Cookie- og Privatlivspolitik

Ant-Man

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en dramatisk og actionfyldt grundstemning. Den indeholder flere scener med voldsomme kampe og med forstørrede insekter, der momentvis har en aggressiv adfærd. I én scene kæmper to insektlignende mænd mod hinanden foran et skræmt barn, og hovedfiguren formodes efterfølgende forsvundet, mens hans datter kalder på ham. Da filmen indeholder mange positive forløsninger og også en del humor, vurderes den kun at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
22.07.2015
| |
1 time 57 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Ant-Man
|
Versioner: se alle
3D, 2D, IMAX 3D, Babybio 2D, Seniorbio 2D
|

I superheltefilmen 'Ant-Man' skaber biokemikeren Dr. Hank Pym en formel, der kan ændre størrelsen på ting.

Forskeren tester opfindelsen på sig selv, og som bivirkning udvikler han en måde at kontrollere insekter på.

Evnerne er sammensat i en modificeret dragt, som kommer til at spille en afgørende rolle, da verdensfreden trues. Pym overtaler den kriminelle Scott Lang til at iføre sig kostumet og begå et kup, der kan redde kloden.

Marvels mini-superhelt optrådte første gang i 1962, og han var en del af det originale Avengers-hold sammen med Iron Man, The Wasp, Thor og Hulk. I tegneserierne har tre forskellige personer iført sig Ant-Man-dragten, nemlig Hank Pym, Scott Lang og Eric O'Grady.

Hverken Paul Rudd eller Michael Douglas har tidligere spillet med i superheltefilm, men 'Ant-Man' er heller ikke en helt konventionel Marvel-produktion. Filmen benytter elementer fra kupgenren til at skille sig ud fra den anseelige mængde filmatiseringer af kostumeklædte helte. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (548 votes)
4.5
4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Legen med størrelser, det selvironiske glimt i øjet, der heldigvis tit dukker frem, og Paul Rudd som charmerende helt er 'Ant-Man's styrke." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "Paul Rudd er perfekt som superhelten i miniformat, der holder den svære balance imellem Marvel-respekt og fjollekomik." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "Der er sgu næsten dømt Olsen Banden på speed i et high-tech amerikansk univers." (Kim Kastrup)

 • Jyllands-Posten

  "[Peyton Reed] har instrueret 'Ant-Man' med en fin fornemmelse for Marvel-franchisen (og kaster morsomt om sig med referencer til de hungrende fans) og formår samtidig, ikke mindst takket være Paul Rudds stærke præstation, at gøre en rørende og morsom fortælling ud af det." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Med solidt skuespil og avanceret computerarbejde i fin filmteknologisk forening lykkes det således Reed & Co. [...] at supplere de drabelige superkræfters kamp med en hverdagsdimension." (Søren Vinterberg)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Søsuser/807738

Og fed film

CINEMANDRUP

Marvels Myremand møder medgang i sin entre på filmlærredet. Verdens skæbne er på spil igen, men denne gang i en form af en teknologisk vidunder modificeret dragt + formel, som kan ændre størrelsen på ting - indsæt jeres egen komiske vits her – som ville kunne sælges til højest bydende i fingrene på de forkerte folk. Og lige præcis sådan en ”skurk” har filmen også. Darren Cross har nærmest ondskab printet i øjnene fra første øjekast og hensigterne er ikke til den gode sags tjeneste. Derfor må udvikleren af dragten Hank Pym ty til hjælp hos en person, som har nogle lange fingre (evner indenfor indbrud) til at få dragten/formlen ud af kløerne på Cross. Her indtræder vores helt Scott Lang (Paul Rudd), som er en far der kæmper for at være tilstede i sin lille datters liv efter han er blevet løsladt fra fængsel og så er fundamentet ellers lagt for filmen.

Det tildeles en god portion humor i form af skuespiller Paul Rudd, som vores minihelt Ant-Man og det skal retfærdigt siges, at Paul Rudd gør det super godt som Ant-Man. Det er med en selvironisk tilgang til filmen kan man mærke og der smides referencer til andre Marvel film undervejs til de hardcore fans. Paul Rudd overrasker nok mange i sin optræden i superhelteverdenen, men han passer perfekt til rollen med sin kække tilgang, glimt i øjet og rappe replikker, men samtidigt holder han fødderne på jorden og har et hjerte af guld, idet han ønsker det perfekte far/datter forhold og vil kæmpe for dette. Det gøres ikke for fjollet, for der er en rigtig god balance imellem komik og respekt for Marvel universet. Og så leverer Michael Douglas også en yderst habil præstation i rollen som Hank Pym.

Der leges meget med størrelsen i en film som denne, hvilket også er forventet. Det giver selvfølgelig en masse replikker af tvetydig karakter, men jeg må ærligt indrømme at det er veludført. Action sekvenserne er virkelig flotte og imponerende og der gives gode perspektiver fra miniformat, hvor det til enkelte tider kan virke blot en anelse plat. Men overvejende er det fed myre action, hvor der virkelig bliver gået til makronerne – hvem vidste at Thomas Tog kunne være så adrenalinfyldt. Filmen skiller sig også ud fra de andre Marvel film ved at bevæge sig lidt over i kupgenren og låne fra denne, hvilket passer rigtig godt til filmens stil.

Filmen har også lidt ris at kaste af sig. En ordentlig forbryder mangler lidt – Darren Cross gøres til skurk fra første øjekast og hensigterne er opstillet lidt børnehaveagtig, lidt som: ’jeg er ond for at være ond’. Han er langt fra en skurk du vil huske og det er fordi der ikke er en decideret interessant baggrundshistorie fra ham og han overspiller rollen. Som nævnt er der enkelte steder det kan virke lidt plat, men overordnet set er det fortsat charmerende.

Derfor skal du se filmen: Hvis du har hungrende superhelte børn i hjemmet og er bekymret for hvilke film der vil være børnevenlige at vise dem, vil Ant-Man være den der mindst voldelig og mest tilgængelig at se for dem – hvis vi sammenligner Marvel film. Det er en slags kupfilm med et superhelte tema over sig som er ret ligetil at følge med i og så er der god humor tilsat det meste af filmen. Paul Rudd er en fornøjelse i Ant-Man dragten og det viser Marvels alsidighed at de kaster en lidt anderledes superhelte film af sig. Du føler dig underholdt hele vejen igennem og filmen overrasker dejligt positivt.

Bjarke

Marvel har efterhånden fået udgivet ret så mange film i sit filmiske univers. Et par serier er det også blevet til. Det betyder også, at risikoen for dårlige Marvel-film vokser konstant. Altså nu har jeg aldrig anset Marvel-filmene for at være særdeles gode film, men "Age of Ultron" var dog efter min mening dårligere end normalt. Ikke fuldstændig forfærdelig, men Marvel ville for meget deri. Men så formår Marvel at trække niveauet lidt op igen med en ny film. Og det er ikke engang en (i hvert fald for mit vedkommende) synderlig kendt superhelt i denne omgang. Jeg havde overhovedet ikke hørt om Ant-Man før filmen. Og med Dr. Strange kommende imod os i horisonten, kunne det godt se ud som om, at Marvel ikke løber tør for materiale lige foreløbig. Det vil selvfølgelig kun forøge risiciene for flere dårlige film, men nok om det - det er "Ant-Man", denne anmeldelse omhandler.

I "Ant-Man" møder vi forbryderen Scott Lang, der løslades fra fængsel. Alt, han ønsker, er blot at efterlade den kriminelle verden og bruge tid på at være en ordentlig far for sin datter. Hans tidligere kone har dog fundet sammen med en ny mand, der sågar er politibetjent, og han har ikke den store tiltro til Scott. Og det hjælper selvfølgelig ikke, at ingen har lyst til at ansætte en tidligere indsat, hvorfor Scott ikke kan få penge til børnebidrag, hvilket kun formindsker hans muligheder for at være mere sammen med hans datter. Men ind kommer Dr. Hank Pym med et tilbud. Han skal bruges Scotts kriminelle evner, men i den gode sags tjeneste - han skal stoppe Darren Cross fra at udvikle og sælge en teknologi, Pym også selv har udviklet: Evnen til at gøre sig utrolig lille men samtidigt stærkere.

