Cookie- og Privatlivspolitik

Cats

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen er en musical. Der er en ondskabsfuld kat, der tryller nogle katte væk og lænker et par katte fast på en pram. Det let dramatiske indhold understøttes af let ildevarslende musik. Da filmen er en musical, der primært består af sang- og dansenumre fremført af mennesker udklædt som katte, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på de yngste børn. Den får derfor en 7års vurdering.

Se mere på medierådet.dk
25.12.2019
| |
1 time 49 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Cats
|
Versioner: se alle
2D, Babybio, Seniorbio
|

Filmen 'Cats' er en filmatisering af den populære Broadway-musical af Andrew Llyod Webber.

Historien omhandler en gruppe baggårdskatte og en helt speciel årlig begivenhed, hvor en vigtig beslutning bliver truffet.

Kattene må nemlig nå til enighed om, hvem der skal bestige "The Heaviside Layer" og komme tilbage til et helt nyt liv.

Det musikalske drama er baseret på digtsamlingen 'Old Possum's Books of Practical Cats' af T.S. Eliot, og sceneversionen er den fjerde længst spillede musical på Broadway nogensinde.

'Cats' instrueres af manden bag bl.a. Les Misérables, Kongens store tale og Den danske pige.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (68 votes)
3.1
1.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Tom Hoopers filmatisering af musicalen 'Cats' er en kedsommelig række af dårlige sange fremført af skuespillere, der burde vide bedre." (Kristian Lindberg)

 • BT

  "... 'Cats' er sådan et hæmningsløst orgie af dans, step, overdreven patos, jazz-hands og teatralsk overspil, at de 109 minutters spilletid virker som at få skudt en konfettikanon direkte ned i halsen." (Thomas Brunstrøm gav filmen 0 stjerner, men vores system kan ikke vise mindre end 1) (Thomas Brunstrøm)

 • Dagbladenes Bureau

  "Selve produktionen af denne sært-originale Andrew Lloyd Webber-opera-musical-ballet er intet mindre end perfekt, opfattelsen af den vil være op til den enkelte publikummer." (Helle Sihm)

 • Jyllands-Posten

  "Jeg kan ærligt sige, at jeg aldrig har set noget lignende. 'Cats' er ikke alene på handlingsniveau en eklatant blindgyde. Det er udgangspunktet." (Katrine Sommer Boysen)

 • Weekendavisen

  "Kritikken af 'Cats' er vildt overdreven og tangerer udskammende medløberi. Alle vil afreagere. Filmen er grotesk i flere afsnit, men besidder sin egen syrede charme." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Albert

Et pragteksemplar på, at alt ikke skal filmatiseres. Visuelt væmmelig og intetsigende historie.

Anonymuser/0

En super god film, der slet ikke fortjener kritikernes synspunkt - de kender sig ikke på musicals.

The Joker

En musical med verdens tyndeste manus, selvfølgelig får den hård kritik. Spild af penge og den har ikke engang indtjent, det som det har kostet at lave "filmen" endnu. En af de værste film i historien nogensinde, udover Ghostbusters (2016). Der er bare nogle historier som bare aldrig skal på det store lærred og Cats er en af dem.

CHANGE MY MIND!

Lisbetuser/503365

Dejlig musik, spændende teknik. Utroligt med de anmeldere der bare løber med hinanden som et glammende hundekor.
De tør nok ikke andet.

linauser/494233

Hvis man elsker Andrew Lloyd Webber sange og danse musicals samt evt.har set musicalen i teateret, kan jeg anbefale at man se filmen.

Kjerstineuser/424483

Jeg har ikke oplevet så storslåede følelser bruse op i mig siden første gang jeg så The Room eller Bircemic: Shock and Terror.

En tour de force af valg der vil få jer til at kigge på hinanden og spørge "hvorfor?".

En sand klassiker er født, og den har CGI der ligner det er hoppet direkte ud af 2004, smukke farver og underligt seksuelle kattemennesker, der har menneskelige næser, hænder og fødder.

Kan anbefales til alle. 10/10.

Forvent at komme hjem med ømme mavemuskler, jeg græd selv (selvfølgelig fordi jeg var rørt, ikke af latterkramper) to gange under denne storslåede oplevelse.

Vi havde heldigvis salen for os selv, så følelserne kunne få frit løb.

Jan Engel

Musikken er jo bare fantastisk og alene af den grund skal man gå ind at se filmen.

Cats er en happening mere end handlingsfilm, og det er et kunstværk, der skal opleves og nydes som det fantasistykke det er.

De dansende katte er uforlignelige og stemningen er rørende hele vejen igennem.

Loneuser/513870

Jeg havde ikke læst anmeldelserne på forhånd. Måske har jeg dårlig smag, eller også er det fordi jeg tidligere også er opvokset med andre musicals fra 80'erne og 90'erne, som mest er en samling sange uden meget plot men en masse spektakel med lysekroner, der falder ned og ,ja, syngende katte. Indrømmet, de katte ser virkelig underlige ud, men på en måde var det sjovt at de var så mærkelige.
Hvorfor ikke, tænkte jeg. Da jeg så klip fra den oprindelige musical på youtube, så de altså også vildt mærkelige ud i pelse med hjemmestrikkede katteører, så måske er det hele idéen med syngende katte, der er gal? Ellers skulle de have taget skridtet fuldt ud og lavet rigtige computeranimerede katte, der synger og danser?
Plottet var tyndt i forvejen, så det kan filmen (måske) ikke klandres (men hvorfor ikke nytænke lidt her?). Måske var den en succes i 80'erne og 90'erne, men nu forventer folk noget mere og andet af musicals.
Jeg synes flere af sangene var blevet genopfrisket på en forfriskende måde og den nye sang af Swift/Webber er faktisk god.
"Memories" er stadig den bedste sang fra denne musical, men den bliver aldrig den samme uden Elaine Page.

Niclas Dalby

Årets absolut bedste oplevelse - et surrealistisk mareridt, ingen har set magen til før. Denne her film har alt, og jeg mener virkelig ALT:

- Dansende kakerlakker på et spisebord dyppet i kagecreme? Check
- Mad, der til forveksling ligner Redbox legetøj? Check
- Drikkelse, der minder om grafikken fra et Playstation 1 spil? CHECK!
- Skygger, der har deres egen vilje eftersom de kun optræder i hver anden scene, hvilket får karaktererne til at ligne et nyt lag i Photoshop uden efterbehandling? Double check on that!
- Plot? Pff, hvem behøver et plot, når man kan få Ian McKellen til at hvæse alt imens han kigger dig dybt i øjnene, så du næsten får lyst til at eksplodere? Triple check
- Utålelig dårlig musik, der får dig til at tvivle på hvorvidt Last Christmas egentlig kunne vinde Eurovision? Check, check and double check.

Denne film skal helst opleves med en flok venner - gerne uden andre, der egentlig prøver at se filmen - i beruset tilstand. Cats er hvad søvnparalyse tager energi fra og det må man bare respektere.

Felix

Det har dårlig CGI, en masse dårlige skuespillerpræstationer, og burde aldrig have blevet lavet.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.