Cookie- og Privatlivspolitik

Bird Box

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har ikke været indsendt til vurdering hos Medierådet for Børn og Unge. I henhold til filmloven påføres ikke-vurderede film 15 års-mærkatet.

Se mere på medierådet.dk
13.12.2018
| |
1 time 57 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Bird Box
|

Science fiction-filmen 'Bird Box' handler om en mor og hendes to børn, som må flygte langs en flod for at prøve at finde sikkerhed efter en global katastrofe. 

Rejsen vanskeliggøres da familien må flygte med bind for øjnene for at undgå ukendte rædsler. Kun én ting er sikker: hvis du ser ondskaben, så tager den dit liv.

Filmen instrueres af danske Susanne Bier og har den Oscar-vindende skuespillerinde Sandra Bullock i hovedrollen.

Idéen om monstre der kan dræbe, hvis du ser dem, kan sammenlignes med væsnerne i A Quiet Place, hvor monstrene i stedet kan høre selv den mindste lyd.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (78 votes)
3.9
3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

  • BT

    "Sandra Bullock er glimrende, og John Malkovich i en stor birolle er aldrig kedelig, men filmen taber grundlæggende en lovende præmis på gulvet." (Thomas Brunstrøm)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Jen Headuser/1439276

Konceptet er interessant, filmen vælger bare at være kedelig omkring det. Der er vanvittigt mange plothuller, beslutninger og skæbner, som jeg stadig ikke fatter ikke blev finpudset og justeret, inden man færdiggjorde manuskriptet. Sandra spiller godt. En kedelig, selvironisk mor. Andet er der ikke at mindes ved filmen.

Monikauser/628057

Susanne Bier ... Det skulle du ikke ha gjort, vi vil aldrig igen tro du kan lave gode film.

S. Rico

Det er lidt synd, at udgangspunktet for historien minder så meget om A Quiet Place, og at filmene kommer samme år. For det kommer på en måde til at føles som en kopi i dårlig forklædning. Men værre er, at det var noget lettere at købe et koncept med lydfølsomme monstre, end det er at købe en idé om, at hvis du kigger ud af vinduet, så får du pludselig lyst til at begå selvmord.

Sandra Bullock og de andre udmærkede skuespillere løfter dog filmen fra banal B-films niveau til at være "næsten glimrende". 3 store stjerner.

HeavenOfHorror.dk

Bird Box er helt naturligt blevet sammenlignet meget med A Quiet Place. Sidstnævnte handler om at være stille, så monstrene ikke fanger dig, og (på overfladen) handler Bird Box om ikke at se, fordi så kan “monstrene” fange dig.

Den store forskel er dog, at monstrene ikke “fanger dig” i denne film. De får dig til at begå selvmord. Det alene gør, at vi får en helt anden historie – og derfor en helt anden film.

Bird Box har flere elementer af drama, end mange vil synes om. For mig løfter det historien, men det kommer selvfølgelig på bekostning af horror og sci-fi-delene. Vi ser ikke monstret. Men det gør de overlevende heller ikke.

Monstret er en enhed, der får dig til at gøre ting, og ikke et Godzilla-væsen, der river dig fra hinanden. Jeg elsker, at vi aldrig ser monstret, da uhyggen kommer fra monstrets effekt på mennesker fremfor at være en fysisk enhed.

Som altid viser Sandra Bullock, at hun nemt kan bære en hel film. Det skal ikke forstås sådan, at filmen ikke er stærk nok uden hende. Men Bird Box handler primært om hendes karakter, Malorie.

Og som dansker er det herligt at se Susanne Bier få en storfilm i hænderne.

William

Den kommer dog også ud snart på Netflix.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.