Cookie- og Privatlivspolitik

Black Mass

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en udtalt rå og afstumpet voldelig grundstemning, og rummer talrige scener med koldblodige, udpenslede overfald og drab. I flere meget brutale scener bliver mænd henrettet med hovedskud og blod ses splatte op på vinduer og vægge. I en scene dvæles der ved en tortureret mand, som hensynsløst kvæles til døden. Filmen vurderes på den baggrund at ville kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
15.10.2015
| |
2 timer 2 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Black Mass
|
Versioner: se alle
2D, Babybio, Seniorbio
|

Thrilleren 'Black Mass' handler om gangsteren James "Whitey" Bulger, der terroriserede den sydlige del af Boston i tre årtier.

Året er 1975, og Bulger leder den irske Winter Hill-bande, der konkurrerer med den italienske mafia om byens organiserede kriminalitet.

Da Bulger pludseligt kontaktes af barndomsvennen og FBI-agenten, John Connolly, om at blive meddeler for regeringen, indgår han en givende aftale. Han skal hjælpe FBI med at fælde mafiaen, og til gengæld kan loven hverken røre Bulger eller hans medsammensvorne.

'Black Mass' er baseret på autentiske begivenheder, instrueret af manden bag Crazy Heart og Out of the Furnace, og byder på Johnny Depp i sin hidtil modbydeligste rolle som Whitey Bulger.

Den imponerende rolleliste indeholder desuden Joel Edgerton som FBI-agenten, Benedict Cumberbatch som Bulgers senator-bror og Kevin Bacon som FBI-chef.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (234 votes)
4.2
4.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Scott Cooper tager instruktørgerningen seriøst og går ikke på kompromis med kvaliteten nogen steder. Selv i selskab med rulleteksterne sker der noget spændende." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "Volden i 'Black Mass' er nådesløs og til tider direkte ubehagelig. Men den mørke side af sagen retfærdiggøres tildels af den stribe indsigtfulde og omhyggelige portrætter, der tegnes omkring vores samvittighedsløse hovedperson." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "Det er en oplevelse i sig selv at se Johnny Depp, nærmest sminket til uigenkendelighed, som mørkets fyrste - og i sin bedste rolle i årevis." (Jacob Ørsted)

 • Filmland P1

  "Jeg har set billeder af ’Whitey’ Bulger dengang han var en gammel mand på flugt [...]. Hvorfor ikke fortælle den historie? Så havde vi set den klassiske gangster fra en ny vinkel og vi havde set ham udvikle sig og blive et andet menneske, alt det, der IKKE sker i 'Black Mass'." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Johnny Depp er i 'Black Mass' helt på niveau med Jeff Bridges i 'Crazy Heart', men filmen er det ikke." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "Det kan godt være, at Whitey Bulger findes i virkeligheden, men det gør Dracula Depps fortolkning også. Det er hans vanvid, man vil huske de to timer i Krimi-Boston for." (Katrine Hornstrup Yde)

 • Weekendavisen

  "Det er svært at sige, om 'Black Mass' bliver en af de obligatoriske gangsterfilm. Den er i hvert fald gjort af det rigtige stof, og lige nu gør den nytte i repertoiret. Er man til genren – og det er de fleste – behøver man ikke at tøve." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Marc

Da den er baseret på virkelige hændelser kan den til tider virke lidt langtrukken, men alt i alt god underholdning samt rart med nogle faktiske oplysninger, så man kan sætte sig ind i dette for mange lidt mørke miljø, som man desværre finder alle steder "uden at se det".

Nikolaj

Korruption og bande miljø er ikke nogle god blanding, især ikke når man selv står i en uheldig situation. Johnny Depp leverer en af hans bedste præstationer nogensinde i dette ganske vellykket drama.

