Cookie- og Privatlivspolitik

Batman v Superman: Dawn of Justice

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en gennemgående mørk, intens og actionfyldt stemning. Den indeholder et væld af voldsomme scener med kampe, skyderier, eksplosioner, biljagter, bygninger der styrter sammen og mennesker, som kommer til skade. Der forekommer også chok-effekter, hvor dæmoner og monstre angriber ud mod tilskuerne. Selv om mange voldsomme scener er fremstillet i slowmotion, er selve det blodige med mennesker der såres imidlertid ikke udpenslet. Samtidig overholder filmen alle superhelte- og actiongenrens konventioner - universet er urealistisk, superhelten er uovervindelig, de voldsomme konflikter forløses forholdsvis hurtigt, og det gode vinder til sidst. Det vurderes derfor, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
24.03.2016
| |
2 timer 33 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Batman v Superman: Dawn of Justice
|
Versioner: se alle
3D, 2D, IMAX 3D, First Class 2D, Babybio 2D, Level 7 med intro - 2D, Seniorbio 2D
|

Superheltefilmen 'Batman v Superman: Dawn of Justice' tager sin begyndelse, efter storbyen Metropolis blev lagt i ruiner af mægtige skabninger fra rummet. Godt nok sejrede den retfærdige Superman, men nu stilles der spørgsmålstegn ved hans guddommelige kræfter og den manglende regeringskontrol.

Ud af skyggen træder den selvtægtende beskytter af de svageste, Batman, der har sine egne motiver for at gå i kamp mod den overlegne Superman. Imens forsøger myndighederne at afklare, hvilken type helt, verden har mest brug for. Giganternes kamp kan begynde, men i kulissen lurer en ny trussel, der kan forsage selveste menneskehedens undergang.

'Batman v Superman' er dels en efterfølger til Man of Steel, der introducerede verden for en ny Superman i form af den britiske skuespiller Henry Cavill. Filmen byder også på en ny fortolkning af Batman, der i Ben Afflecks skikkelse er mere bister end nogensinde før. Endelig fungerer opgøret som opvarmning til den helt store superheltesammenkomst i Justice League, der også instrueres af Zack Snyder.

'Batman v Superman: Dawn of Justice' er baseret på DC Comics' tegneserier og henter bl.a. inspiration til sit plot fra Frank Millers banebrydende 'The Dark Knight Returns'. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (1313 votes)
3.9
3.2

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Det meste af tiden fungerer de først og fremmest som brikker i det større spil, der handler om at destruere, sprænge ting i luften og køre ting og mennesker i smadder Zack Snyder-style. Lad dét være en anbefaling eller en advarsel, alt efter præferencer." (Louise Kidde Sauntved)

 • Ekstra Bladet

  "Lad os starte med den gode nyhed: ’Batman v Superman’ er en bedre film end den jammerlige forgænger ’Man of Steel’, der var en af nyere tids værste superheltefilm. Den dårlige nyhed: Det er stadig ujævn underholdning." (Peter Albrechtsen)

 • Filmland P1

  "I den første halve time ligner ’Batman v Superman’ kompleks historiefortælling à la ’Watchmen’. Derefter drukner alt i bulder og bummelum." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "... Snyder viser med 'Batman v Superman', at han ikke formår at give sine karakterer nok psykologi til, at man for alvor gider at engagere sig i dem." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Superman v Batman’ er en ambitiøs superheltefilm i et episk format, der måske kun er set før i Zack Snyders egen ’Watchmen’ fra 2009 – og denne gang også lidt større, end han kan gabe over." (Joakim Grundahl)

 • Weekendavisen

  "'Batman v Superman' er en flot film, som kun bliver kedelig, når actionscenerne varer for længe." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Søsuser/807738

