Cookie- og Privatlivspolitik

Aquaman

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en intens og actionpræget grundstemning. Den indeholder en lang række voldsomme scener med kampe, skyderier og truende havvæsner. I en scene ses en tilsyneladende livløs kvinde med blodige sår. I en anden scene ses en truende kampstyrke skyde en flok ubevæbnede mænd og gennembore én af dem med et sværd. I en tredje scene ses en person forgæves kæmpe for at redde sin makker, der sidder fastklemt i et rum, der langsomt fyldes med vand. Da filmen imidlertid foregår inden for rammerne af et urealistisk superhelte-univers og da de voldelige scener kun i enkelte tilfælde er udpenslede, vurderes det, at den kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
13.12.2018
| |
2 timer 23 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Aquaman
|
Versioner: se alle
2D, 3D, IMAX 3D, 4DX 3D, 2D Sidste Ch, Babybio 2D, Seniorbio 2D, Level 7 2D
|

Action-eventyret 'Aquaman' er baseret på DC Comics' tegneserie af samme navn, som for første gang så dagens lys i 1941.

Superheltefilmen fortæller oprindelseshistorien om halvguden Arthur Curry, som må tage til undervandsriget Atlantis, hvor hans halvbror Orm truer med at gå i krig med den menneskelige race, der ødelægger og forurener oceanerne.

Aquaman drager på sit livs rejse med prinsessen Mera, og han bliver tunget til at se sin skæbne i øjnene og finde ud af, hvad han virkelig er født til at være.

Filmen dykker ned i flere genrer og på sin tur igennem det farverige univers, vil man både opleve science fiction, fantasy, adventure og horror. Fans af tegneserierne kan også glæde sig til at se den ikoniske Aquaman-skurk Black Manta skildret på det store lærred.

Jason Momoa (kendt fra bl.a. 'Game of Thrones') spiller hav-superhelten, som vi første gang stiftede bekendtskab med i Justice League. Bag kameraet står James Wan, som tidligere har instrueret gyseren The Conjuring og action-braget Fast & Furious 7. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (434 votes)
4.4
2.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "På billedsiden er 'Aquaman' et pragtstykke, [...] men for meget i filmen forhindrer mig i at sætte den skepsis i bero, man som publikum medbringer over for det fantastiske." (Kristian Lindberg)

 • BT

  "DC Extended Universe har indtil videre en ret frygtelig track record med 'Wonder Woman' som en positiv overraskelse, men hvis 'Aquaman' overrasker, er det mest fordi den i sjældent grad er en hundedyr B-film." (Thomas Brunstrøm)

 • Ekstra Bladet

  "... der hvor 'Aquaman' i den grad skiller sig ud, er via alle de bogstavelig talt eventyrlige verdener og væsener, [...] og den visuelle fantasi er ganske enkelt imponerende." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "... [Aquaman-karakteren] er mere i sit rette element som omvandrende værtshusslagsmål med glimt i øjet, end som den alvorsfulde Superman-kopi, filmen forsøger at forme ham som." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

 • Politiken

  "Den marine underverden er håndværksmæssigt godt forløst af CGI-holdet, men James Wan farer vild i sin fantasy ..." (Joakim Grundahl)

 • Weekendavisen

  "Der er ikke meget eventyrstof, som 'Aquaman' lader være. Det er fantastisk og lidt for bombastisk - men det er aldrig kedeligt at se på. Det er faktisk som at læse en gammel tegneserie." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Søsuser/807738

God lavet

Wayne

Ved ikke rigtigt hvad jeg skal stille op med denne bastard. DC/Warner har skabt en blanding mellem Thor og Black Panther - tydeligt efter at have kigget MCU over skuldrene. Den Aquaman jeg husker, lignede ikke en fordrukken viking.
Ja, det er flotte billeder - men det hele bliver desværre fjernt og ligegyldigt.

Emiluser/215192

Aquaman gør heldigvis mere ud af karakteren end Justice League gjorde, og er sammen med Wonder Woman, bevis på at DC faktisk kan lave gode film.

Grafisk er filmen rigtig flot, og balancen mellem humoristiske one-liners og hæsblæsende action er ramt lige i øjet.

Plottet udspiller sig i et fornuftigt tempo og føles hverken langtrukket eller kedeligt.

4/6

stig

Jeg er kæmpe fan af superhelte film, Aquaman er ingen undtagelse, fed film som flyver afsted og som i den grad ikke mangler action

Cathrine

Jeg var fanget fra start til slut og det er en af de bedste superhelte film jeg har set, hele det univers under vand er bare smukt og fortryllende, og med en ekstrem god skuespiller i hovedrollen. Jeg er solgt!

Bukselak

Selve historien er mere tynd end toiletpapir, sjældent har jeg oplevet så ringe en film, at jeg seriøst overvejede og gå før filmen nærmest var startet.
Efter blot 20min tænker jeg bare, ej seriøst hvor er skuespillet ringe, jeg krummer tæer over hvor ringe manuskriptet er. De prøver virkelig på og skabe noget godt, men fejlede hele vejen.

