Cookie- og Privatlivspolitik

Centaur

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har ikke været indsendt til vurdering hos Medierådet for Børn og Unge. I henhold til filmloven påføres ikke-vurderede film 15 års-mærkatet.

Se mere på medierådet.dk
11.10.2018
| |
1 time 29 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Centaur
|

Filmen 'Centaur' handler om manden Centaur, der lever med sin døvstumme kone og unge søn i det landlige Kirgisistan. 

En dag kommer det frem, at han har stjålet en væddeløbshest. Centaur vil nemlig genfinde de nomadiske blod i sine åre, og han håber på, at det kan gøres ved at ride på hesteryg over stepperne under månens skær.

Familiefaren tror inderligt på, at det kirgisiske folk stammer fra de mytologiske væsener kentaure, som er halvt hest, halvt mand. 

Dramaet 'Centaur' har vundet priser til Berlin Film Festival og er en af de få kirgisiske film, der er kommet hele vejen til dansk biografdistribution. 

Manden bag, Aktan Arym Kubat, som også spiller hovedrollen, har tidligere instrueret prisvindendefilm som 'The Adopted Son' og 'The Chimp'. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (22 votes)
4
4

Instruktør

Skuespillere

Instruktører

Skuespillere

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Jyllands-Posten

    "'Centaur' er ingen stor film, men en lille, velspillet allegori over menneskelivets skærmydsler, der særligt lever i kraft af sine utroligt smukke billeder af en egn, som vi utrolig sjældent ser fremstillet på film." (Katrine Sommer Boysen)

  • Politiken

    "'Centaur' emmer af hjerteblod, ægte filmnostalgi og følsomme menneskeskildringer." (Eini Carina)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.