Cookie- og Privatlivspolitik

Attack the Block

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
23.02.2012
| |
1 time 29 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Attack the Block
|

Sygeplejersken Sam bliver i 'Attack the Block' overfaldet på en øde gade i det sydlige London af en bande teenagere: Pest, Dennis, Jerome, Biggz og deres anfører Moses.

I nærheden ralder noget fra himlen ned gennem taget på en bil. Braget giver Sam mulighed for at slippe væk, mens knægtene undersøger nedfaldsstedet. Det viser sig at indeholde noget mystisk. Så mystisk, at de slæber det, de finder i bilen, med hen til den lokale narkopusher, Ron (Nick Frost).

Snart går det op for den unge bande, at det første nedslag kun var en forsmag, for pludselig vælter det ned fra himlen med mystiske rumuhyrer. Drengene bevæbner sig til tænderne med sværd, knive, bat og fyrværkeri for at bekæmpe dem.

Måske er det i virkeligheden kun deres gruppe, som kan redde London fra at blive overtaget af de sælsomme skabninger fra det ydre rum?

'Attack the Block' Joe Cornish's spillefilmsdebut som instruktør. Han har desuden været med til at skrive Spielbergs Tintin: Enhjørningens hemmelighed.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (32 votes)
4.1
3.5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Ekstra Bladet

  "... de skæve takter og sjove detaljer må efterhånden vige for et traditionelt handlingsforløb, hvor alle agerer fuldstændig efter skemaet for den slags. Skuffende." (Henrik Queitsch)

 • Berlingske

  "... indeholder mange citater fra filmhistorien og hilsner til selvsamme, og det er medvirkende til, at de fleste underholdningsstik tages hjem. Så gør det mindre, at monstrene ligner en filmkonstruktion frem for et resultat af darwinisme i det ydre rum." (Jacob Wendt Jensen)

 • Jyllands-Posten

  "Den debuterende instruktør Joe Cornish har fået en usædvanlig vellykket film ud af sit ellers på papiret halvfjollede udgangspunkt. ... en overraskende underholdende teenagefilm..." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "... det kniber for Joe Cornish at tage springet fra sjov idé til noget lidt sjovere end én lang hidsig jagt i boligblokken. Især fordi uhyggen er noget hæmmet af at rumvæsnerne er uninteressante spareforanstaltninger fra computerafdelingen." (Kim Skotte)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
HeleneColor

Attack the Block har fået udnævnt titel som en klassisk kultfilm, men skal det overhovedet stoppe en for at tage sig tid til at se filmen - nej, det tror jeg ikke...
- Bare fordi man har fået udnævnt en titel, kan det være fuldstændig lige meget hvad filmen får betydning for en selv.

Filmen bærer noget klassisk sci-fic ind over dette blok-nabolag, hvor en uventet aften, støder vi på vores fokus gruppe. En gruppe meget unge drenge, ude og lave drengestreger, da et mystisk lys støder til jorden. Nu er nabolagets eneste håb for "overlevelse", hvilet i hænderne på disse uheltede gruppe børn.

I begtegnelse af at filmen havde en lille sum penge til produktionen, så formoder filmen faktisk at komme op i et godt underholdnings niveau - sådan at jeg selv bliver helt fortabt inde i filmen - den var faktisk meget cool :)

Frank

Okay film

Wayne

Så i dette tilfælde gorilla - lignende rumvæsener, med selvlysende grønne tænder. Og kun en flok teenagere til at redde sig selv, og verden. Det bliver aldrig rigtig min genre.

Mike

Meget sjov film, med en lidt anderledes humor, dog lidt dårlige effekter når det omhandlede sår og blod, men det ødelagde ikke rigtigt filmen, så det gjorde ikke så meget.

Christian høj

Jeg må bare se den. Jeg glæder mig vildt til at se den. jeg har ventede i rigtig lang tid. Trialern ser mega god ud. :-)

Austin

Det var sgu rart at se en invation fra det ydre rum der ikke foregik i New York eller omkring Det Hvide Hus.

Det gør den mere underholdende at det foregår i et slumkvarter i Syd London. Man tænker: "Hvad ville jeg selv gøre for at overleve i sådan en situation?"

Det gør filmen mere jordnær og det er klart at se, at skaberne bag har "Shaun of the Dead"-humoren med.

Kan klart anbefales!

since84user/12622

Hvordan kan man syntes at det er mærkeligt at der er folk som anmelder den før den danske premiere? Det er snart et år siden at den havde premiere, og den har været ude på DVD i ca et halvt år.

alexander

Ja historien hænger egentlig godt sammen og ja der er ikke brugt mange penge på filmen..
og hvad så jeg faldt alligevel i søvn midt i filmen og det første gang nogensinde det sket og nej jeg var ikke træt.. den var bare kedelig, forudsigelig og så var det meste af skuespillet utroværdigt og jeg kunne anmelde den så tidligt da jeg var i Sverige på det tidspunkt http://www.imdb.com/title/tt1478964/releaseinfo
og den før en ektra stjerne fordi jeg så den igen og tænkte at de skal da have en mere for at tænke udenfor boksen :)

Poul

Det er da sjovt som folk anmelder filmen tilbage fra den 19/11-2011 når filmen først har premiere i dag den 23/02-2012 :s

Jeff

It had it’s premier in the UK back in May…

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.