Cookie- og Privatlivspolitik

Blind

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en gennemgående rolig og eftertænksom stemning præget af en fortællerstemme. Der optræder imidlertid uvarslet en længere række scener med videoer og skærmbilleder fra pornosider på nettet der på meget eksplicit måde viser onani, samleje og anden sex i mange varianter, hvor kønsdele tydeligt ses. Det vurderes derfor, at filmen vil kunne virke skræmmende og grænseoverskridende på børn og unge under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
21.08.2014
| |
1 time 36 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Blind
|

I filmen 'Blind' er Ingrid for nylig blevet blind, hvilket naturligvis får kolossale konsekvenser. Hun lukker sig inde i sin lejlighed og efterlader så at sige sit liv uden for døren.

Kæresten forsøger at være så hjælpsom som muligt, men udviklingen er ikke til at stoppe. I takt med større og større huller i Ingrids visuelle minder om den virkelige verden, begynder hendes fantasi at erstatte det tabte.

Hun begynder at skrive sig ud af problemerne, men efterhånden får hun svært ved at skelne mellem det, der rent faktisk sker, og det hun forestiller sig. 

'Blind' er ikke så meget en film om at være blind, som det er en film om at være en ensom forfatter. Norske Eskil Vogts jonglerer med et virvar af følelser, der spænder fra varm kærlighed over skarp humor til gysende frygt.

Filmen har fået ros for sit komplekse manuskript og sin altoverskyggende hovedrolleindehaver, Ellen Dorrit Petersen, der bærer stort set hele filmen på sine skuldre. ’Blind’ har vundet priser på filmfestivaler som Sundance, Berlinalen og CPH:PIX. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (32 votes)
4.3
5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Det er slet og ret imponerende." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "Det er et godt prøvet, socialrealistisk tema, men måden det er fortalt på, gør dette genreforsagende norske drama djævelsk underholdende og finurligt udfordrende." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  "Vogts værk er en mesterlig udnyttelse af filmmediets potentiale, hvor skuespil, lyddesign, klipning og scenografi går op i en højere enhed, så øjnene er ved at poppe ud og ørerne blafrer." (Jacob Ørsted)

 • Filmland P1

  "[...] dens skæve og originale indgang til at fortælle en historie er ganske enkelt en lille åbenbaring. En anmelders bøn blev hørt. Tak for det." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "[...] det er vidunderligt for en gangs skyld at blive udfordret så intelligent, underholdende og smukt." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "'Blind' er en film til øjet og hjernen mere end til hjertet, men den er meget seværdig på sine egne præmisser og et stærkt tegn på, at norsk film nu for alvor ryster mindreværdskomplekserne af sig." (Kim Skotte)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Ikke en stor fortælling, men en meget sanselig film - med mange billeder, hvilket er en stor kontrast til titlen.

Budskabet kunne være at de billeder vi selv skaber i vores fantasi, er stærkere end dem vi får fra andre.

Miss Bella

Det er en jeg virkelig overvejer at se

Nicolasuser/668742

Filmen Blind er inspireret af en roman med samme tema, idet Eskil giver fortællingen en ny drejning og vælger at bløde den dystre diagnose op med skæve og til tider galgenhumoristiske islæt. Det fungerer godt - rigtigt godt - hvis man møder den med et åbent sind og lever sig ind i det særlige univers. Eskil har gjort sig stor umage, men med kant - udfordrer publikum og tvinger os til at give slip på vores traditionelle opfattelse af filmens struktur. Han sprænger rammerne, tænker ud af boksen, stiller tingene på hovedet og overrasker igen og igen. Det er dejligt forfriskende og efterlader rigelig plads til at hver enkel selv kan drage sine egne konklusioner om, hvad der rent faktisk foregår - hvad der er virkelighed, og hvad der er fantasi, når de to ting tilsyneladende blandes sammen eller går hånd i hånd. Hvor slutter det ene og hvor starter det andet? Jeg vil ikke sige mere om handlingen; blot konstatere, at der bliver lavet for få af disse film. Det er modigt gjort af Eskil, og det er et mod, han med rette er blevet belønnet for.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.