Cookie- og Privatlivspolitik

Captain Marvel

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en actionpræget grundstemning og foregår i en urealistisk verden med superhelte- og science fiction-elementer. Den indeholder en lang række voldsomme scener med slåskampe, skudvekslinger, forfølgelser, truende væsner og massive ødelæggelser. Da filmen imidlertid foregår i et urealistisk superhelte-univers, ikke indeholder blodigt udpenslede voldsscener, og i øvrigt ofte er præget af en humoristisk forløsning af dramatiske situationer, vurderes det, at den kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
06.03.2019
| |
2 timer 3 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Captain Marvel
|
Versioner: se alle
3D, 2D, IMAX 3D, 4DX 3D, Babybio, Seniorbio, Level 7 - 3D, Level 7 - 2D
|

Superhelte-filmen 'Captain Marvel' handler om rumvæsenet Vers, der efter en mislykket mission nødlander på planeten Jorden anno 1995.

Her tager den unge Kree-kriger sine mægtige superkræfter i brug for at standse en gruppe rum-terrorister kaldet Skrulls. Vers er dog ikke alene, da hun kort efter ankomsten møder en ung Shield-agent ved navn Nick Fury.

Sammen kaster de sig ud i kampen for endegyldigt at standse en faretruende kosmisk krig. Alt imens Vers langsomt begynder at huske sin mystiske fortid, som muligvis knytter hende til menneskeheden.

Marvels 21. film, Captain Marvel, er udover at være MCU's første solo-film med en kvinde i front, også en action-mættet puslespilsfortælling om tiden før Avengers - dengang grunge-musikken spillede, og man stadig så film på VHS.

Oscar-vinderen Brie Larson har taget den krævende rolle som Marvels hemmelige våben på sig, mens Samuel L. Jacksons velkendte karakter Nick Fury spiller en stor rolle over for bl.a. Jude Law. (Copyright: kino.dk)

Stream 'Captain Marvel' her:

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (678 votes)
4.5
4

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Selv om det primært er en actionfilm, er det en vigtig film. [...] Captain Marvel bliver en stærk rollemodel for de piger, der vokser op nu." (Ida Rud)

 • BT

  "... i det hele taget er 'Captain Marvel' en fan-film fyldt med referencer til andre film i universet, man kan side og fnise med som Marvel-feinschmecker." (Thomas Brunstrøm)

 • Filmland P1

  "Det er Larson, der med humor, charme, gåpåmod og følsomhed får følelseslivet inde i 'Captain Marvel' til at fremstå sjældent nuanceret. Kun galleriet i de to 'Guardians of the Galaxy'-film – et par af Marvels bedste film – har en lige så levende og rørende baggrund." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Alle målgrupper skal kunne spejle sig i Marvel-universet, og nu får fanskarens unge piger et sejt forbillede, som overstråler alle de andre superhelte." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

 • Politiken

  "... [filmens humor] letter trådet mellem Carols eksistentielle udredninger og de store CGI-slag, som snart ikke kan rive et publikum mere med, selv om de i 'Captain Marvel' alligevel har en power, der fik mig til at glemme 3D-brillens skarpe tryk på næsen." (Joakim Grundahl)

 • Weekendavisen

  "'Captain Marvel' er en superflot film fyldt med sej rumteknologi, tempofyldte kampscener og gode bifigurer. Jeg lo også mange gange undervejs. [...] det [er] en fornøjelse at se, hvordan Marvel-forfatterne får brikkerne til at klikke på plads." (Christina Majcher)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Katrine

Jeg har set rigtig mange Marvel film, og denne er ikke blandt de bedste. Samuel L. Jackson løfter filmen med sit høje niveau af indlevelse i rollen.

John

Uden tvivl i top 3 over dårligste superhelte film. Gabende kedelig uinteressant historie, dårligt skuespil (dog med få lyspunkter i form af Brie Larsson & Samuel Jackson), fuldstændig blottet for action og alt alt for lang.

emma

I have finally got to see Captain Marvel, and I thought it was very good and so funny.
I loved the background stories and flashbacks, and how well they kept us the watchers of the movie guessing who the true villain is. I thought it was very well done.

As for the characters, I loved to see Samuel L, Jackson, as a much more goofy and joking Nick Fury it was so funny.
I also loved the cat Gus, or the Flurgon, if you prefer ( I have no idea how to spell that )
I thought the actress-Brie Larsen, was really good as captain Marvel, and she did a really good job. As well as Jude Law, did in playing a villain this time, which I have never seen him do before.

All in all I thought it was a good, feel good movie, and I loved every minute of it.

Em.GA

Maggie Smith

Ret kedelig film. Alt for lang - men Samuel Jackson og Brie Larsson er gaver til filmen.

Oszar

Captain Marvel er en god film og en af de ting der gør den god er at Marvel giver en historie på en helt, men de gør det på en anderledes måde, som jeg rigtig godt kan lide.

Historien i sig selv er også rigtig god og man har lyst til at se den til enden, men for at filmen kan være god så har skuespillet også en stor rolle i det og den mener jeg også bliver opfyldt rigtig godt.

En anden ting der gør at jeg anbefaler den er humoren, fordi filmen er virkelig sjov og jeg synes især at Samuel L. Jackson gør filmen sjov.

Jeg synes dog også at filmen hen mod slutningen blev mindre spændene, men det kan have noget at gøre med at det er svært at lave en film med Captain Marvel.
Hun har nemlig rigtig mange kræfter og når en karakter har mange kræfter kan det være svært at gøre en film spændene, men jeg synes opgaven blev udført fint.

