Cookie- og Privatlivspolitik

Børnene fra Mount Napf

Tilladt for alle

Se mere på medierådet.dk
27.09.2012
| |
1 time 27 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Die Kinder vom Napf
|

Dokumentarfilmen 'Børnene fra Mount Napf' handler om et bjergområde i Schweiz af samme navn.

Det er et grønt og idyllisk sted, men også med visse udfordringer. Hver dag har 50 børn fx 10 km til skole, og deres fremtid er determineret på forhånd.

Børnene bliver opdraget og uddannet til at gå i familiens fodspor og blive landmænd, ligesom deres forældre og bedsteforældre har været det.

Livet i bjergene er både isoleret og beskyttet, men børnene skal alligevel lære at håndtere det uventede, hvis en ulv pludselig dukker op, hvis en høg snupper en høne, eller hvis vejret skulle blive ekstraordinært barskt.

Filmens instruktør Alice Schmid brugte 365 dage på at følge børnenes hverdag i landskabet omkring Mount Napf. Hun undersøger også den mystiske Aenziloch-kløft, hvor legenden beretter, at torden skabes, og dæmoner opholder sig.

Alice Schmid har tidligere instrueret dokumentarfilm til TV, men 'Børnene fra Mount Napf' er hendes første biograffilm.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (6 votes)
5.4
3.3

Instruktør

Instruktører

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Filmen er for det meste ret sød, og man trækker på smilebåndet over børnenes uskyldighed. Den er også temmelig kedelig i længden, selv om den er kort." (Jacob Wendt Jensen)

 • Ekstra Bladet

  "... den kalejdoskopiske vinkel gør, at vi aldrig kommer rigtig tæt på nogen af børnene eller deres indbyrdes relationer. [...] Hvis jeg skal være helt ærlig, så kedede jeg mig gudsjammerligt undervejs." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "En fin og fascinerende dokumentarfilm fra en verden langt fra vores kunne måske lige så godt have været en lang kortfilm, men reddes af fantastiske unger." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Der kan være noget befriende og egentlig også modigt ved dokumentarfilm, der ikke jager dramatiske højdepunkter, men tvært imod fuldt og helt trækker vejret i øjenhøjde med de skildrede mennesker og deres omstændigheder. [,,,] en tålmodighedskrævende og også meget tålmodig film..." (Dorte Hygum Sørensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Zanneuser/913882

Så smuk, så smuk.......

Hansonuser/273017

Den lyder spændende. Altså interessant at se hvordan andre mennesker lever deres liv.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.