Cookie- og Privatlivspolitik

Brooklyn

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en rolig grundstemning. Den indeholder enkelte scener, hvor stemningen bliver melankolsk eller konfliktfyldt, og hvor hovedpersonerne er triste eller urolige. I én scene ses en død person, som ligger på et gulv, og vedkommende som finder hende bryder grædende sammen. Da fortællingen ellers er varm, rolig og også indeholder positive forløsninger, vurderes det, at filmen kun kan virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
11.02.2016
| |
1 time 51 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Brooklyn
|
Versioner: se alle
Film, tapas & cocktails, 2D, Filmperler
|

Filmen 'Brooklyn' tager sin begyndelse i 1950ernes Irland, hvor den unge Eilis får mulighed for en ny og måske bedre tilværelse i USA. Den lange rejse over Atlanterhavet er blot første skidt på vejen, og i Brooklyn venter der et liv så radikalt anderledes, end hun er vant til.

Kort efter den unge kvinde har fået sig et job og et sted at bo, møder hun italieneren Tony, som hun forelsker sig hovedkulds i. Deres lykke bliver afbrudt, da en hændelse tvinger Eilis til at rejse hjem til Irland. Det går op for immigranten, at hun har en fremtid i både USA og Irland, og nu er spørgsmålet, hvor hun virkelig føler sig hjemme.

Filmen er instrueret af manden bag Boy A og er baseret på bogen med samme navn af Colm Tóibín. Immigranten Eilis spilles af Saoirse Ronan, der slog igennem i Atonement og spillede hovedrollen i Peter Jacksons The Lovely Bones.(copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (151 votes)
4.6
4.5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Instruktøren formår at gøre de to mænd, som Eilis elsker lige sympatiske, og det er stærkt medvirkende til medfølelsen. Se den med din kæreste eller se den alene – men ikke uden lommeletter." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "'Brooklyn' er en smuk og klassisk kærlighedsfilm for både singler og par - i alle aldre." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "'Brooklyn' er en afdæmpet, men bevægende fortælling i adstadigt tempo, der især lever højt på Yves Bélangers stilsikre billeder fra perioden samt overbevisende skuespil ... " (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "Der er næsten en lærebog i begavet historiefortælling i 'Brooklyn'. Men først og fremmest er der en følelse, der kan finde en vigtig plads i resten af ens liv, en lille kraftfuld fornemmelse af hvor brutal hjemløshed er." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Ud over det vederkvægende fuld-fokus på en kvindelige hovedkarakter tager 'Brooklyn' sig god tid til at udfolde fortællingen, der ikke er drevet af unødig og tydeligt udpenslede dramatiske op-og nedture." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "'Brooklyn' er en indfølt skildring af immigrantens tidløse lod, men det er i beskrivelsen af Ellis' pludseligt opståede tvivl, at filmen bliver rigtig interessant." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "'Brooklyn' er en præcis og bevægende skildring af prisen for at flytte sig. Filmen handler om at gøre erfaring, og den er både til kvinder og mænd." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Det kan siges ganske kort - sådan skal det gøres!

Jeg har ikke læst romanen, men jeg er vildt imponeret over måden filmen flyder, med et naturligt flow som aldrig forceres - selvom den ikke engang varer i 2 timer.

Vi når at få en klar fornemmelse af Eilis liv i Irland, vi er med hende på rejsen til det forjættede land - og følger hendes liv, mens hun skaber en ny tilværelse i en fremmed storby.

Ellis er en god og pæn pige, med ben i næsen - og finder kærligheden hos en ærlig ung italiener, og så tror man at alt er på sin rette hylde.

Men skæbnen tvinger Ellis tilbage til Irland - og skaber et dilemma, og en løsning som ville være lige så rigtig som at tage tilbage. Slutningen ender med at give sig selv, da der ikke er noget valg. Men uanset hvad hun ville have valgt, så vil hun senere spekulere over hvordan livet ellers kunne have formet sig.

Historien er fin - men ikke fantastisk. Det der gør filmen stor, er stemningen og den helt ærlige forelskelse. Det er sådan det ser ud - sjældent fremstillet så fint på film. Og så har instruktøren samtidig formået at lave et genialt flow - og en usædvanlig helstøbt film.

8/10

Torben

Filmen skildrer helt usentimentalt mennesker i Irland og Brooklyn, som bestemt ikke er forkælet af tilværelsen ... fantastiske billeder af de tidlige 50'ere.
Sentimentalt (på den gode måde) bliver det første i filmens sidste øjeblikke, men dér gælder det også om at have lommetørklædet parat ...
Selv synes jeg det mest geniale er middagssamtalerne på pensionatet ... stor, stor humor ...