Så overordnet er Captain Marvel en film, som er god, sjov og en vigtig film, der dog bliver lidt mindre spændene og det kan være fint, men det var ærgeligt her.
Filmen er vigtig i forhold til Marvel Cinematic Universe.
Så jeg anbefaler den, men jeg har set bedre Marvel film.

Aysha

Jeg elsker den her film. Personligt synes jeg at det er en af de bedste film fra Marvel

mads

Er KÆMPE marvel fan, er aldrig blevet skuffet af en eneste af deres film, er jeg heller ikke denne gang. Syntes det er en meget god film!

Per Bialaskauser/693709

Det føles lidt som om der har været lidt for meget hype/omtale omkring Captain Marvel i forhold til de andre MCU film, hvilket jeg ikke rigtigt forstår.

MCU kvalitet effekter, ok skuespilspræstationer med skurken Talos som højdepunktet. Manuskriptet er filmens største svaghed. Muligheden var der for en rigtigt god heroes journey, men i stedet føles det lidt som om det kommer meget pludseligt i den sidste tredjedel efter et plot twist, kan næsten koges ned til en enkelt scene.

Rangeret med de andre film i franchisen hører en til omkring midten, sammen med de fleste andre 'origin' film såsom Thor, Doctor Strange og Captain America - the First Avenger, over Dark World, Iron Man 2 og the Incredible Hulk, under Avengers, Guardians of the Galaxy, Civil War, Winter Soldier.

Peter Fromuser/702109

Det er ikke nemt at lave en origin-story på en original måde længere. Senest var det Spider Man der bare ikke fik ret meget Origin, men vi istedet sprang direkte ud i historien.

Men han havde så også haft to origins siden jeg blev gammel nok til at se film på det store lærrede.

I denne omgang syntes jeg de slipper godt fra at tage en lidt krimi-agtig vinkel på origin delen af historien.

I min bog er det kun Iron Man og Guardians origin stories der var gjort bedre, måske var Ant Man også deroppe af.

Og så er der gode skuespillere over hele linjen. Selv den 11-årige pige er godt spillet.

De-ageing virker ok på Sam Jackson, mindre på Clark Cregg, kunne vi ikke have abstraheret fra at de så lidt ældre ud end de spillede?
det er imponerende at de kan gøre det så godt som de gør, men ja det gør ikke så meget for mig.

Petrescu

Jeg oplevede "Captain Marvel" som en hybrid mellem "The Bourne Identity" (2002) og "Green Lantern" (2011), tilsat et skvæt "Thor: Ragnarok" (2017).

Først det positive, og det er kemien mellem Larson og Jackson, hvis foryngelse tilbage til 1995 er et stykke imponerende arbejde fra filmens digitale hold. I lighed med "Wonder Woman" (2017), er "Captain Marvel" historien om en superheltinde, der møder en ny virkelighed og skal tilpasse sig med alt, hvad der følger med af misforståelser. Hovedpersonen selv, karakteren Carol Danvers/Captain Marvel, føles dog stiv med fraværet af følelser og sårbarhed. Måske er det meningen, da Kree-racen er militaristisk og tilstræber at undertrykke følelser til fordel for rationel tænkning, der tjener dem bedre i krig, blandt andet imod den rivaliserende race, Skrull. Netop repræsentanten for sidstnævnte race, i rollen som Talos, som modsat andre af hans skrukeroller, giver Mendelsohn mere at arbejde med og viser, hvor dygtig en skuespiller han er, trods en solid omgang make-up for at forvandle ham til en Skrull.

Manuskriptets håndtering af denne race forpasser desværre et væsentligt potentiale, hvor filmens tvist brækker den over i to. Det leder hen til det mindre positive ved "Captain Marvel". Filmen har ikke sin egen selvstændige stil, som kan gøre den til en omgang forglemmelig underholdning, dertil kommer at sekvenserne med action er koreograferet generisk og mangler flair, hvilket er skuffende for en superheltinde med så markante superkræfter. Tonen i "Captain Marvel" er ligeledes ustabil med drastiske skift fra humor til tider forcerede følelsesmæssige tilknytninger mellem persongalleriet, noget som hovedkarakterens stivhed fremhæver.

Lydbilledet, jævnfør et skvæt "Thor: Ragnaok", er præget af Topraks elektroniske musikalske tema, hvor valget af sange under actionscenerne savner elegance. Action tilsat popkulturelle sange i Marvels fælles filmunivers blev indført af James Gunn via "Guardians of the Galaxy" (2014) efter en periode, hvor filmene fulgte samme skabelon. Den konstellation kan nu opleves som en ny skabelon for Marvel. Nuvel, superheltefilm kan sagtens være både vellykkede og underholdende uden at genopfinde genren, og det er "Captain Marvel" da også til en vis grad, men filmen tynges af måden, hvorpå superheltinden er karakteriseret. De moralske valg for Carol Danvers er fraværende og derfor også hendes karakterudvikling. Det spiller sammen med, at handlingen er sat i 1995, et logisk valg af manuskriptforfatterne i et filmunivers med tyve foregående film, som dog frarøver historien sin nerve. Vi ved, at verden overlever.

"Captain Marvel" føjer en visuelt flot og udmærket, om end klassisk oprindelseshistorie til genren, noget som kan opleves lidt utilfredsstillende på dette tidspunkt med en høj tæthed af superheltinder og superhelte på film. Filmen føles derfor også som en trædesten frem mod "Avengers: Endgame" (2019) i stil med "Captain America: First Avenger" (2011) forud for "Avengers" (2012) og mindre som en selvstændig oprindelseshistorie, der med sin kulturelle signifikans, den første film i det fælles filmunivers om en superheltinde, kan der trækkes paralleller mellem "Captain Marvel" og den betydning, som "Black Panther" (2018) havde for Marvel Cincematic Universe.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.