet og godt spillet, men formår aldrig rigtigt at overbevise om, hvorfor Jan Mikolaseks liv er en relevant historie at fortælle." (Thomas Brunstrøm)

  • Filmland P1

    "Far og søn, Ivan og Josef Trojan, fungerer fortræffeligt som Mikolásek som henholdsvis ung og gammel. [...] Hvem skulle have troet, det er så fascinerende at se på tis?" (Per Juul Carlsen)

  • Jyllands-Posten

    "En herlig hengemt historie, vi kun kan blive rigere af at se, uanset om man tror på charlatanen eller ej." (Jacob Wendt Jensen)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.