Det eneste jeg giver en stjerne for, er de flotte effekter og noget af musikken, som er det eneste der bære denne film.
Det er helt sikkert den ringeste film jeg har set i 2018-2019.

Anne Kathrine

Jeg var glimrende underholdt da jeg så Aquaman. Er det en god film? Under normale omstændigheder ville jeg sige nej, men den kan det den går efter og det er jo også en form for success. I hvert fald virker det som om, man har taget et bevidst valg om, at filmen skulle være så overdrevet som overhovedet muligt. Men på trods af at den stort set er en omvandrende cliché, så fungerer den på et eller andet plan alligevel ret godt.

Julean Jens Michlas Nielsen

Jeg skal se den på et tidspunkt.... hvis den hæver sig over anmeldelse der varsler ilde og vidner om en fornuftig biografgænger med benene på Jorden:

Dennis skriver:
Ligegyldig vandpjaskeri

Aquaman levede på ingen måde op til mine forventninger. Det var blot endnu en cash-cow med overdrevne CGI effekter, elendig og forudsigelig historie og skrækkeligt skuespil.

Se den hvis du elsker at gå i svømmehallen og lade som om du er en anden."

.........

Hollywood koder unge mænd aggressivt i at dyrker den ydre vrede.. Så de bliver magtesløse i Vaya Con Dios..

Alle heltefilm har samme mind code skabelon - eller hva*?
Når man er 53 er det underligt at alle heltefilm har samme handling, og aldrig har udviklet sig andet i isenkram.... Er det ikke underligt, egentlig? ... mm det giver en effekt du ikke lige har fundet ind til...endnu.. Hvad er formålet med den samme mind code?
Styrken kommer ifølge de skrifter jeg har set, i dialogen med den indre stemme, der tjener Gud i dig....Så vidt jeg forstår det...

Som i det indre som i det ydre..... Så rens det indre... Så det højeste kan udtrykke sig i det laveste...

Hver gang en mand lokkes til at tro "han begærer at blive magtfuld - får han sin vilje.... Han kan længes til han går i graven..

Hvem er stærkest Jesus eller Pontius Pilatus?
Hvem er stærkest Jesus eller Aquaman?
Forstår man hvad Jesus besejrede? Hjerter, Romerne, Præsteskabet og det at dø.

Hvad har supersoldaten besejret?

:-)
https://www.facebook.com/mythoughtsaboutstuff/videos/2270134773202365/

CINEMANDRUP

Genkender du følelsen af at bladrer igennem en god gammeldags tegneserie, så er du godt forberedt på Aquamans spring til det store lærred, når han sammen med en visuel godtepakke af øjenguf og superhelte actionelementer krydret med en omgang sci-fi og en klassisk DC skurk i Black Manta, som akkompagneres af ingen ringere end selveste instruktør James Wan – kort sagt: Old School tegneserie overført til smuk debutfilm.

Nogle vil måske betegne det som værende en eventyrfilm mere end en superheltefilm, hvilket er forståeligt. Det hele foregår i bedste Indiana Jones stil med virkelig smukke locations både over og under vandet i jagten på treforken. Instruktør, James Wan, formår lave en cocktail af forskellige genreelementer i filmen, såsom action, eventyr, lidt gys, komedie og klassisk superhelt. James Wan gør filmen levende i sin fortælling og ved hvordan han skal få det bedste ud af sine skuespillere, for generelt gør alle skuespillerne det godt. Og så bruger Wan sin go-to-guy, Patrick Wilson, nok engang, som broderen Orm i filmen, men det er jo også fordi, at Patrick Wilson bare er en kanon skuespiller.
Det her kunne godt være vejen at gå for DC, som virkelig har kæmpet med at finde en retning og så holde den. Personligt følte jeg mig vildt underholdt, som om jeg var sprunget lige ind i en tegneserie og det passede stilen i filmen rigtig godt. Se blot karakteren Black Manta, som jeg syntes blev skildret i bedste TinTin stil – og det er positivt ment.

Et enkelt aber dabei følte jeg var omkring Aquamans egenskaber. Hvad det helt præcis er han er i stand til følte jeg manglede at blive tydeliggjort overfor nye seere.

Derfor skal du se filmen: James Wan viser her at han mestrer forskellige genre og ikke er bange for at prøve nye ting. Det er visuelt meget imponerende og virkelig smukt. Lydsiden er upåklagelig god koblet sammen med virkelig god action og stilen i filmen er ”ren” og i meget simpel og klassisk stil, hvad angår udseende, kostumer og lign. Der er smæk for skillingen hele vejen igennem og der er en stor underholdningsværdi i filmen, men kan føles som noget man har set en opskrift på før i lignende superheltefilm.

ask mørup

godt af se at DC har fånde ud af hvordan man laver superhelte film. Efter Justice League og Batman v Superman er det her liga hvad DC hade brug for. Wonder women var en godt film men Aquaman syntes jeg nu er lidt beder. verden har lavet sjov ved figuren Aquaman i lang tid men den her film er lige ved den har brug for. Super god

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.