Cookie- og Privatlivspolitik

Black Mass

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en udtalt rå og afstumpet voldelig grundstemning, og rummer talrige scener med koldblodige, udpenslede overfald og drab. I flere meget brutale scener bliver mænd henrettet med hovedskud og blod ses splatte op på vinduer og vægge. I en scene dvæles der ved en tortureret mand, som hensynsløst kvæles til døden. Filmen vurderes på den baggrund at ville kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
15.10.2015
| |
2 timer 2 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Black Mass
|
Versioner: se alle
2D, Babybio, Seniorbio
|

Thrilleren 'Black Mass' handler om gangsteren James "Whitey" Bulger, der terroriserede den sydlige del af Boston i tre årtier.

Året er 1975, og Bulger leder den irske Winter Hill-bande, der konkurrerer med den italienske mafia om byens organiserede kriminalitet.

Da Bulger pludseligt kontaktes af barndomsvennen og FBI-agenten, John Connolly, om at blive meddeler for regeringen, indgår han en givende aftale. Han skal hjælpe FBI med at fælde mafiaen, og til gengæld kan loven hverken røre Bulger eller hans medsammensvorne.

'Black Mass' er baseret på autentiske begivenheder, instrueret af manden bag Crazy Heart og Out of the Furnace, og byder på Johnny Depp i sin hidtil modbydeligste rolle som Whitey Bulger.

Den imponerende rolleliste indeholder desuden Joel Edgerton som FBI-agenten, Benedict Cumberbatch som Bulgers senator-bror og Kevin Bacon som FBI-chef.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (234 votes)
4.2
4.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Scott Cooper tager instruktørgerningen seriøst og går ikke på kompromis med kvaliteten nogen steder. Selv i selskab med rulleteksterne sker der noget spændende." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "Volden i 'Black Mass' er nådesløs og til tider direkte ubehagelig. Men den mørke side af sagen retfærdiggøres tildels af den stribe indsigtfulde og omhyggelige portrætter, der tegnes omkring vores samvittighedsløse hovedperson." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "Det er en oplevelse i sig selv at se Johnny Depp, nærmest sminket til uigenkendelighed, som mørkets fyrste - og i sin bedste rolle i årevis." (Jacob Ørsted)

 • Filmland P1

  "Jeg har set billeder af ’Whitey’ Bulger dengang han var en gammel mand på flugt [...]. Hvorfor ikke fortælle den historie? Så havde vi set den klassiske gangster fra en ny vinkel og vi havde set ham udvikle sig og blive et andet menneske, alt det, der IKKE sker i 'Black Mass'." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Johnny Depp er i 'Black Mass' helt på niveau med Jeff Bridges i 'Crazy Heart', men filmen er det ikke." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "Det kan godt være, at Whitey Bulger findes i virkeligheden, men det gør Dracula Depps fortolkning også. Det er hans vanvid, man vil huske de to timer i Krimi-Boston for." (Katrine Hornstrup Yde)

 • Weekendavisen

  "Det er svært at sige, om 'Black Mass' bliver en af de obligatoriske gangsterfilm. Den er i hvert fald gjort af det rigtige stof, og lige nu gør den nytte i repertoiret. Er man til genren – og det er de fleste – behøver man ikke at tøve." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Nikolaj

Korruption og bande miljø er ikke nogle god blanding, især ikke når man selv står i en uheldig situation. Johnny Depp leverer en af hans bedste præstationer nogensinde i dette ganske vellykket drama.

GiwizZeni

Lad det være sagt med det samme, jeg synes Johnny Depp er en god skuespiller. Jeg synes han har spillet mange mindeværdige roller igennem tiden. Men jeg hører også til dem der synes der har været meget langt imellem snapsene de sidste 4-5 år fra hans side. Jeg ved godt at han er glad for at klæde sig ud, men hvorfor skal hver rolle efterhånden være fastelavn?
Mange har snakket om at nu går Depp seriøs med hovedrollen i Black Mass, nu er han Oscarpotientiale. Men hvad er det så?
Endnu en gang Depp der går amok i en udklædningbutik. At han denne gang er meget mere afdæmpet klæder ham, men hvorfor spiller han altid som om han var med i en helt anden film end sine medspillere?
Jeg synes der er rigtig mange gode skuespillerpræstationer i 'Black Mass', men det er fra feks. Bennedict Cumberbatch og Kevin Bacon. Johnny Depp er da også bedre end han har været længe. Men det er Joel Edgerton der løber med filmen. Han er den eneste virkelig interessante karakter og ender med at stjæle samtlige scener han er med i.
Det ændre dog ikke ved at samtlige karakterer i filmen er usympatiske og filmen ender med at virker underlig hul, uengagerende og ligegyldig.
Hvad vil den gerne fortælle os? Crime doesn't pay? Det vidste vi godt! At man skal være loyal overfor de rigtige mennesker? Måske! Give indblik i gangsterverdenen? Det er der mange film der har gjort langt bedre. Feks. 'The Departed', 'GoodFellas', 'Heat' eller Depp's egen 'Donnie Brasco'. Se den i stedet...