Det var en skuffende film

Hozan

Lort

Line FS

Jeg havde virkelig forventet en dårlig film: og det var så det jeg fik. Men jeg må dog alligevel erkende, at den var ikke så slem som frygtet. Det gør dog ikke, at det stadig var en forfærdelig oplevelse, som jeg ikke skal bruge mit liv på igen. Værst af alt er uden tvivl Jesse Eisenberg, hold da lige op hvor er det bare helt forkert set på alle punkter. Der er en instruktør som har haft hoved under armen.
Derudover er filmens problem, at den tager sig selv så enormt seriøst.. Er du sindssyg den tager sig selv alvorligt. Og det gør det altså ret komisk og akavet.. Skal du lave en virkelig mørk og alvorlig superhelte film, så skal der virkelig arbejdes igennem - Nolan klarer det måske lige, men 'Batman v Superman' falder total ved siden af. Ups..
Filmens sidste 30 minutter er det værste, og nøj hvor blev jeg træt på det tidspunkt. Who am I kidding? Jeg blev sgu træt ret hurtigt.. Især scenerne med Eisenberg. Men det opgør der er gang i til sidst, virker så komisk på alle punkter... og uudholdeligt.. alt for langt.

Sofie Havlund

Ingen blev overraskede, da Ben Affleck fejlede 100% som Batman .. For at være fair, må det være svært at overtage for Christian Bale - Men så burde der måske have været nogle realistiske mennesker bag kameraet, der turde indrømme overfor BA, at han ikke var manden til jobbet.

Filmen er kedelig, lang og historien er fuldstændig ligegyldig. Jeg forstår ikke det "klimaks" der er, hvor Superman og Batman går fra at være fjender til at arbejde sammen - Deres "mødre" hed det samme? Og? Det var fandme dagens joke.

Denne film er så svært skuffende, at jeg virkelig overvejer, om det er min tid værd at se flere af de nye "superheltefilm", hvilket er svært at indrømme, da jeg har en forkærlighed for disse.

Bjarke

Så fik jeg endelig set "Batman v Superman", en af de mest ventede film i 2016 og hovedkonkurrenten til Marvels "Captain America: Civil War". Eller dvs., jeg har set den for et lille stykke tid siden, jeg har bare først fået taget mig sammen til at anmelde den nu. Anmeldelserne tilbage ved filmens udgivelse var ikke just positive, og eftersom jeg anså mange af de kritikpunkter, der gik igen i anmeldelserne, for at være den type kritik, jeg selv kunne finde på at komme med, sprang jeg biografversionen over og gik direkte til Ultimate Edition. Og hvis det er Zack Snyders bedste bud på "Batman v Superman", tør jeg slet ikke tænke på biografversionen.

Lad os starte med det positive. Eftersom der er tale om en Zack Snyder film, så er filmen selvfølgelig præget af et stilistisk overskud. Manden er en formidabel billedmager og formår at skabe en stil, der komplementerer den dystre verden og de idéer, der diskuteres. Og netop disse idéer er filmens anden styrke. Flere kritiserede filmen for at være for dyster, de ville hellere have Marvels lysere og mere humoristiske tilgang, men jeg foretrækker den mere mørke, filosofiske og nærmest noir-agtige superheltefilm som "Watchmen", Nolans Batman-trilogi og Marvels "Daredevil"-serie. De filosofiske tanker i filmen, eksempelvis om verden har brug for sådan en som Superman, er velintegrerede bortset fra et par enkelte steder.

En tredje god ting er skuespillet, der efter min mening er godt næsten hele vejen rundt. Selv Henry Cavill gør det godt. Kun Jesse Eisenberg træder ved siden af som Lex Luthor. Eisenberg formår at opbygge en konsekvent og gennemarbejdet karakter, hvilket viser hans talent som skuespiller, men den karakter, han har opbygget, passer langt det meste af tiden ikke ind i denne film. Ikke fordi jeg har noget idealbillede af Luthor, og hvordan han skal være som karakter, det er bare for åbenlyst, at Eisenberg og Snyder har jagtet en en karismatisk skurk a la Heath Ledgers Joker i "The Dark Knight". Og det fungerer ikke her, desværre.

