Cookie- og Privatlivspolitik

Baader Meinhof Komplekset

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
24.04.2009
| |
2 timer 31 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Der Baader Meinhof Komplex
|

'Baader Meinhof Komplekset' er filmatiseringen af Der Spiegels chefredaktør Stefan Austs omdiskuterede bestseller.

Vi følger Ulrike Meinhof og Andreas Baaders ekstreme liv på den yderste venstrefløj i Rote Arme Fraktion i Tyskland i 1970'erne, hvor morderiske bombe angreb, truslen om terror og frygten for den indre fjende rykker ved det endnu skrøbelige tyske demokratis fundament.

De radikaliserede børn af Nazi-generationen, ført an af Andreas Baader, Ulrike Meinhof og Gudrun Ensslin kæmper en voldelig kamp mod det, de opfatter, som facismens nye ansigt - den amerikanske imperialisme.

Deres mål er at skabe et mere humant samfund, men gennem umenneskelige metoder får de ikke kun spredt blod og terror, de mister også deres egen menneskelighed.

Eneste mand der forstår dem er samtidig manden der jagter dem - nemlig chefen for det tyske politi Horst Herold. Og mens hans jagt på de unge terrorister faktisk viser sig at være succesfuld, ved han, at han kun har fat i toppen af isbjerget.

Den storslåede film om historiens mest berygtede terrorgruppe instrueres af Uli Edel der tidligere stod bag 'Christiane F'. På rollelisten finder vi bl.a. Bruno Ganz, som spillede Hitler i 'Der Untergang'.

'Baader Meinhof Komplekset' er med i Biografklub Danmark.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (1053 votes)
4.1
4.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... flot, tankevækkende og foruroligende." (Ebbe Iversen) ()

 • Børsen

  "... tankevækkende underholdning, men samtidig er den mere underholdende, end den er tankevækkende. Dertil er dens pointer ganske enkelt for spinkle og klicheprægede." (Morten Dürr) ()

 • Ekstra Bladet

  "En fornemt forløst og virtuost udført film om et væsentligt emne. Med blik for både detaljerne og de store linjer. Og som tilmed er elementært spændende og stærkt tankevækkende." (Henrik Queitsch) ()

 • Jyllands-Posten

  "Man hænger på i hvert minut, selv om den bliver lovligt jappende mod slutningen." (Johs. H. Christensen) ()

 • Politiken

  "... en stærkt underholdende film, som kun kan tolkes som en blank afvisning af terrorismens væsen." (Erik Jensen) ()

 • Weekendavisen

  "... ikke den første film om tysk terrorisme, og den er sikkert heller ikke den bedste. ... Historien fortælles i koncentreret knaldperleform, uden at væsentlige nuancer bliver ofret." (Bo Green Jensen) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Flot, men skuffer ved ikke at være intens nok. Man havde forventet mere - dog historisk vigtig.

Nadjauser/646418

Spændende film som kunne lære os noget verdens historie, men lidt for lang efter min smag...
Mange flotte scener og på mange punkter en medrivende film.

Sheenauser/777060

Overraskende spændende. Kan også ses selvom man ikke har sat sig ind i plottet.

Stefanuser/755479

Giod film

May-Britt Aslak

mindede for meget om en dokumentar film

elseuser/204503

skildrer "virkeligheden"

Piauser/713660

Så har jeg set den og blev informeret

Movie-fanatic

Denne film er - længe ventet - historien om en gruppe vrede unge mennesker, med et eller andet associalt gen i pæren, der hærgede Tyskland i en nær fortid.

Emnet er spændende, historien er interessant, og her har man valgt at udstille resultatet som en autentisk dokumentar-film!!!!???? Det er jeg måske ikke udpræget vildt med, da man meget nemt, på den måde, kan manipulerer historien, i den retning man nu vælger, og stadig få det til at se ud som om det er FAKTA!

Men når det er sagt, så er resultatet i høj standard. Skuespillere, manuskript og billeder/lyd og helhed fejler intet!

Jeg syntes at filmen prøver at ligge sig på 2 sofaer. Den vil gerne fremstå som en SAND historie, emn er dog bygget på en fiktion. Der bliver sagt ting, og vist situationer - som der OVERHOVEDET ikke findes belæg for. Men når man tager disse fakta i betragtning, er det en ganske underholdende måde man afleverer "sandheden" på - MEN alt for "farvet" til at kunne bruges evt til undervisning!!!!!

Om den egner sig til Biograflærredet?????? Egentligt ikke, men den tager ikke på nogen måde skade af biograflærredet - og man forholder sig måske LIDT mindre seriøst til manuskriptet i en biografs mørke.

Hvis man, som jeg, interesserer sig for menneskeskæbner og historie, er den et MUST - men ellers er den vist bare en vellykket parentes: )

Marianneuser/474282

Det var en spændende og overraskende film. Var lidt overrasket over at den kunne laves uden at man tog parti for nogen af partnerne, det er jo ike noget man går ind for nu om dage - ja heller ikke dengang.
Hele vejen igennem en rigtig spændende god film, vær at se.

sanneuser/762923

Rigtig god film - med handling lige til det sidste......

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.