Cookie- og Privatlivspolitik

Asterix: Byplanlæggeren

Tilladt for alle
Filmen har en varm og humoristisk grundstemning. Den indeholder en del kampscener og scener, hvor hovedfigurer er i knibe eller bliver taget til fange, men da disse scener gennemgående også er humoristiske, komiske og forløses positivt, vurderes det, at filmen ikke kan virke skræmmende på børn.

Se mere på medierådet.dk
11.06.2015
| |
1 time 25 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Astérix: Le domaine des dieux
|
Versioner: se alle
3D, 2D, Babybio, Særvisning, Særvisning m. introduktion
|

'Asterix: Byplanlæggeren' foregår i den lille galliske landsby, der endnu ikke er blevet erobret af de romerske styrker.

Årsagen er en heroiske indsats fra Asterix og Obelix samt Miraculix’ trylledrik. Landsbyens evige modstand irriterer Julius Cæsar, der vælger at skifte taktik og forføre de barbariske gallere med den romerske civilisation og kultur.

Cæsar lader derfor et luksuriøst boligkompleks opføre lige ved siden af landsbyen. Nu er det op til Asterix og Obelix at modstå fristelserne og besejre invasionsmagten.

Familiefilmen er den 9. animerede i serien om de gæve gallere, men den første computerskabte i 3D. Filmen er baseret på tegneserien af René Goscinny og Albert Uderzo, hvoraf den første historie blev præsenteret helt tilbage i 1959.

Siden er der udgivet 36 tegneseriealbum og produceret fire realfilm med Gérard Depardieu som Obelix. 'Asterix: Byplanlæggeren' vises med dansk tale. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (80 votes)
4
4

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "[Gallernes] vilde - og hyppige - omkringkastning af bævende romere bliver bestemt ikke mindre underholdende i den effektive, men aldrig overdrevne, brug af 3D." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "[...] man skal nok være et mindre barn eller en hardcore Asterix-fan for rigtig at sætte pris på 'Asterix: Byplanlæggeren', der mest af alt føles som en omgang gammel vin på nye flasker." (Birgitte Lorentzen)

 • Ekstra Bladet

  "[...] masser af slåen på tæven, flyvende romere og almindelig falde på halen-komik her til de mindste, og tempoet kan ikke sige sig fri for indimellem at nærme sig det anstrengende og højtråbende. Men der er også plads til de mere subtile referencer [...]." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Forbrugermani, grådighed og udmagring af jordens ressourcer præsenteres i svært charmerende former og ikke mindst med masser af klassiske gags og humoristiske finurligheder. Det er fabelagtix." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "[...] med tegningstro figurer i velpointeret tempo er det en fryd atter at se romerne få bøllebank - nu i valsetakt og durk ud af lærredet!" (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "Det er en rimelig trofast genfortælling af den gamle historie, og det er Asterix i en computeranimeret version, der er så rund, glat og gummiagtig, at figurerne strutter og sprutter konstant. Det bliver, synes jeg, ret anstrengende at se på, og det er egentlig slet ikke i seriens ånd. [...] Til gengæld er handlingen sjov og satirisk som altid." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Ganske fin Asterix historie - jeg foretrækker klart animationerne, frem for de efterhånden mere og mere ringe "i levende live" film.

Cæsar har en plan, og den er lige ved at ødelægge vores elskede gallerby, indefra.

Men selvfølgelig også kun næsten.

Lene

Den var kedelig i forhold til tidligere film og tegnefilm.

Charlotteuser/146443

Sjov og godt animeret. Så absolut værd, at se.

jonas

Der er skam mange positive ting at sige omkring denne nye Asterix film, bestemt. Men det er også svært at gå ud af biografen uden ikke også at være en lille smule skuffet. Det var bare som om at jeg havde forventet mere.

Animationen og alt det visuelle har skam noget helt nye højder, og Asterix filmene har aldrig haft så flot en facade før. Til gengæld er jeg ikke helt tilfreds med oversættelsen fra fransk til dansk, hvilket formegentligt er med til at filmen ryger ned på tre stjerner. Mange af stemmerne (især til Asterix) passer ikke særligt godt til figurerne, og især mange af vittighederne og de komiske indslag virker ikke, i den danske oversættelse.

Historien har dog en fin pointe, den fungerer bare ikke helt. Især den lille dreng der bliver venner med Obelix og hans familie. Man er sådan set fuldstændig ligeglad med den del af historien, også når drengen bliver taget til fange. Det er som om at de forgæves forsøger at give os medlidenhed med denne karakter, hvilket dog slet ikke lykkedes.

Som sagt er der skam også nogle positive ting at sige om filmen, animationen er i top, 3D'en er en sikker satsning og det er rart at speeden for en gangs skyld ikke behøves at blive trådt helt i bund som i de mange amerikanske Dreamworks film, der bekymrer sig lidt for meget om børnene nu keder sig. Og børnene skal skam nok blive underholdt af Asterix og Obelix.

Alexander

Jeg var så heldig, at min søn inviterede mig ind at se denne geniale udgave af en af de bedste Asterix-tegneserier nogen sinde.

Og jeg var dælme ikke skuffet!!

Den holdt sig ufattelig flot op ad den originale tegnede historie, der første gang kom ud på tryk i Danmark i 1975, og det varmede rigtigt meget - især oven på de seneste års skuffelse med "live-action" udgaverne....

Historien fulgte praktisk taget slavisk tegneserien, dog med et par ændringer, for det moderne publikum.

Men der var masser af jokes der gik lige i grinebideren - både på ungerne, men også de lettere skjulte ordspil, som man nok skal være en del ældre for at få fat i.

Personligt kunne jeg ikke lade være med at klukle over de fantastiske navne, som igen er løftet fra Goscinny's tegneserie - navne som så smukt beskriver personens virke :-)

Helt igennem strålende gennemført - og i 3D virkede den hamrende godt - måske fordi det er en animationsfilm.

Lige på falderebet - for at folk nu ikke skal tage mit ord for det, så gør jer selv den tjeneste, og se KINO.DK's Børnepanels anmeldelse af filmen... de siger det bedre end jeg... :-)

http://www.kino.dk/kinotv/2015/06/boernepanelet-anmelder-asterix-byplanl...

Andréuser/201345

Hylende morsom. Har dog kun set den på originalsprog, da den allerede er udkommet på bluray/dvd i Frankrig.Kan klart anbefales. Er dog spændt på om den holder samme niveau med de danske stemmer.

Mads

Udfra trailerne at bedømme er de franske stemmer utroligt meget bedre, så den ville jeg da foretrække!

Jonathanuser/905180

Den er baseret på et af mine absolut favorit-album, og udfra traileren så er animationen fantastisk (og de franske stemmer ligeså). Stilen er holdt!

Men kino.dk: "ORIGINALTITEL: ASTERIX: THE LAND OF GODS"... prøv igen? Hvis i har brug for et hint så har i selv lagt et billede op til venstre der har den rigtige originaltitel på, i store fine bogstaver -_-

Vakse Viggo

Håber at det bliver bedre ind spillefilmene. Og de følger albummerne ret meget.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.