GiwizZeni

Lad det være sagt med det samme, jeg synes Johnny Depp er en god skuespiller. Jeg synes han har spillet mange mindeværdige roller igennem tiden. Men jeg hører også til dem der synes der har været meget langt imellem snapsene de sidste 4-5 år fra hans side. Jeg ved godt at han er glad for at klæde sig ud, men hvorfor skal hver rolle efterhånden være fastelavn?
Mange har snakket om at nu går Depp seriøs med hovedrollen i Black Mass, nu er han Oscarpotientiale. Men hvad er det så?
Endnu en gang Depp der går amok i en udklædningbutik. At han denne gang er meget mere afdæmpet klæder ham, men hvorfor spiller han altid som om han var med i en helt anden film end sine medspillere?
Jeg synes der er rigtig mange gode skuespillerpræstationer i 'Black Mass', men det er fra feks. Bennedict Cumberbatch og Kevin Bacon. Johnny Depp er da også bedre end han har været længe. Men det er Joel Edgerton der løber med filmen. Han er den eneste virkelig interessante karakter og ender med at stjæle samtlige scener han er med i.
Det ændre dog ikke ved at samtlige karakterer i filmen er usympatiske og filmen ender med at virker underlig hul, uengagerende og ligegyldig.
Hvad vil den gerne fortælle os? Crime doesn't pay? Det vidste vi godt! At man skal være loyal overfor de rigtige mennesker? Måske! Give indblik i gangsterverdenen? Det er der mange film der har gjort langt bedre. Feks. 'The Departed', 'GoodFellas', 'Heat' eller Depp's egen 'Donnie Brasco'. Se den i stedet...

Simon

Jeg elsker springende i tiden og Johnny Depp og Joel Edgerton's skuespil. Men Scott Cooper fortæller en helt normal gangster film, som til tider bliver kedelig. Hvis Depp og Edgerton ikke får en Oscar nominering, så bliver jeg sgu lidt skuffet.

Mick

Filmen er rigtig god. Fed præstation af Johnny Depp:-) jeg vil også gerne fremhæve Joel Edgerton, han gør det kanon godt.

Anjauser/930291

Depp spiller godt i Black Mass! Dog kunne der godt have været mere udvikling i hans karakter. I alt en God film. Anbefales!

Jan Lindeberguser/344886

Det er rart at se Johnny Depp som andet en Jack Sparrow på havet eller i ørkenen. Desværre bliver det ikke til fulde udnyttet i "Black Mass".
Skuespillet er fint og med navnet som Johnny Depp, Benedict Cumberbatch og Kevin Bacon forventer man vel heller ikke andet. Det er bare synd, at det ikke er udnyttet, at man har disse kapaciteter med. Dertil er rollerne simpelthen for tynde og 2-dimensionelle.
Der sker ingen mærkbar udvikling med personerne undervejs, uanset hvad der fortælles som voice-over. Derfor er der også nogen af interaktionerne, der giver mindre mening. Man forstår ikke, hvor personerne kommer fra.

Black Mass er fin underholdning i 2 timer, men så heller ikke mere. Det er en standard gangsterfilm med flade karakterer. Med dårligere skuespillere havde den måske været en langtrækker.
Hvis du synes at The Departed var fantastisk og nyskabende, så vil du sikkert også blive rigtig glad for denne film. Hvis du, ligesom jeg, mente at The Departed var ret ordinær, de gode skuespillere til trods, så vil du nok gå fra Black Mass med en "nåh" følelse: Jeg blev underholdt i 2 timer, men det er lette kalorier, og det bliver ikke denne film nogen af skuespillerne vil blive husket for i fremtiden.

Isakuser/1001134

Udemærket film med sublim skuespillerpræstation af Johnny Depp.

S. Rico

Black Mass er både interessant og fængslende. Men primært fordi den handler om historiske begivenheder. Havde det været ren fiktion, så ville der være god grund til at sable filmen ned på grund af et rodet manuskript. For handlingsforløbet er ikke fortalt specielt godt. Det er derimod karaktererne der driver værket, og de gør det alle super godt.

Jeg vil dog være tilbageholdende med at hoppe på den vogn af folk, som priser Depp til skyerne for hans ”fantastiske præstation”. Det sker ofte, at når en skuespiller undergår en stor fysisk forvandling til en rolle, så sætter mange lighedstegn mellem denne transformation og stor skuespilkunst. Ja, Johnny Depp gør det rigtig godt - men ikke blot fordi han er uigenkendelig. Som andre har påpeget, så er det ikke Depp, der stjæler showet i Black Mass. Det er derimod Joel Edgerton som FBI agenten John Connolly, der for alvor imponerer i denne historiske interessante - men middelmådig spændende - film.

MarkusStepH

Jeg havde glemt hvor dygtig Johnny Depp var indtil jeg så Black Mass. Hold da op en psykopat! Filmen er godt nok ikke for sarte sjæle, men en meget gennemført og spændende historie.
Det er nærmest uhyggeligt man kan opnå så meget magt med så grove metoder.

Fremragende skuespillere præstationer. Det er ikke en film for de kvindelige Depp fans men det er en film der kan høste flere mandlige fans. Efter filmen ville man kun vide mere om denne unikke person.
Jeg kan klart anbefale filmen.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.