The Beguiled

Censur 11
05. Oct 2017
93 min
American Zoetrope
The Beguiled
Billede
(© American Zoetrope)
The Beguiled
(© American Zoetrope)
5.0 / 6
Brugere (1)
3.7 / 6
Medier (3)
Bedøm selv filmen:

Filmen 'The Beguiled' foregår på en pigeskole i Virginia under Borgerkrigen, hvor de unge kvinder forsøger at komme igennem krigen ved at holde på formerne og de daglige rutiner, mens de er beskyttet fra uhyrlighederne omkring dem. 

Da den sårede nordstatssoldat McBurney bliver fundet i skoven udenfor skolen, tager den strenge forstanderinde Miss Farnsworth modvilligt imod ham. Soldaten får lov til at blive, til hans ben er helet, mens skolens eneste lærer og de fem pigeelever alle drages til den flotte fremmede.

Men hvem forfører hvem? Er det den sårede soldat, som spiller på pigernes fascination af ham, eller er det i virkeligheden kvinderne, der (under de fine kjoler) har bukserne på?

'The Beguiled' er baseret på bogen af Thomas Cullinan, der blev filmatiseret første gang af Richard Donner i 1971 med Clint Eastwood i hovedrollen. I dag har Colin Farrell overtaget tjansen over for navne som Kirsten Dunst, Elle Fanning og ikke mindst Nicole Kidman. Sidstnævnte er også snart aktuel sammen med Farrell i The Killing of a Sacred Deer.

Dramaet er instrueret af Oscar-vinderen Sofia Coppola (Lost in Translation), der med 'The Beguiled' vandt den prestigefyldte instruktør-pris i Cannes.

Filmen vises på originalsprog uden undertekster.

Brugernes anmeldelser

5,0

1 brugere

1
2
3
4
5
6
Bedøm selv filmen: