Cookie- og Privatlivspolitik

Battle of the Sexes (uden undertekster)

Tilladt for alle
Filmen indeholder ingen elementer, der vurderes at kunne virke skræmmende eller grænseoverskridende på de yngste børn.

Se mere på medierådet.dk
12.04.2018
| |
2 timer 1 minut (ekskl. reklamer og trailers)
|
Battle of the Sexes
|
Versioner: se alle
2D, Særvisning
|
Battle of the Sexes

Filmen 'Battle of the Sexes' foregår i 70erne, hvor den kvindelige verdensmester i Tennis, Billie Jean King, tager kampen op imod den manglende ligestilling mellem de mandlige og kvindelige atleter.

Sammen med andre førende kvindelige, professionelle tennisspillere trækker hun sig fra de etablerede turneringer for at starte sin egen. En mediebegivenhed der straks tiltrækker den tidligere verdensmester og notoriske gambler, Bobby Riggs.

Den afdankede Riggs giver nu Billie Jean tilbuddet om at spille en kamp mod ham, for en gang for alle at afgøre, om mænd ikke bare er bedre atleter end kvinder. 

'Battle of the Sexes' fortæller den vanvittige, men sandfærdige historie om tenniskampen fra 1973, som også blev kaldt Kønnenes kamp.

Matchen var dækket verden over i samtlige medier og blev hurtigt til en begivenhed med alt på spil for de mange kvinder, der kæmpede for bedre vilkår. 

Makkerparret bag Little Miss Sunshine har instrueret, mens Emma Stone (La La Land) og Steve Carell (40 Year Old Virgin) spiller de to hovedrolle-rivaler (Copyright: kino.dk).

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (21 votes)
4.2
4.4

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Sammen giver Stone og Carrell liv til 'Battle of the Sexes', der sikkert vil blive set som en kommentar til Donald Trump og hans syn på kvinder." (Jeppe Krogsgaard Christensen)

 • BT

  "Og sammen slår [Steve Carrell og Emma Stone] ganske enkelt gnister [...] Og selvom du hverken er interesseret i 70ernes kønskamp eller for den sags skyld tennis, så er 'Battle of the Sexes' et must." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "'Battle of the Sexes' kunne med for del være skåret lidt til [...] men er i det store hele en fornøjelse. Blandet andet på grund af god casting hele vejen rundt." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Emma Stone og Steve Carrell er fænomenale som de to historiske sportsfigurer, som de gør til hele, nuancerige mennesker." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Man holder med dem begge, og det er godt balanceret af instruktørparret, Valerie Faris og Jonathan Dayton." (Joakim Grundahl)

 • Weekendavisen

  "Filmen kan ikke bestemme sig for, om den vil være en skarp sædeskildring eller en nostalgisk hovedrystende folkekomedie. Alligevel lykkes det Dayton og Faris at give et godt billede af dem, som vi var, i hvert fald som medierne så det." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Sjov og hyggelig lille komedie med en utrolig veloplagt Steve Carell som den provokerende mandschauvinist og tennisspiller Bobby Riggs. Emma Stone er også ganske fin som Billie Jean King, og filmen viser et meget troværdigt tidsbillede af de tidligere 70'erne. Man får også en lille historietime om WTA, som blev dannet af netop Billie Jean King som delvis provokaton og delvis modreaktion på de urimelige forhold, som kvinderne spillede under.

Tenniskampene i filmen er et kapitel for sig. Normalt ser tenniskampe på film meget kunstige ud. Men her er det gjort utrolig dygtigt. Jeg troede faktisk undervejs, at det blot var de gamle optagelser, som var blevet renset og flettet ind, men det er simpelt hen lykkedes at genskabe den spillestil, kvinderne havde i 70'erne uden at det virker koreograferet. Meget imponerende.

Marta

Selvom jeg ikke interesserer mig meget for tennis, har jeg nydt filmen. Hovedrollerne er casted rigtig godt, men også biroller er små perler.
Et stærk feministisk budskab og en fascinerende historie af en kvinde, der skulle kæmpe for sig selv og sine rettigheder.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.