HeleneColor

Brooklyn er noget ganske særligt!
Ikke nok med, at filmen bære på helt igennem smukke locations til kostumerne, så levere skuespillerne en vellykket, og hjertevarme skuespilspræstation, at jeg selv ville ønske at jeg kunne være ung dengang.

Saoirse Ronnan er simplehen gudesmuk at opleve, og hendes Oscar normering var fuld fortjent - skøn skøn skuespillerinde !

En fryd for øjne drama

avm

Jeg har set denne film så mange gange, den er noget helt særligt og de har virkelig castet de rigtige skuespillere i alle rollerne. Jeg fik helt lyst til at læse bogen, så det vil jeg helt sikkert gøre. Den er nok ikke 'flashy' nok til et amerikansk publikum, men sætter du pris på god historiefortælling uden alt mulig bras, der skal distrahere dig fra manglende plot og dårlige skuespillere, så er denne film en godt valg. Det er aldrig nemt at flytte til et andet land, end det ens familie bor i, men det er stadig værd at fortælle historien og nyde det fantastiske resultat.

Erik F

Én af stemmeslugerne ved årets Oscar-nomineringer var det irsk/britiske drama "Brooklyn". Ret usædvanligt for umiddelbart virker det ikke, som om denne lavmælte og lidt gammeldags film har Oscar-potentiale, men beretningen om Eilis, den unge irske immigrant i 1950'ernes Brooklyn, der må træffe det afgørende, svære valg om sin fremtid, har en varme og en autencitet, som går lige i hjertet på én.

Saoirse Ronan,som nogle måske husker som den uligevægtige lillesøster i "Atonement", spiller Eilis med stor naturlighed og ynde, og Nick Hornby har fermt omsat Colm Toibins roman til filmmanus.

Marta

Kan ikke huske hvornår jeg sidst har set sådan en dejlig kærlighedshistorie. Meget troværdig hovedperson, fantastisk kemi mellem hende og partneren, flotte billeder -- filmen fungerer på alle planer for mig.

Maria

"Brooklyn" var en rigtig fin og sød film. Et dejligt pust mellem al den elendighed man har set i andre Oscarnominerede film. Den holdte tempoet hele vejen igen og man føler man kan sætte sig i Eilis' sted, i forhold til de svære valg hun står overfor.

Smuk performance af Saoirse Ronan!

Lars

Jeg er ikke SPOR sentimental.
Selvfølgelig ikke, jeg er en stor og stærk ældre mand der klarer sig fint her i livet!
Det var Tudemarie der var i biografen i går, ikke mig.
Filmen er absolut ikke sørgelig, så hvorfor Tudemarie skulle med ved jeg ikke.
Gud ske tak og lov for kleenex!

Rolige, ægte menneskelige scener og historier vises følsomt og smukt uden store bravader.
Har man ikke boet i udlandet kan man lære lidt her.
Det går dog ikke altid så godt som i filmen, blandede ægteskaber har det ikke godt i statistikken, og man kan som dansker ikke finde steder i verden hvor der er danske enklaver på samme måde som vi her ser iriske enklaver.

Er du til hæsblæsende krimier og actionfilm vil du blive skuffet.

S. Rico

Dette er muligvis den ultimative tøsefilm. Nemlig en film som mange piger vil elske, og som de fleste mænd sandsynligvis vil finde ufattelig kedelig. Historien er meget velkendt: en ung kvinde forsøger lykken et nyt sted (New York), til at begynde med er hun meget stille og forsigtig, men hun tør langsomt op i takt med at hun finder nye venner - og også en kæreste. Så indtræffer der en begivenhed, der tvinger hende til at tage tilbage til sin hjemby (i Irland). Det helt ”store” drama er så, at hun kommer i syv sind med, hvad hun vil med sit liv. Indtil hun i sidste øjeblik får et spark i den rigtige retning.

Det lyder ikke ligefrem sindsoprivende eller nyskabende. Og det er da også først i den sidste halve time, at det bliver bare en lille smule interessant. Og vupti - så er filmen færdig.

Se filmen, hvis du er til romantik drama - bare uden drama-delen. Saoirse Ronan spiller både fint og sympatisk. Billederne er smukke, og Brooklyn fungerer ok som det den er - nemlig en harmløs periodefilm uden de store armbevægelser.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.