Cookie- og Privatlivspolitik

Black Widow

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en actionpræget, dramatisk og let dyster grundstemning. Den indeholder flere voldsomme og langvarige scener med slåskampe, skudvekslinger, forfølgelser, truende karakterer og massive ødelæggelser. Filmen foregår imidlertid i et superhelte-eventyrunivers, hvor hovedkaraktererne er stærke og handlekraftige. Den indeholder ikke blodigt udpenslede voldsscener og flere af de dramatiske scener præges af en humoristisk forløsning. Derfor vurderes det, at den kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
09.07.2021
| |
2 timer 13 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Black Widow
|

Superheltefilmen 'Black Widow' er en solo-film om Marvel-heltinden Natasha Romanoff, der første gang optrådte i Iron Man 2 og senest i Avengers: Endgame.

Vi befinder os i tiden før 'Endgame', hvor Black Widow er ved at undersøge de mørkere sider af hendes hovedbog, da en farlig konspiration med tråde til hendes fortid opstår.

Forfulgt af en kraft, der ikke skyr nogle midler for at stoppe hende, må Natasha håndtere sit liv som spion og de forliste relationer, som blev efterladt i hendes kølvand, længe før hun blev en Avenger.

'Black Widow' bliver den anden film i MCU med en kvindelige superhelt i førertrøjen efter Captain Marvel og den første i Fase Fire af Marvels filmiske univers.

Filmen introducerer bl.a. skurken Taskmaster, der har evnen til at efterligne enhver kampstil til perfektion.

Scarlett Johansson spiller selvfølgelig titelkarakteren, mens Florence Pugh, David Harbour og Rachel Weisz er alle nye i Marvel-sammenhæng.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (112 votes)
4.6
4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Berlingske

    "Kedeligt er det ikke, selvom man ved vejs ende føler sig godt mør af 130 minutters håndmadder og bøllebank, der betyder, at karakterer og miljø i 'Black Widow' kun når at blive foldet ud i korte glimt, inden den næste eksplosion indvarsler mere sveddryppende stuntarbejde." (Kristian Lindberg)

  • Filmland P1

    "For der er noget sært tilfredsstillende ved at se en film befolket af kvinder og så tre mænd i biroller. [...] Det er forfriskende og viser, at når næver, flyveskaller, spark og hug hvirvler rundt, betyder kønnet mindre - bare det er fedt koreograferet. Og det er det!" (Maria Månson)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Søsuser/807738

Og en fantastisk film

Kasper

Black Widow, er en rigtig god film som byder på god action, rigtig god humor og en historie som udvider Marvels univers rigtig godt.
Filmen får kun 5 stjerner, da jeg ikke fik mulighed ligesom så mange andre, at se den i biografen.

S. Rico

Har man set bare en lille smule af serien The Americans, så ved man med det samme, hvad det drejer sig om, når man i filmens intro ser en "ærke-amerikansk" familie med far, mor og to børn pludselig få travlt med at komme ud af huset og flytte til et andet sted. Ikke ligefrem den fedeste situation for de to små piger, og jeg var fra første scene følelsesmæssigt engageret.

Det er faktisk den primære grund til at filmen fungerer så godt. Nemlig den lille families særlige konstruktion og de følelsesmæssige bånd og mistillid, der går på tværs af de fire. Scarlett Jo, Florence Pugh, Rachel Weisz og David Harbour spiller alle suverænt og giver den gas med både lækker action og humor. Jeg har ikke siddet med tårer i øjnene til en MCU film siden den første Guardians of the Galaxy film.

Det hjælper også en del på spændingen, at der rent faktisk er noget på spil her. For selv om det er oplagt at Black Widow overlever filmens strabadser (givet hun er med i de to sidste Avengers film, der foregår senere), så er det på ingen måde givet, hvordan det skal gå for de tre andre familiemedlemmer.

Handlingen og skurken er ret meget ovre i James Bond land. Den fungerer mest af alt som en katalysator for at man kan fortælle Black Widows forhistorie og genforening med sin familie. Det er også først ret sent i filmen, at skurken for alvor kommer på banen. Selv om Dreykov ikke er en super farverig skurk med store armbevægelser, så fungerer hans laid-back facon egentlig ganske ok.

Filmens store udfordring er nok, at handlingen kronologisk er presset ind mellem de andre store kendte MCU film. Og dermed ender det hele ret forudsigeligt og antiklimatisk. Men rejsen undervejs er til gengæld en stor fornøjelse.

Jacob

Natasha Romanoff er på flugt efter at hun valgte at stå Steve Rogers’ side under det interne opgør blandt Avengers. Efter at hun er gået under jorden sender hendes søster et hemmeligt kemikalie, som skal bruges i kampen mod Det Røde Rum og de hundredevis af dybt loyale Black Widow agenter skjult rundt på kloden. Natasha må opsøge sin fortid for at afslutte en livslang sag mod den diabolske bagmand, som oveni det hele desuden sender den nærmest uovervindelige Taskmaster efter hende.