Mick

Filmen er rigtig god. Fed præstation af Johnny Depp:-) jeg vil også gerne fremhæve Joel Edgerton, han gør det kanon godt.

Anjauser/930291

Depp spiller godt i Black Mass! Dog kunne der godt have været mere udvikling i hans karakter. I alt en God film. Anbefales!

Jan Lindeberguser/344886

Det er rart at se Johnny Depp som andet en Jack Sparrow på havet eller i ørkenen. Desværre bliver det ikke til fulde udnyttet i "Black Mass".
Skuespillet er fint og med navnet som Johnny Depp, Benedict Cumberbatch og Kevin Bacon forventer man vel heller ikke andet. Det er bare synd, at det ikke er udnyttet, at man har disse kapaciteter med. Dertil er rollerne simpelthen for tynde og 2-dimensionelle.
Der sker ingen mærkbar udvikling med personerne undervejs, uanset hvad der fortælles som voice-over. Derfor er der også nogen af interaktionerne, der giver mindre mening. Man forstår ikke, hvor personerne kommer fra.

Black Mass er fin underholdning i 2 timer, men så heller ikke mere. Det er en standard gangsterfilm med flade karakterer. Med dårligere skuespillere havde den måske været en langtrækker.
Hvis du synes at The Departed var fantastisk og nyskabende, så vil du sikkert også blive rigtig glad for denne film. Hvis du, ligesom jeg, mente at The Departed var ret ordinær, de gode skuespillere til trods, så vil du nok gå fra Black Mass med en "nåh" følelse: Jeg blev underholdt i 2 timer, men det er lette kalorier, og det bliver ikke denne film nogen af skuespillerne vil blive husket for i fremtiden.

Isakuser/1001134

Udemærket film med sublim skuespillerpræstation af Johnny Depp.

S. Rico

Black Mass er både interessant og fængslende. Men primært fordi den handler om historiske begivenheder. Havde det været ren fiktion, så ville der være god grund til at sable filmen ned på grund af et rodet manuskript. For handlingsforløbet er ikke fortalt specielt godt. Det er derimod karaktererne der driver værket, og de gør det alle super godt.

Jeg vil dog være tilbageholdende med at hoppe på den vogn af folk, som priser Depp til skyerne for hans ”fantastiske præstation”. Det sker ofte, at når en skuespiller undergår en stor fysisk forvandling til en rolle, så sætter mange lighedstegn mellem denne transformation og stor skuespilkunst. Ja, Johnny Depp gør det rigtig godt - men ikke blot fordi han er uigenkendelig. Som andre har påpeget, så er det ikke Depp, der stjæler showet i Black Mass. Det er derimod Joel Edgerton som FBI agenten John Connolly, der for alvor imponerer i denne historiske interessante - men middelmådig spændende - film.

MarkusStepH

Jeg havde glemt hvor dygtig Johnny Depp var indtil jeg så Black Mass. Hold da op en psykopat! Filmen er godt nok ikke for sarte sjæle, men en meget gennemført og spændende historie.
Det er nærmest uhyggeligt man kan opnå så meget magt med så grove metoder.

Fremragende skuespillere præstationer. Det er ikke en film for de kvindelige Depp fans men det er en film der kan høste flere mandlige fans. Efter filmen ville man kun vide mere om denne unikke person.
Jeg kan klart anbefale filmen.

Filmbuzz.dk - PMB

”Scott Cooper er stadig en ung instruktør med kun tre film på sit cv. Men fra og med i dag vil jeg personligt tænke en ekstra gang, når jeg ser, Cooper er instruktøren!”

Black Mass er baseret på Jack Nicks bog ’Black Mass: The True Story of an Unholy Alliance Between the FBI and the Irish Mob’, som fortæller den virkelige historie om alliancen mellem gangsteren James Joseph ”Whitey” Bulger, Jr. (spilles af Johnny Depp) og FBI. Alliancen gjorde det muligt for Bulger at opbygge sit kriminelle imperium lige under FBIs’ næse, og med deres beskyttelse. Hvis man har en forkærlighed for krimi/gangster film, skulle man mene, dette var en perfekt opskrift til en underholdende film, endda med skuespillere som Joel Edgerton, Benedict Cumberbatch, Jesse Plemons, Peter Sarsgaard, Kevin Becon, Dakota Johnson, Rory Cochrane, og Julianne Nicholson på rollelisten. Desværre bliver Black Mass til en hurtigt fortælling med ligegyldige sidehistorier og en uklar rød tråd for, hvad instruktør Scott Cooper vil fortælle.

