Cookie- og Privatlivspolitik

Bergman - Et år, et liv

Tilladt for børn over 11 år
Dokumentarfilmen har en gennemgående rolig stemning præget af speak og dialog. Der vises imidlertid en række klip med voldsommere indhold fra Bergmans fiktionsfilm: En person giver en anden en lussing. En rasende person skælder ud og smadrer en flaske. En fødende klager sig. Et barn lokkes af et andet til at spise en regnorm. En voksen slår et barn i nakken. En mand griber fat i kvinde, som vrider sig og græder. En mand ser sig selv i en ligkiste. En mand slår en kvinde flere gange. En kvinde skærer sig i skridtet med en kam. Et ansigt fra en død person ses med tomme øjenhuler. Da det voldsomme imidlertid vises kortvarigt, ikke er udpenslet og er omgivet af rolige scener, vurderes det, at filmen kan virke skræmmende på de yngste i aldersgruppen 7-11 år. Filmen får derfor en 11-årsgrænse.

Se mere på medierådet.dk
12.07.2018
| |
1 time 57 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Bergman: A Year in a Life
|

Dokumentarfilmen 'Bergman - Et år, et liv' handler om den svenske filminstruktør og manuskripforfatter Ingmar Bergman, som ville have fyldt 100 år i juli 2018.

Filmskaberen står som en af de største af sin slags, og hans værker spænder over næsten 60 år med højdepunkter som Det syvende seglPersona og Fanny og Alexander.

Bergman blev født i 1918 som søn af en præst, og de religiøse temaer præger ofte hans film. Danske Bille Augst instruerede den biografiske spillefilm (og TV-miniserie) 'Den gode vilje' om Bergmans forældre, men den nye dokumentar stiller helt skarpt på selve manden med afsæt i det skelsættende år 1957.

Instruktør Jane Magnusson har med filmen nemlig forsøgt at portrættere HELE mennesket Bergman – alle hans sider. Både de fantastiske og de mindre flatterende for at forstå auteurens liv og virke endnu bedre.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (15 votes)
4.6
5.5

Instruktør

Instruktører

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Jyllands-Posten

    "Det er den respektfulde balance i portrættet, der tilbyder publikum et smukt sammenvævet billede af en kompleks mand, der lavede voldsomt bevidsthedsudvidende kunst." (Nanna Frank Rasmussen)

  • Politiken

    "Jane Magnusson har med svenske nøglevidner lavet en [...] fremragende film om Ingmar Bergman." (Kim Skotte)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.