Og det var så det positive. Skal vi kigge på det negative, så er filmen aaaalt for lang, hvilket skyldes ønsket om alt for meget indhold. Det er som om, DC Comics en dag vågnede op og indså, at Marvel havde været i gang med at opbygge et superhelteunivers siden 2008, og at de skulle skynde sig, hvis de ville nå at være med. Man kan derfor også overveje, om det alt for store indhold er Snyders skyld eller producenternes skyld, fordi de vil have gang i deres eget cinematiske univers så hurtigt som muligt. Uanset hvis skyld det er, så er filmen fyldt til bristepunktet. Havde man bare droppet Wonder Woman, den endelige antagonist og alle Justice League -elementerne, så var filmen måske blevet bedre. Men hvem ved.

Overordnet set har vi altså at gøre med en flot og dyster film med gode skuespillere, herunder især god kemi mellem Ben Affleck som Batman og Jeremy Irons som Alfred, men som vil alt for meget og derfor bliver alt for lang. Filmen trækker i langdrag, og da filmen endelig når den konfliktoptrapning og -løsning, filmen har lagt an til stort set fra starten af, så glæder man sig bare over, at filmen snart er slut. Desværre.

Nerdy_Treats

Suk, suk, suk det er alt hvad jeg kan sige om den nye DC film Batman V Superman: Dawn of Justice. Ligesom Marvel har DC begivet sig ud på en færd med at filmatiserer deres forgrenede verdensbillede fra tegneserierne igennem DC Extrended Univers (DC's pendant til MCU), men selvom denne film kun er nummer to i en række der kommer til at tælle ca. 10 film i alt, så ser det allerede nu meget sort ud for DC der mildest talt er kommet meget skidt fra start i forhold til konkurrenten Marvel der på nuværende tidspunkt dominere superhelte film genren igennem MCU.

Batman V Superman skal ses som opfølgeren til filmen Man of Steel fra 2013, og den skal også bane vejen for de to kommende Justice League film der får premierei 2017 og 2019, og begge disse film bliver desværre også instrueret af Zack Snyder. For som instruktør har Mr. Snyder en altoverskyggende akilleshæl, og det er hans forkærlighed for effekter. For det virker som om han er helt og aldeles ude af stand til at smække en scene sammen hvor der er bare den mindste smule overblik tilstede. Alt ender med at være en uoverskuelig rodebutik af mørk belysning, røg, flammehav og spring i tid og rum med utallige fashbacks, flashforwards og drømmesekvenser bare for at nævne et par stykker. Så med Snyder i DC instruktørstolen ser fremtiden for DC Extended Univers ikke ligefrem lys ud, og man kan være helt sikker på at de kommende film nok desværre ryger i samme grøft som både Man of Steel og Batman V Superman, og ender med at være både dystre, rodede og lige så uinteressante og usammenhængende som Snyder hidtil har portrætteret DC universet.

Hvis vi kigger på de karakterer der er med i Batman V Superman er nogle af dem heldigvis med til at gøre filmen mere tålelig at se på, men også her er der både ups & downs, og desværre for filmen er der langt flere downs end man egentligt lige regner med. Supermand er lige så kedelig, pumpet, stiv og endimensionel som han altid har været, så her er der egentligt ikke så meget at komme efter. Men hvis vi ser på Wonder Woman og Lex Luthor, to at de karakterer der var allerstørst hype om til den her film, bliver det endnu engang tydeligt at man under produktionen af den her film har været stillistisk forvirret. Personligt havde jeg rigtig store forventninger til Jesse Eisenbergs portræt af Lex Luthor i den her film, men desværre døde den håbefulde flamme næsten lige så hurtigt som han gled over lærredet i biografsalen, for det virker som man under produktionen ikke har kunnet bestemme sig for om man skulle have Jokere eller Luthor med i denne film. Det er der desværre kommet denne sølle Eisenberg performance ud af, som på bedste vis kan beskrives som en sammenbladning af flade karakteristika fra begge disse ikoniske DC skurke. Ja Eisenberg når desværre aldrig rigtig at opnå status som en troværdig Lex Luthor, den intelligente og cool man vi kender og elsker fra tegneserierne, i stedet må vi tage til takke med en mere eller mindre sindsforstyrret mand der har en smugle magt.

