Cookie- og Privatlivspolitik

Blodets bånd

Afventer censur

Se mere på medierådet.dk
05.06.2013
| |
1 time 30 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Blodets bånd
|

I dokumentaren 'Blodets bånd' er Svend far til 16 børn, hvoraf fire af dem er med sin nyligt fraskilte kone, Gitte.

Efter skilsmissen begynder deres yngste datter, Christina, at grave i sin barndom, som ingen synes at kunne huske noget om. Christina er især interesseret i den tid, hvor hun og hendes søskende blev tvangsfjernet, som efter deres mening ikke var fair.

Hun giver sig derfor til at undersøge, hvad der egentlig skete, og hun får hjælp af Svend i sin søgen efter en glemt barndom. Svend kontakter kommunen og begynder langsomt at huske sin fortid, men det han finder, er hverken rart eller betryggende.

Pludselig kommer alt, hvad der blev fortrængt med alkohol og stoffer, op til overfladen.

'Blodets bånd’, er instrueret af Christian S. Jepsen og Pernille Bervald Jørgensen, der har filmet familien siden 2008. Jepsen brød igennem med sin lettere udstillende skildring af en familie, der kæmper indbyrdes om en kostbar arv i 'Testamentet'.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (12 votes)
4.2
5

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Berlingske

    "Alkohol, svigt og tvangsfjernelser – hvem har ansvaret, når en familie går så meget i stykker, at det offentlige må gribe ind? Det er bare et af de mange store spørgsmål, der stilles i den fremragende danske dokumentarfilm 'Blodets bånd'." (Louise Kidde Sauntved)

  • Ekstra Bladet

    "... en både ubehagelig, fremragende og nødvendig film..." (Henrik Queitsch)

  • Politiken

    "’Blodets bånd' er indirekte én spillefilmslang illustration af alkoholismens konsekvenser [...] en velfortalt film om mennesker, der skulle have haft hjælp." (Dorte Hygum Sørensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Michael

Skide godt fortalt , noget man desværre har set og hørt før og
Desværre bliver det ved.

cheanne

Det er en rigtig god komedie om den her far der har 16 børn :D Han er en god og retfærdig far, der lærer sine børn at tage stoffer i en ung alder :D

Tag ungerne med ind og se den, det bliver sjovt :D

Tanya

Interessant film, der fortjener flere publikum. Fængende og fremragende, og ikke sært hvis den er svær at glemme bagefter. Jeg er mest imponeret fordi jeg egentligt ikke kan lide dokumentar. Men denne var meget mere end det!

Obadia

Tror ikke filmen trækker mange biografbilletter, mens historien er relevant og utrolig i dagens DANMARK 2013.... HVAD SKER DER!!!!!!!!!!!

Mads Frederik

Hvorfor vælger kvinder at få børn med den type mand som ham i filmen?

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.