Jeg har aldrig hørt om de to manuskriptforfattere til Black Mass (Jez Butterworth og Mark Mullouk), og tror faktisk, at det ville ha’ hjulpet filmen hvis Cooper havde bidraget til skrivningen, som han gjorde til både sin debutfilm Crazy Hearts og til Out of the Furnace. Det er svært at sige med sikkerhed, om dette ville ha’ gjort filmen bedre. Men, der er vel en grund til, at mange filminstruktører tager manuskriptforfatter-hatten på, når de skal lave en film. Mon ikke, der er en tanke bag Ben Afflecks beslutning om at være involveret i manuskript-skrivningen til de fleste af sine film?
Fordi Black Mass ikke er en visuel- eller action-præget film, skal Cooper fange vores opmærksomhed og underholde på en anden måde. Vi skal kunne hives ind i filmen gennem skuespillet og en spændende hovedhistorie. Plottet til Black Mass er alt for rodet, og som sagt uden en rød tråd. Filmen gør meget ud af at fortælle en masse sidehistorier, der ikke hjælper med at videreføre hovedhistorien. Den ansvarlige for redigering af filmen skulle måske også have ladet være med at låne fra den sidste Lord of the Rings: Return of the King. Det er aldrig godt, når biografgængere tror, en film er slut, før den er.

Jeg vil sige her og nu, at hvis oscaren for bedste makeup var i spil, skulle Black Mass vinde den. Jeg vil endda gå så langt at sige at Johnny Depp og Joel Edgerton bør være blandt kandidaterne til at vinde bedste skuespiller og bedste birolle for rollerne som James Joseph “Whitey” Bulger og John Connolly. De begge synes at gøre noget unikt. De forvandler sig til helt andre personer. De kommer også med deres livs bedste skuespil, og det er især Depp, der er filmens bedste element og viser alle derude, at han ikke kun er den skøre kaptajn Jack Sparrow eller noget mærkeligt i en Tim Burton-film. Alligevel kunne jeg godt ha’ tænkt mig at se, hvordan de to tragedier påvirker ham (Whitey), og det er noget, som Cooper ikke rigtigt kommer ind på. Cooper bruger tid på at vise disse tragedier, men ikke det, der ligger bag.
Den transformation, som Edgertons karakter går igennem, er spændende at følge. MEN hvad med de andre? Vi ser simpelthen ikke nok af de andre skespillere, og det er virkelig noget øv. Deres scener er nemlig for korte, og de bliver introduceret med en forventning om, at vi skulle vide, hvem de er. Denne mangel på en rød tråd betyder også, at vi først til sidst møder en såkaldt ’good guy’. Ellers har alle været skurke i deres egen ret. Men når vi følger en film med kun skurke, og vi ved, at det hele nok går galt på et tidspunkt – hvem skal vi så holde med?

Når året er omme, vil Black Mass ikke være at finde på min top 5 liste. Men jeg er dog kun blevet endnu større fan af Depp, og håber, han holder sig lidt væk fra de mere skøre eller dumme karakterer. Det vil passe ham at vende tilbage til film som Public Emenies, Donnie Brasco og Finding Neverland. Du skal se Black Mass, hvis du gerne vil styrke din overbevisning om, hvor gode Depp og Edgerton er. Men er det fordi, du gerne vil se en krimi/gangster film, skal du vælge noget helt andet. Black Mass får herfra 3.9 ud af 6 stjerner.

Heidi

Jeg havde set frem til den her film RIGTIG længe, det er absolut ikke nogen hemmelighed. Både fordi jeg er en kæmpe Benedict Cumberbatch fan OG fordi jeg har fulgt Johnny Depp siden hans dage i tv-serien 21 Jump Street i slut-80'erne. Det er dog længe siden jeg har været begejstret for Depps præstationer, så jeg var forventningsfuld, da jeg satte mig i sædet til forpremieren i CinemaxX d. 12. oktober.

Blev jeg skuffet? Absolut ikke!
Levede Depp op til mine forventninger? Ja... men slet ikke som jeg troede, for han er dejligt underspillet i mange scener og det er DER filmen tager max kegler, nemlig at den hele vejen igennem er underspillet.

Skuespilspræstationerne er i absolut topklasse i den her film.

Depp er iskold som Whitey, dog med bløde momenter, men der er en anden der stjæler filmen fra ham totalt og det er Joel Edgerton som Whitey's (dog mest hans brors) ven fra bardomskvarteret og nu FBI agent. Han blæste mig totalt bagover som John Collonny. Han spiller røven ud af bukserne, seriøst. Jeg vil ikke blive forbavset, hvis Edgerton får en del nomineringer for bedste mandlige birolle.

Dakota Johnson overraskede mig positivt i sin lille rolle, Benedict Cumberbatch's rolle som Whitey's bror Billy Bulger er spot on (og igen dejligt underspillet), Kevin Bacon og David Harbour som henholdsvis FBI chef og FBI agent skal også lige fremhæves, for de er så gode. I det hele taget, birollerne er virkelig gode hele vejen igennem.

Den film jeg forventede der i den grad ville være Johnny Depps bliver faktisk tyvstjålet af især Joel Edgerton og jeg er dybt dybt begejstret for den her film af helt andre årsager end jeg havde forventet... og det er slet ikke så ringe, at man kan blive totalt overrasket på den måde.

Det er ikke en action film, gudskelov for det, men et godt solidt gangster drama med afsindigt gode skuespilspræstationer hele vejen igennem og historien holder. Den holder så meget.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.