Wonder Woman er lige som Luthor et hit and miss, udseendemæssigt rammes hun på bedste vis som den stærke og dominerende Amazone krigerske. Men hendes karakteristiske personlighed er i mangel af bedre ord mangelfuld. I filmen så jeg aldrig rigtig den rigtige Diana Prince træde frem i lyset som DC's Wonder Woman, i stedet så jeg mere en slags Selena Kyle og Catwoman eller en wannabe Black Widdow fra Marvel. Der er ingen spor efter den Amazone hun er i tegneserierne (ud over looket), i stedet vises hun som en fattet og chic kvinde der blendes ind i vores verden uden at sætte spørgsmålstegn ved de forskelle der er mellem vores verden og Thymysicria, og det er synd. For det er nemlig hendes manglende forståelse for vores verden der er med til at give hende karakter og gøre hende mindeværdig, et træk der helt og aldeles er forsvundet i denne film.

Til gengæld må Ben Afflec som Batman siges at være filmens saving grace, Aflec spiller rollen til perfektion, og det er meget forfriskende at se Batman som en rutineret veteran i felten. Der er ikke tale om en ny Batman origin story, vi ved hvem han er og hvor han kommer fra. Og det betyder at denne film får mulighed for at udforske ham på en helt anden og mere spændende måde, og gribe ham an som den rutinerede og dygtige fighter han er. Det er skønt at se ham udnytte sine evner til fulde for en gangs skyld , uden at man behøver at se ham træne op til at blive Gothams hævner…for nu er han Gothams hævner og han behøver ikke længere nogen introduktion.

Jeremy Irons portræt af Alfred Pennyworth er ligeså portrætteret til perfektion, han er i sandhed ikke kun en butler for Bruce Wayne men i ligeså høj grad hans partner og ligeværdige både i hverdagen, men også når natten falder på og Bruce alter ego Batman træder frem. Og som en ekstra bonus ser vi nu endelig Alfred som den humoristiske og sarkastiske person hen kendes for i både tegneserierne og i de animerede DC film, et træk der i nærmest alle andre Batman adaptioner har været savnet.

Det er helt tydeligt i den her film at DC har draget inspiration fra Marvels Avengers og MCU og gjort klar til deres helte i Justice League kan samles i deres første live actionfilm, og når man tænker på hvor fantastiske deres animerede film har været indtil nu, så er det faktisk næsten en helt utrolig bedrift at de i deres live action film ender med et resultat der er både klodset og sjusket.

DC har simpelthen været alt for længe om at turde give sig i kast med at samle deres helte, og nu hvor de har set hvor godt det går for deres konkurrent prøver de at lege catch-up. Desværre betyder det at der springes over hvor gærdet er lavest, og det medfører at DC heltene kommer til at ligne en billig Avengers Kopi.

