Cookie- og Privatlivspolitik

Captain America: The Winter Soldier

Tilladt for børn over 11 år
Filmen rummer intens action i højt tempo med mange hårde slagsmål, eksplosioner og nedskydninger. Ligeledes forekommer der voldsomme trafikuheld og personer som påkøres. Der dvæles imidlertid ikke ved lemlæstelser og hovedpersonerne overlever uden alvorlige kvæstelser. Samtidig er der tale om en superheltefilm, som tydeligt foregår i et urealistisk univers. Filmen vurderes derfor kun at ville kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
26.03.2014
| |
2 timer 16 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Captain America: The Winter Soldier
|
Versioner: se alle
3D, 2D
|

Filmen 'Captain America: The Winter Soldier' handler om Steve Rogers, der også er kendt som Captain America.

Efter at være blevet frosset ned siden sin deltagelse i Anden Verdenskrig, og  efterfølgende at have reddet New York City fra en invasion fra rummet, forsøger Steve Rogers at vænne sig til sin rolle i den moderne verden.

Men helten må igen finde dragten med Stars and Stripes frem. En kollega fra S.H.I.E.L.D. bliver nemlig angrebet, og Steve trækkes ind i et plot, der i sidste ende kan betyde en  altoverskyggende trussel mod hele verden.

Captain America slår sig sammen med Black Widow fra The Avengers og en ny allieret, The Falcon, for at komme til bunds i den djævelske sammensværgelse. Hvor den første Captain America-film brugte en del krudt på at vise den heltemodige amerikaners oprindelseshistorie, kan efterfølgeren springe direkte til handlingen.

Blandt de nye karakterer i filmens lineup finder vi The Falcoln, spillet af Anthony Mackie (The Hurt Locker), og så er der jo The Winter Soldier - en nærmest overvindelig kampmaskine, der i dén grad giver Steve Rogers sved på panden.

Hvordan superhelten klarer sig, må du se ’Captain America: The Winter Soldier’ for at finde ud af. Chris Evans spiller igen titelkarakteren, og han får selskab af Scarlett Johansson fra ’The Avengers’ (2012).

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (655 votes)
4.9
3.8

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Mange af enkeltdelene i 'Captain America: The Winter Soldier' fungerer altså fint, men sat sammen bliver de i den lange ende til et udmattende overbud af effekter." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "[...] drønspændende action med både hjerne, hjerte og stil." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "[...] lavet med netop det glimt i øjet, der paradoksalt nok gør, at man kan tage den alvorligt." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "Kan du acceptere at hvad som helst kan ske i superheltenes univers? Og at det ikke ville være Marvels univers hvis det for alvor gav mening. Så er Klub Marvel lige noget for dig." (Per Juul Carlsen)

 • Politiken

  "[...] et manus i perfekt balance mellem enfoldig moral, politisk paranoia og det tordnende smæk for skillingen, som bør nydes i 3D og bedst mulig stereo." (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "Guderne skal vide, at disse kostbare film er trivielle, men i sin genre og på sin egen præmis, er denne toer nu ganske vellykket." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
mortenuser/634134

Det er en rigtig marvel film på godt og ondt, og det mener jeg mest positivt. Når man lige lærer at forstå formatet, og husker at det er tegneserie på film, så er man super godt underholdt!

Morten
https://www.netkablet.dk

Line Fallesen Nielse

Captain America er langt fra min ynglings superhelt men jeg var faktisk rigtig vild med denne film

maurizio

fantastic movie

Simon

The Winter Soldier fungerer ikke helt optimalt. Det er chliché på chliché på chliché. På chliché. Hov, sagde jeg ikke også det om The First Avenger?

Black Widow er en fed karakter, er faktisk rigtig glad for at hun får sin helt egen film. Det har hun fortjent. Samuel L. Jackson er selvfølgelig cool som altid. Endda uden at bruge ordet motherfucker. Eller "motherfucka", som L. Jackson siger. På en måde er det nærmest en skændsel at han ikke gør det.

Actionen er flot lavet, det er en blanding af lidt CGI og ellers er resten praktiske. Det plejer at være det som er opskriften på en god actionfilm, og det er fedt at alt ikke er computerskabt. Til gengæld keder den mig lidt.

Man kan godt se at instruktørerne er blevet skiftet ud. Brødrene Russo gør et overraskende godt job.

Hvis jeg skulle vælge mellem The First Avenger og The Winter Soldier så står det nogenlunde lige. Historien kan jeg bedre lide i TFA. Effekterne er bedre i TWS. Instruktørene er bedre i TWS. Action delen er mere underholdende i TFA, ovs.

Kan ikke se hvorfor alle er så vilde med denne film. Den eneste grund til at jeg har set noget Marvel på det seneste er fordi at jeg kan følge lidt med i hvorfor alle er så hype omkring de her type film. Kan personligt overhoved ikke første det.

Stefan

Zola's algorithm er også en fantastisk ting at tage med, bare ærgerligt at man ikke ser mere til den efter eksplosionen.

Der er en fed reference til Doctor Strange, efter Falcon, Black Widow og Steve fanger Hydras ene agent, og han nævner Stephen Strange som et af Hydras mål. Jeg håber vi kommer til at høre lidt om Hydra i Doctor Strange af den grund.

Stefan

Winter Soldier er Marvel's bedste film indtil videre. Nu må vi så se hvad Civil War byder på, men der er tilpas med action og drama, den eneste skuffelse er hvor let det er at sænke de tre helicarriers.
Genialt skuespil af især Robert Redford, som den iskolde S.H.I.E.L.D.-leder.

Frederik

Virkelig spændene film med masser af fede effekter!

Wayne

Alle fans af superhelte.

Kom med din personlige liste - læs min blog, her på Kino;
http://www.kino.dk/blogs/2016/05/mine-yndlings-superheltefilm#

Emil

Rigtig fed spion, thriller film, action' er helt i top.

Det her er den rigtig Captain America film! En af marvels bedste solo film.

Bjarke

"Captain America: The Winter Soldier" viser, at Marvel sagtens kan lave underholdende film med godt indhold. Filmen har dog også sine svage sider.

Starter vi med det positive, så er actionscenerne for det første generelt rigtigt godt lavet. For det andet tager filmen fat i nogle politiske tematikker, hvilket viser, at underholdning og reel indhold ikke behøver at være hinandens modsætninger. For det tredje bevæger filmen sig lidt over i spionfilmens territorium, hvilket klæder den godt.

Desværre mister filmen dog pusten hen mod slutningen, bl.a. grundet et stort twist, der dog ikke er decideret dårligt. Samtidigt kunne filmen have taget bedre fat i det politiske, det bliver kun rørt på overfladen.

Overordnet set er jeg glad for filmen, der efter min mening er den bedste Marvel-film ikke bare fra 2014 men i et godt stykke tid.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.