/*');">*/
Cookie- og Privatlivspolitik

Cézanne og Zola

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen er fortalt i et rolig tempo og indeholder kun enkelte dramatiske scener. I en scene kommer en del personer i slagsmål, og i andre scener skændes ophidsede og oprørte voksne højlydt. Idet volden i slagsmålet ikke er udpenslet og forløses lettere humoristisk, vurderes det, at filmen kun kan skræmme børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
18.05.2017
| |
1 time 57 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Cézanne et moi
|

Filmen 'Cézanne og Zola' er et biografisk drama om kunstmaleren Paul Cézanne og forfatteren Emile Zola, der levede i 1800-tallets Frankrig.

De to legender har siden teenageårene delt alt – håb, tvivl, frygt og drømme om berømmelse.

Cézanne kom fra en rig familie og Zola fra en fattig, men det gjorde ikke nogen forskel. Sammen forlod de Aix en-Provence til fordel for Paris, Montmartre og Batignolles - fyldt med kvinder, absint og kultur.

Det berømte bohemeliv bliver udlevet, men da Zola får succes med sine skriverier, og Cézanne ikke bliver en helt så vellykket kunstner, vil deres venskab komme på en hård prøve...

'Cézanne og Zola' følger i sporet på andre periodedramaer om kunstnerkvaler, bl.a. Mr. Turner og Marie Krøyer.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (6 votes)
3.2
3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Berlingske

    "Dramaet er noget altmodisch i sin fortællestil, og kvinderne ikke stort andet end rekvisitter. Historien er dog ganske interessant ..." (Jeppe Krogsgaard Christensen)

  • Politiken

    "[Man] tror på deres umage venskab og fatter deres rivalisering - men er dét virkelig alt, hvad filmen vil? [...] det [er] ærligt talt lidt skuffende ..." (Søren Vinterberg)

  • Weekendavisen

    "Det er arthouse cinema, som vore forældre kunne lide den – køn, kultiveret og oplysende." (Bo Green Jensen)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.