Siden hendes introduktion i den til tider let forglemmelige Iron Man 2 helt tilbage i 2010 har den hårdtslående Black Widow, der med hendes empati og skarpe tunge har udgjort en hjørnesten i MCU. At der skulle gå hele 11 år takket være den globale coronapandemi er ganske ufortjent, og derfor er det også bittersødt at det kun blev til den ene solofilm. At filmen herhjemme blev smidt direkte på Disney+ takket være et endnu uafsluttet opgør imellem Mickey Mouse giganten og de danske biografer, hvor vi desuden hellere ikke har udsigt til de resterende tre MCU titler alene for i år som en biografoplevelse, er bestemt ikke noget vores alles sammen heltinde burde bydes. At Scarlett nu tager kampen op imod Hollywoods største studie om at bringe film i biografen før den tilbydes i det hav af streamingtjenester, der efterhånden findes må ikke betragtes som grådighed fra en i forvejen rig stjerneskuespilller, men i værdikamp alle vi som elsker biografen bør bakke op om.

Jacob

I skrivende stund er Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings tilbage på plakaten. Så må vi se om Eternals og Spider-Man: No Way Home snart følger trop.

Nielsuser/659894

Ærgeligt at de store biografer ikke viser den. Håber ikke det bliver en trend...
I det østjyske kommer den i Fotorama i Hammel fra fredag d 13. august, ved ikke om der er andre små jyske biografer der viser den.

Ida

Black Widow er en passende tilbagevenden til filmene for Marvel. Det er måske en af ​​de mere seriøse og dialogtunge poster i Marvel Cinematic Universe, men Scarlett Johansson, Florence Pugh, David Harbour og Rachel Weisz bærer en overbevisende nok dynamik og bærer en ligetil spionfortælling med anstændig følelsesmæssig dybde.

Thomas

Nå.. ja jeg havde da godt nok glædet mig rigtig længe til denne film, for er der en bedre følelse, end at sætte sig til rette i biografsædet, med en pose snolder og en cola, og lade sig forføre af Hollywoods seneste Blockbuster. Og jeg skal være den første til at indrømme: Jeg elsker MCU! Siden Iron Man i 2008 startede denne kæmpe filmserie, har jeg været hooked. Jeg har set alle filmene i biffen, langt de fleste i den første weekend efter premieren.

Så ramte Covid-19! Jeg var virkelig ked af det når de nye film blev udskudt gang på gang. Men der var en mening med det. Og efterhånden kunne man se lyset for enden af tunnelen. Biograferne åbnede igen, godt nok med et tyndt program med smalle film, og danske film. Og jo, der kom nogen usædvanligt gode danske film i efteråret, men jeg savnede stadig Hollywood drønet. Efter endnu en nedlukning, og endnu en genåbning, så det lovende ud for alle de udskudte film.

OG SÅ SKER DETTE HER!

Jeg får næsten lyst til at rive min ene arm af, for at have noget kaste i hovedet på en eller anden.

Man bliver jo tvunget til at udvide sit Disney+ med Premier Access, uanset om man hellere ville se den i biffen eller ej. Jeg er sådan set ligeglad med om det er Disneys eller NFB`s skyld, det er os film fans der bliver ramt.

annjoe

Herfra får den 6 stjerner af mig. Flot produceret, god humor - alt, hvad jeg havde brug for i en Marvelfilm. Eneste minus var, at vi så den i Park Bio på en af årets varmeste dage. Aircondition kunne ikke følge med, og Park Bio, som jeg var i for første gang, er hyggelig, lyd og billede var fin - men lærredet kunne godt være større, og det er en gammel biograf, hvor man hører og lugter ALT fra salen. Ikke lige den oplevelse vi havde ønsket til en film, vi ventet på i mere end et år. At de store biografer og især Nordisk Film (hvor jeg har været medlem i mere end 10 år) svigter biograffans - Marvelfans i særdeleshed, kan de ikke være bekendt. Det er muligt, man kan streame fra Disney+, det har jeg selv, og det koster 179 at købe filmen. Men når det er sådan en film, skal den da ses i biografen. Jeg synes, det er et gigantisk selvmål fra biografernes side. Endgame slog alle rekorder, så mon ikke, de ville have tjent en anelse på billetpriserne til Black Widow alligevel? Det er påfaldende, at de små biografer har råd til den. Det var en meget dårlig beslutning for os Marvelfans, at I statuerer eksempel på denne film. Jeg gætter på, at Disney+ er ligeglad med, hvad et lille marked som Danmark gør.

Wayne

MCU/Disney's fabrik er så solidt forankret at det er tæt på umuligt at falde helt igennem, og dermed lave en direkte dårlig film.

Stunts/CGI og cast er altid hentet fra øverste skuffe - så allerede her er den første stjerne givet på forhånd. Det er simpelthen en fornøjelse at se på.

Det samme kan desværre ikke siges om historien. Jeg havde set frem til det flere Avengers film havde lovet mig; Black Widows fortid parret med hendes makkerskab med Hawkeye.

I stedet fik vi en amerikansk forhistorie om en gakket "super" familie (inspireret af løjerne fra Guardians of The Galaxy og Thor Ragnarock).

Humor er som regel altid et godt virkemiddel, men det falder en smule til jorden, her hvor emnet om de udnyttede og golde "enker" faktisk er dybt alvorligt.

Når det hele så bindes sammen med middelmådige modstandere, og en slutning som åbenbarer at det hele bare er en udvidet intro til Haweye serien på Disney+, så skal man være skuffet.

At det så samlet lige rammer en stjerne mere, skyldes den forbandet flotte produktion, og stunts der som altid er i høj kvallitet.

6/10

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.