Cookie- og Privatlivspolitik

Borte med Blæsten - 80 års jubilæum (uden undertekster)

Tilladt for alle

Se mere på medierådet.dk
|
3 timer 44 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Gone with the Wind
|

I filmklassikeren 'Borte med blæsten' lever den smukke Scarlett O´Hara (Vivien Leigh) en ubekymret og beskyttet tilværelse på plantagen Tara i staten Georgia. For Scarlett handler alt om, hvordan man tager sig bedst ud; især over for Ashley Wilkes (Leslie Howard). 
I 'Borte med Blæsen' danner Vivien Leigh og Clark Gable filmhistoriens vel nok mest berømte romantiske par, Scarlett O’Hara og Rhett Butler, i den stort opsatte fortælling fra USA’s sydstater i de turbulente år omkring den amerikanske borgerkrig. Hun er den selvstændige og viljestærke sydstatspige, der rammes af tragedie efter tragedie, da krigen bryder ud. Han er eventyreren, det sorte får i en anset familie, som bliver Scarletts tredje mand – den mand, som hun først for sent indser, at hun i virkeligheden elsker højest. 

Filmen er en opvisning i dramatiske og tekniske landevindinger. Til optagelserne af det brændende Atlanta anvendte man alle de syv Technicolor-kameraer, der eksisterede på det tidspunkt. Hvis ubehagelige farver var nødvendige for at forstærke dramaet, blev de anvendt. Scenografen Cameron Menzies modtog en særlig Oscar for ”brugen af farve”. Hans indsats var så afgørende for filmens look, at produceren David O. Selznick gav ham titlen ‘production designer’ – et begreb, der her blev anvendt for første gang.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (5 votes)
5
0

Instruktør

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.