Cookie- og Privatlivspolitik

Brighton Rock

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
28.04.2011
| |
1 time 51 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Brighton Rock
|
'Brighton Rock' er et spændingsdrama, der kredser rundt om temaerne ondskab og skyld, centreret omkring en dødelig kærlighedshistorie.

Pinkie (Sam Riley fra 'Control') er en kriminel og desperat ung mand, som ikke skyr nogen midler for at nå til tops indenfor den organiserede kriminelle underverden.

Rose er en ung servitrice, som bliver vidne til en forbrydelse, hun ikke skulle have set og for at gøre hende tavs vælger Pinkie at forføre hende, først i et forsøg på at finde ud af, hvor meget hun ved og siden for at forhindre, at hun sladrer til politiet.

Filmen er et kærlighedsdrama mellem en morder og et vidne. Kan Pinkie stole på Rose eller må han også gøre hende tavs?

Helen Mirren og John Hurt medvirker som to venner, der sætter sig for at redde Rose ud af Pinkies farlige spindelvæv.

'Brighton Rock' er baseret på Graham Greenes klassiske roman fra 1939. I denne nye udgave er historien ført op til 1964.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (4 votes)
5.5
3.4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Et ikke helt vellykket, men kuriøst gangsterdrama." (Iben Albinus Sabroe) ()

 • Børsen

  "Rowan Joffes film står i skyggen af to klassikere, Graham Greenes bog og John Boultings film, men han løser opgaven fremragende, og 'Brighton Rock' er en spændende, stilsikker film, som absolut skal anbefales." (Morten Dürr) ()

 • Ekstra Bladet

  "... en ujævn omgang, som ellers hjælpes på vej af udsøgt fotografering og klassespillere som Helen Mirren og unge Sam Riley." (Peter Albrechtsen) ()

 • Jyllands-Posten

  "... [formår] ikke at vriste sig fri af et stift teatralske præg, som den i den grad lider under. Om det er en stilistisk hyldest til tidligere tiders noir-film er uvist og ligegyldigt, for i fornyet form virker det mest af alt hæmmende på oplevelsen af filmen." (Katrine Sommer Boysen) ()

 • Politiken

  "... klinge[r] noget gammeldags på den ikke helt tilgivelige måde. Også selv om Sam Riley faktisk bestrider rollen som Pinkie med en noget endimensional, men effektfuld intensitet..." (Kim Skotte) ()

 • Weekendavisen

  "... skræller rusten af historien, så sagens kerne fremstår klart. Måske er persontegningen ikke subtil, men det lykkes filmen at finde visuelle udtryk for metafysiske størrelser, mens den formelle spænding holdes i kog." (Bo Green Jensen) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Stort skuespil trækker en nølende handling op, sammen med en ikke utroværdig historie.

Bentuser/9810

Helen Mirren hun spiller bare blændende godt , og så ser hun stadig godt ud , jeg har set næsten alle de engelske serier med hende hun er bare god, jeg vil glæde mig til at se hende igen på stort lærred .

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.