Cookie- og Privatlivspolitik

Aok Morgen - Kon-Tiki

Censur ukendt

Se mere på medierådet.dk
|

Filmen 'Kon-Tiki' er baseret på Thor Heyerdahls bog af samme navn, der har solgt over 50 million eksemplarer på verdensplan og oversat til over 70 sprog.

I 'Kon-Tiki' begiver Thor Heyerdahl sig ud på en eventyrlig og ikke mindst livsfarlig ekspedition tværs over Stillehavet for at bevise sin videnskabelige teori om, at Polynesien var blevet befolket fra Peru i Sydamerika.

Teorien var i 1947 revolutionerende og gik i alle henseender stik imod samtlige etablerede videnskabelige teorier, der alle pegede på, at Asien var udgangspunkt for befolkningsudvandringen.

Heyerdahl, fire andre nordmænd og en enkelt svensker tilbagelagde de næsten 8000 kilometer over åbent hav - uden andre hjælpemidler end en kortbølgeradio - på en balsatræsflåde, som de havde døbt efter den sydamerikanske solgud, Kon-Tiki.

Thor Heyerdahl kendte med en enkelt undtagelse ikke noget af sit mandskab på forhånd, og kun en enkelt af dem havde sejlererfaring. Heyerdahl led selv af en livslang vandskræk og kunne ikke svømme, men han var villig til at ofre alt og alle for at bevise, at hans teori var sandsynlig.

Filmen er nomineret til en Oscar for Bedste udenlandske film.

'Kon-Tiki' er en del af Biografklub Danmark.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (2 votes)
3
0
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.