Cookie- og Privatlivspolitik

Bjergkøbing Grand Prix (1975)

Tilladt for alle

Se mere på medierådet.dk
30.06.2011
| |
1 time 28 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Flåklypa Grand Prix
|
Versioner: se alle
2D - dansk tale, Originalversion, Særvisning m. dansk tale
|
Bjergkøbing Grand Prix plakat

I 'Bjergkøbing Grand Prix' bor Theodor Fælgen sammen med sine to medhjælpere, det lidt pessimistiske, melankolske og forsigtige pindsvin Ludvig og den optimistiske fugl, Solan Gundersen med halstørklæde, filttøfler og lav moral.

I Bjergkøbing er miljøet luftigt og frodigt, og de tre lever af at reparere cykler, lave nye opfindelser og producere blomsterpinde.

På tv ser de en dag, at Theodors tidligere hjælper, Rudolf Blodstrupmoen, har stjålet en af Theodors store opfindelser, superretometerfordeleren. Han er dermed blevet verdensmester i Formel 1 og udfordrer, hvem det måtte være, til duel.

Til trods for Ludvigs bekymrede advarsler, men inspireret af Solans entusiasme og støttet af oliesheikens Ben Redic Fy Fazans penge, begynder Theodor at lave racerbilen Il Tempo Gigante færdig.

Il Tempo Gigante er en fantastisk konstruktion med to motorer, radar og egen blodbank.

'Bjergkøbing Grand Prix' er en repremiere på den norske dukke-klassiker fra 1976 i ny digital kopi.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (809 votes)
5.2
5.3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Berlingske

    "Filmen er jovialt hyggelig grænsende til det excessive og er lige så længe om at komme op i gear som Fælgens hjemmegjorte racerbil, "El Tempo Gigante". Men når det sker, må man holde på hat og motorbriller." (Iben Albinus Sabroe - Information)

  • Jyllands-Posten

    "Samtidig er historien stadig så enkel og sød og kun ganske få af pointerne så tidsbundne, at selv meget små børn også kan følge med - med mulighed for, at de bliver umådelig kræsne over for snart sagt alle senere animationsfilm." (Jakob Levinsen)

  • Politiken

    "Renset og presset, med billedformatet udvidet til et moderne biograflærreds bredde og i frisk lysende farver viser filmen sig fra sin allerbedste side som den internationale animationsklassiker, den er." (Søren Vinterberg)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Stefan

Man bliver bare aldrig træt af Bjerkøbing. Har set den mindst 10 gange.

Kasper

Som kommende far vil jeg helt sikkert vise den her videre til mine børn. Fik vist den som lille hos mine bedsteforældre og den er og bliver min yndlingsfilm.

Frederik

Bjergkøbing grand prix er helt klart en af mine yndlingsfilm, også selvom den snart er 40 år gammel!!!
Bjergkøbing grand prix er en morsom og meget flot animeret dukkefilm.
Jeg tror at Bjergkøbing grand prix er den film jeg har set flest gange.

joan

En klasikker, et must, jeg har både købt boxen og den specielle blu ray udgave, elsker bare - Theodor, Sofus og Ludvig

Bjerg

Lad os lige få skubbet noget af vejen først!

Jeg har aldrig set denne, tydeligvis obligatoriske animerede klassiker, dengang jeg var barn, så det virker sandsynligt at jeg ikke kommer til at føle samme nostalgi og trygge barndomsminder, som jer andre. Og det er sandt nok - delvist.

At jeg besidder en fuldstændig identisk oplevelse af filmen, som en person der fik 'den fulde oplevelse' som barn, er måske for meget at bede om; men det betyder ikke at jeg på ingen måde kan have nogle af de samme indtryk og følelser, overfor filmen.
Lige så snart filmens åbnings credits viste sig (med et opfindsomt twist), samtidig med en behagelig Fabricius-tone fyldte rummet, var jeg med det samme tilbage i min tid med spider-man pyjamas og den barndommelige tryghed.

Jeg følte bestemt nostalgi - ikke på grund af minderne om en film jeg jo som nævnt ikke så som barn - men derimod atmosfæren og den animerede stil, som prægede den flotte billedside.
Efter min mening er stop-motion animationen bestemt ikke forældet, men derimod direkte uundværlig. Den er bestemt ikke 'med på beatet' hvad filmteknisk evolution angår, men når jeg ser filmen kunne jeg alligevel ikke ønske et andet look, end det gammeldags-kantede og ufuldstændige, som 'Bjergkøbing Grand Prix' tilbyder.

Filmen har et meget roligt tempo når der ikke køres løb, men historien, karaktererne og sansen for detaljer, sørger for at handlingen udleves med topfart!

Dette er bestemt én af de klassikere, jeg sagtens kan sætte med ned og nyde endnu engang!

5.5/6

Jakobuser/341641

Kan ses en million gange

Elisabeth

Denne film er bare sød og den holder stadigvæk den er jo nærmest blevet kult :-)

Camilla

Da jeg var mindre var jeg ikke den største fan af filmen. Jeg syntes at den var god, men aldrig en hvor jeg har tænkt - Den SKAL jeg bare se igen.
Men nu er jeg helt vild med filmen!! Synes den er fantastisk sjov, god og hyggelig at sidde og se. End da så god at jeg gav den til da min bror fyldte år. Han er også HELT VILD med filmen :-)
Det er simpelthen en film man bare skal se :-)

Momfrit

Et gensyn værd.
Og Bent Fabricius-Bjerres titelmelodi er jo fantastisk :)

S. Rico

Jeg var selvfølgelig selv en af dem der elskede filmen som knægt. Men tidens tand har været hård ved den. Den har stadig sin charme, men den kan ikke undgå at virke en kende gammeldags. Lidt ligesom at se den originale King Kong fra 1933. Den er også et mesterværk, men den er falmet med tiden.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.