Cookie- og Privatlivspolitik

Boy from Heaven

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en spændingspræget grundstemning og indeholder scener med voldsomt indhold. I en scene ses f.eks en person blive dræbt af en gruppe folk med sabler. I en anden scene bliver personer afstraffet med piskeslag i håndfladerne og endelig indgår en sekvens, hvor en person overfaldes og tildeles slag og spark af flere personer. Da det voldsomme indhold overvejende indgår i korte sekvenser, fremstilles ublodigt og i tilfældet med drabet skildres på afstand, og fordi filmen også indeholder længere roligere passager, vurderes filmen til kun at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
05.01.2023
| |
2 timer 6 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Boy from Heaven
|
Versioner: se alle
2D, English subtitles
|
Billetter

Filmen 'Boy from Heaven' handler om fiskerdrengen Adam, der bliver tilbudt den unikke mulighed for at studere på Al-Azhar Universitetet i Kairo.

Kort før Adams ankomst dør universitetslederen pludseligt, og Sheik Al-Azhar og Adam bliver kastet ud i en brutal magtkamp mellem landets religiøse og politiske elite.

Den svenske film vandt prisen for Bedste manuskript på filmfestivalen i Cannes 2022, og er Sveriges officielle Oscar-kandidat.

I instruktørskolen sidder Cairo Confidential-instruktøren Tarik Saleh, mens man på rollelisten finder Fares Fares, som herhjemme er bedst kendt for rollen som Assad i Afdeling Q-filmene Kvinden i buretFasandræberne og Flaskepost far P.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (6 votes)
5.5
4.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Filmmagasinet Ekko

  "'Boy from Heaven' giver et sjældent og uventet smukt indblik i både islams natur og Cairos leben, selv om den mest er optaget i den tyrkiske storby Istanbul. Men det er først som sidst en knaldgod film, hvor spændingen vokser minut for minut." (Kristian Ditlev Jensen)

 • Information

  "'Boy From Heaven' er en art muslimsk beåndet John Le Carré-thriller om kampen for at udnævne den næste storimam på et højtagtet universitet. Det sker i ætsende portrætter af det egyptiske militær og dele af gejstligheden." (Ralf Christensen)

 • Jyllands-Posten

  ""Magt er et tveægget sværd. Du kan selv nemt skære dig på den." Således lyder en sen replik i den religiøse og politiske thriller 'Boy From Heaven'. Omkring det tidspunkt, hvor den efter næsten timers spilletid for alvor spidser til." (Jacob Wendt Jensen)

 • Kristeligt Dagblad

  "Den kræver mere tålmodighed end den egentlig havde behøvet med sin umiddelbart fængende og virkeligt intense historie om en ung mand fanget i et politisk spil og i en forståelse af religion, der intet har med ham og hans gud at gøre." (Per Juul Carlsen)

 • Soundvenue

  "Tarik Salehs svenske Oscar-kandidat er en politisk thriller, der holder et højt niveau det meste af den to timer lange spilletid. Fares Fares gør det fremragende som en efterretningschef..." (Laurits Struck)

 • Weekendavisen

  "Filmen har mange dagsordener, men fokuserer på forholdet mellem Adam og Ibrahim. [...] Atmosfæren er ikke så intens som i 'Holy Spider', men systemkritikken er lige så skarp." (Bo Green Jensen)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.