Cookie- og Privatlivspolitik

Askedrengen - I troldkongens sal

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en dramatisk og jævnligt uhyggelig grundstemning. Mange scener indeholder forfølgelser, voldsomme kampe mod truende væsner, og uhyggelige forvandlinger. Flere af disse scener er langvarige og præget af nervepirrende venten og usynlige farer. I én scene falder en ung pige af sin hest i en mørk skov, og bliver meget bange for en ukendt trussel. I en anden scene forvandles nogle smukke kvinder sig pludselig til ækle hekse, som i en efterfølgende hæsblæsende scene jagter hovedfigurerne. I en længere sekvens forfølger en kæmpemæssig trold hovedpersonerne. Filmen foregår imidlertid i et urealistisk eventyrunivers og rummer ikke udpenslede voldsscener. Da den yderligere indeholder positive forløsninger og momentvis humor, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på de yngste børn i aldersgruppen 7-11 år. Filmen får derfor en 11-årsgrænse.

Se mere på medierådet.dk
08.03.2018
| |
1 time 44 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Askeladden - I Dovregubbens hall
|
Versioner: se alle
2D, Babybio
|

Adventurefilmen 'Askedrengen - I troldkongens sal' foregår i Norge en gang for længe siden.

Espen Askeladd er en fattig bondesøn, og sammen med sine brødre tager den unge mand på en farlig rejse for at redde kongens datter, så de kan bruge belønningen til at genopbygge familiens gård. Prinsessen er blevet kidnappet af en grusom trold, der siges at være umulig at bekæmpe...

'Askedrengen - I troldkangens sal' er et nyskrevet eventyr, hvor vi møder figurer fra Peter Christen Asbjørnsen og Jørgen Moes norske folkeeventyr.

Filmen vises med dansk tale af bl.a. Nikolaj Groth Christensen, Cyron Melville, Sebastian Jessen og Lars Mikkelsen.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (106 votes)
4.2
3

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Politiken

    "Men de norske fjelde er smukt lyssat, og de lumsk yndige huldrer og kællingen med snuden i træstubben er uhyggelige. Ja, så livagtigt magiske, som hele filmen skulle have været." (Søren Vinterberg)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
jeanette

God film ... :)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.