Cookie- og Privatlivspolitik

Antboy

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en dramatisk grundstemning, men indeholder mange humoristiske elementer. Flere steder benytter filmen sig af en tegneserielignende dramatik og mange spændingsopbyggende effekter, især på lydsiden. Den indeholder scener med et truende menneske-insektvæsen, der jager og bortfører nogle børn og holder dem fanget. Da filmens hovedfigurer imidlertid fremstår stærke og handlekraftige, og sammen klarer problemerne, vurderes det at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
03.10.2013
| |
1 time 17 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Antboy
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning, Særvisning Dansk Tale, Særvisning Dansk Tale
|

Superheltefilmen 'Antboy' handler om den 12-årige Pelle Nørhmann, der er helt og aldeles håbløst normal. Ingen lægger mærke til ham og da slet ikke Amanda, den populæreste pige i klassen, for hvem han nærmest ikke eksisterer.

Men ved et skæbnetræf bliver Pelle bidt af en myre, og efter en urolig nat, inklusiv et voldsomt indtag af sukker, går det langsomt men sikkert op for Pelle, at han har udviklet superkræfter. Sammen med tegneserienørden Wilhelm skaber Pelle en hemmelig identitet - Antboy.

Snart står superhelten bag en række forrygende redningsaktioner, men det viser sig, at han ikke er den eneste i byen med superkræfter. Den mystiske Loppen kidnapper Pelles udkårne fra skolen, og nu står Antboy overfor sin hidtil største opgave og stærkeste modstander.

Kenneth Bøgh Andersens første bog om Antboy udkom i 2007, og det er siden blevet til i alt seks bøger om den usædvanlige danske superhelt. 

'Antboy' er instrueret af Ask Hasselbalch, der debuterer med sin første spillefilm, og hovedrollen som Pelle Nørhmann/Antboy spilles af den ligeledes debuterende Oscar Dietz.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (281 votes)
4
4

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Der er både legesyge og fortællelyst i historien om 'Antboy' [...]." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "Det er en ægte superheltefilm efter tidens internationale trend [...]." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  "[...] desværre står resultatet ikke helt mål med ambitionerne." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Her er en ægte uforfalsket glæde ved løjerne, og det smitter af på publikum." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Hurra for 'Antboy'." (Sophie Engberg Sonne)

 • Weekendavisen

  "Antboy er sød, sjov og spændende." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Antboy er en meget charmerende blanding af Spiderman, Busters Verden og traditionel ungdomsfilm a la den klassiske Du Er Ikke Alene. Sidstnævnte film refereres der til flere gange via det ikoniske billede af den unge hovedperson siddende i en vindueskarm. Det gode ved Antboy er, at den ikke forsøger at gå de ”rigtige” superheltefilm i bedene. Den har sin egen stil, berettigelse og udtryksform. Dog kan det være svært at tro på, at der er tale om et bevidst kunstneristisk valg, når de vilde slåskampe vises med enten tegneserie grafik eller kun høres som hårde slag på en væg. Det oser langt væk af, at det er budgettet, der har afgjort, hvordan disse scener vises. Men godt taklet alligevel. Antboy er tilpas kort (kun lidt over en time) og vældig underholdende så længe det varer.

Wayne

Dreng bliver bidt af edderkop, og får superkræfter - hov, jeg mente af myre.

Skabelsen af en superhelt er fortalt før, men at gøre den dansk og for børn gør den bestemt ikke dårlig. Blandet op med en gang "Gummitarzan" og så har man en glimrende familiefilm.

Og så gør det ikke noget at man har fundet Oscar Dietz, som har lige så meget charme som Krumme (Laus Høybye).

Nikolaj

Har både læst bøgerne, og har set film 1.

Og synes den er udmærket.

Katrine

En velkomponeret og overraskende god dansk film i den genre.

Christeluser/123064

både voksen og barn (dreng 8 år) fik noget ud af filmen. Værd at se.

Daviduser/182575

Den var sjov nogen gange men den var alt for forudsigelig. Jeg blev ikke overrasket en eneste gang og den var ikke specielt spændene.

Tinauser/115430

Handlingen er set så utrolig mange gange før. Konceptet er det samme som i mange film over de sidste mindst 30 år. En dreng der er ensom. Nogle der bliver mobbet, nogle der mobber. Helte og skurker. Må bare undre, at,dansk filmindustri stadig skildrer skoleklasser og undervisning som det var i 60'erne. Mobning, som den ikke foregår. I det hele taget skildrer de fuldstændige kopier af andre film, fx Gummi T (som dog er bedre) Og iøvrigt er det modbydelig at udsætte børnene for at se den mobning der foregår i skolegården og til gymnastik i denne film. Slet ikke noget de kan identificere sig med i dagens skole (heldigvis)
Elendige og alt for indstuderet voksenreplikker. Og jeg skriver specifikt voksne, for børnene spiller overraskende godt.

Havde to børn med på 8 år som bestemt ikke forstod handlingen helt, specielt glippede de hele indledningen. Og var ind mellem lidt voldsom. De synes den var god. Men jeg har set dem meget mere begejstret og de udtrykte nok bare, at det var hyggeligt at gå i biografen. De ville nok give den tre stjerne. Jg ville give den nul, hvis det var en option.

Leneuser/486977

Sjov og spændende film for drengene på 8 og 11 år. Tænk at have tis der kan opløse en hængelås! Lige noget for drenge :-) Og forældrene morede sig over ka-pow tegneserieeffekterne i den dødelige kamp med tøjbamsen.
Vi var meget tilfredse med at have valgt en gedigen dansk film fremfor den nyeste Pixar eller DreamWorks.
Håber eventuelt fremtidige filmatiseringer bliver lige så vellykkede.

Lauritsuser/478980

Børnene på 8 og 7 år syntes den var rigtig god og spændende og har snakket meget positivt om den bagefter.

Peter Sparreuser/722274

En velkomponeret film med gode virkemidler. Måske lidt for voldsom for børn under 8. Men en god film for alle aldre

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.