Cookie- og Privatlivspolitik

Anti

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har gennemgående en anspændt stemning. Der forekommer scener med voldsomheder: I flere scener er der optræk til slagsmål mellem unge. En ung holder en anden ud fra taget af et hus. Unge mennesker forfølges om natten af vagter med hunde. En mand bliver slået ned og banket flere gange med en stav. Der er også scener med seksuelt indhold: Et par dyrker oralsex på et wc. En gruppe unge ser pornovideo på tv, og en stump af videoen med eksplicit sex ses i filmen. Da hverken det voldsomme eller det seksuelle er udpenslet, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende eller grænseoverskridende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
10.11.2016
| |
1 time 21 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Anti
|

Filmen 'Anti' handler om Simon og Frede, der bor i en provinsby syd for København.

Året er 1991, og gider man ikke gå til fodbold, er det småt med alternativer. Simon har talent for at tegne og bliver konstant mindet om, at han ikke kan bruge det til noget som helst.

Men en amerikansk graffitivideo åbner Simons øjne for den amerikanske subkultur, og en tur til København forstærker kun begejstringen for den kunstneriske udtryksform. Simon hiver Frede med til hovedstaden, hvor de slår sig sammen med graffitigruppen CHAOZ.

CHAOZ ser ud til at opfylde alt det, der mangler derhjemme, men gruppen skubber Simon mod kanten, og han risikerer både sin fremtid og venskabet med Frede.

'Anti' er et generationsportræt af den danske ungdom og en fortælling om at finde et tilhørsforhold og ikke mindst sig selv. Hovedrollen Simon spilles af Stefan Hjort, der udgør en fjerdedel af det danske boyband Page Four. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (202 votes)
4.9
3

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... 'Anti' er dejligt fri for moralsk løftede pegefingre, men man kan også roligt sige, at den kommer af sted med lette løsninger ..." (Jacob Wendt Jensen)

 • Ekstra Bladet

  "Der er bestemt intet galt med intentionerne bag 'Anti', der også rent billedmæssigt får det optimale ud af sit begrænsede budget. Til gengæld er den ikke synderligt overbevisende i sin beskrivelse af graffitiens tiltrækningskraft, der mest fremstår som et postulat ..." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "’Anti’ [er] en kontant, energisk actionkomedie for teenagere. Den er i fuld øjenhøjde med sit miljø og – såvidt jeg kan se – også sit publikum." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "'Anti' er desværre alt andet end troværdig. Hverken sprogligt, hvor replikkerne ligger tungt i munden på alle skuespillerne, eller plotmæssigt." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Miljøskildringen i 'Anti' gnistrer af liv og nostalgi ... [men] et helt igennem genkendeligt plot med kasket klasket på hovedet og en spraydåse stukket i hånden." (Kim Skotte)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Julie

Anti er en film, som jeg var inde og se med min veninde. Filmen har en rigtig godt budskab, dog er den meget langtrukket. Man kan sætte sig ind i venskabet, som man til tider kan opleve i virkeligheden.

Yvonne

Den var meget god, men nogen gange lidt langtrukken. Jeg var afsted med tre piger på hhv 14,16 og 16 år, de var vild begejstret.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.