Men at DC har været længe om at turde give sig i kast med at samle deres helte til Justice League er langt fra denne films eneste problem, for når alt kommer til alt overskygger intet andet den problematik vi ser i opbygningen. For Batman V Superman virker først og fremmest klodset, støjende og som et bundløst hul. Det er en film der ikke helt ved om den skal tages seriøst eller om den skal være en klassisk comic baseret superhelte film. Skal den være realisme baseret eller skal den præsenterer seerene for et plot der er helt out there og fuld af ulogiske og langt ude detaljer? Denne filmiske skizofreni fungerer bare slet ikke, og den er med til at seerne for det første ender med at få en dundrende hovedpine over at skulle holde styr på filmens rod. Og når vi når to timer inde i filmen sider man tlbage i biografsædet og tigger og ber om at lade mareridtet og roderiet ende. Men heller ikke de bønner bliver hørt af Zack Snyder, for der er stadig 30 min. tilbage af filmen og dermed selvfølgelig mere end rigeligt plads nok til at få presset endnu en ny skurk, en gigantisk kamp og massive hints til Justice League ned i halsen på biografsalens gidsler.

Ja alt i alt er det her bare en dårlig film som når det kommer til stykket kun redes af Batman storyarket, alt andet falder ligesom til jorden da der ikke er lagt nok arbejde i at få en ordentlig historie op at kører. Jeg ved godt at DC nu endelig prøver at lege catch-up med Marvel, men det duer bare ikke at smide alle ingredienserne ned i en samme skål, og så håbe at man får noget lækkert ud af det. Sådan ligger landet desværre ikke, og i dette tilfælde ville de være bedre stillet ved at holde lidt tilbage og skrive en ordentligt historie om alle ingredienserne hver for sig og lave fire lækre film, i stedet for at kyle det hele sammen og med dette mess af en subpar film.

HeleneColor

Tror at DC er ved at lave en anden form for superheltefilm, end vi plejer at se.. Detsvære er Batman vs Superman for langtrukken, at man kunne cutte halvdelen af filmen, så kunne det være at man kunne følge med.. og så ville jeg måske være lidt mere underholdt..trist

Lex Luther, Wonderwomen & Alfred var de mest intresante karakter i filmen
- en scene hvor Bruce Wayne er ude ved et ny-moderne hus, ved en sø, der ville jeg ekstremt gerne opleve. Det var en smuk scenografi scene

Jeg er trist over at jeg er trist over filmen.. Men ser stadig frem til de kommende DC film :)

Jeff

This review may contain minor spoilers – you’ve been warned!
But I’m guessing, if you haven’t seen this film by now, you probably don’t care about seeing it, and I can’t blame you for that…

I’m not going to go into everything wrong with this film. I agree with almost all the negative things written by critics. Basically, this film is a mess with too much that doesn’t make sense. And this is after I’ve seen the “Ultimate Edition”, which is a better version than the theatrical cut, but still a silly mess.

My biggest problem with this film is it is a joy vacuum. Superhero movies are supposed to be fun, even the dark ones (see The Dark Knight trilogy), this one is just dour. It has one “hero” who mopes around, not sure he wants to be a hero and another “hero” who just straight up murders bad guys. I can get past the killing in the dream sequence, although that sequence itself is stupid, but all the other murders – no! These heroes just aren’t heroic. Superman doesn’t escape without murdering either. Blasting a man through a wall at super speed! That man did not survive. And who is this Superman, that if Lois Lane dies, he goes off the deep end and enslaves the world.
The ridiculousness of why they fight and why they stop fighting still annoys me when I think about it. It’s just lazy story telling. And who the hell calls their mother by her first name!

I so desperately want these DC movies to be good, as I love these characters, but Zack Snyder is butchering them.

Frank

Affleck som Batman var bedre end forventet. Wonderwoman var ok. Filmen var dog dårlig.

Mark

Nu har jeg lige set filmen for anden gang.
Det skal lige siges jeg er kæmpe batman fan, så har skeptisk på forhånd inden jeg så den.
Men må indrømme at Ben affleck klarer det sgu meget godt.
Lad mig slå fast, at jeg synes det er en film man skal se mere end en gang. Den er så mange små ting, der giver mening for historien og mange små vigtige detaljer.
Jeg er selv ikke så meget til marvel, og jeg synes DC er sluppet godt fra land med denne film.
Super fed film med godt skuespil og fede effekter.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.