Og det er så grundlaget for Scotts transformation til superhelten Ant-Man. Det lyder alt for bekendt (bortset fra det med at kunne krympe sig), og det er det egentlig også. Men hele tematikken omkring familie og far-datter forhold er egentlig ret kompetent udført. De mere stillestående steder i filmen mellem mere actionprægede scener, hvor denne tematik kommer til udtryk, føles aldrig forceret, og karakterudviklingen behandles okay (selvom den kommer mere i grove ryk end i en tilpas glidende bevægelse). Men som filmen bevæger sig fremad, øges vægten af klichéer desværre, og det hjælper ikke, at skurken Cross er så forbandet endimensionel. Marvels skurke har efter min mening aldrig rigtigt været de bedste, de har manglet noget kød på sig, men Cross er en af de dårligere. Han er den type skurk, der nærmest er ond for at være ond. Filmen forsøger at give ham motivation, men den virker for tynd (synes jeg i hvert fald).

Skal vi vende tilbage til noget mere positivt ved filmen, så har den en god, gennemgående humor. Den bæres til dels af Paul Rudd, der spiller Scott (og som spiller ham godt), men det er især Michael Peñas karakter Luis, der udgør comic relief i filmen. Og det gør han fortræffeligt. En anden styrke er actionscenerne. Der gøres rigtig god brug af Scotts evne til at krympe sig, hvilket leder til nogle ret interessante actionscener.

Så overordnet set viser "Ant-Man", at Marvel fortsat kan lave gode og kompetente film, selvom de har været i gang med deres filmiske univers et efterhånden godt stykke tid. Et mesterværk er det ikke, men det hæver sig over mængden af actionfilm og serverer et udmærket stykke underholdning.

Nikolaj

For det første synes jeg, at Paul Rudd er perfekt til rollen som Ant-man. Det er præcis sådan en rolle, som han passer ind til. Hele introduktionen af filmen fungere også rigtigt godt, og langt hen ad vejen var jeg tilfreds. Men skurken? Han er virkelig ynkelig, han bliver fuldstændig overspillet, og hans karakter er ligesom lidt latterlig idet. Michael Douglas er til gengæld en pæn overraskelse, han gør det ganske godt. Action-scenerne er også lidt både og. I Avengers og især i Captain America 2, så er action-scenerne i sær-klasse. Det er det ikke her desværre. Det er kun kampen mellem Falcon og Ant-man. som holder et vidst niveau. Og hele slutningen, tja lad os bare sige, at det godt kunne havde været bedre.

Martin

Hvad gør man, når man står mellem et liv i kriminalitet og et liv mod kriminalitet?
Når man ikke er ”stor” nok til at tage ansvar for sit eget liv, bliver man mystisk vis mindre, meget mindre. Marvels fortælling er om en lille mand med en enorm styrke både fysisk og ikke mindst psykisk.

Ant-Man er en del af Avengers universet – et univers jeg selv er stor fan af. Dog har Ant-Man filmen gået i en lidt anden retning end i tegneserierne, hvor han selv var medlem af det oprindelige Avengers hold. I stedet har de valgt, at Ant-Man filmene skal danne deres egen vej og hvem ved? En dag ser vi måske Ant-Man i selskab med Thor, Iron-Man og Hulk igen.

Jeg må indrømme, at mine forventninger ikke var i top, og derfor havde jeg ikke overvejet at få hele filmoplevelsen i biografen. Jeg havde derfor ikke regnet med, at jeg ville fortryde det sådan nu. Jeg blev virkelig overrasket, over hvor troværdigt Paul Rudd spiller som superhelt og med Michael Douglas som den geniale biokemiker ”Hank Pym” må jeg sige, at det var et meget stærkt, dog usædvanligt superhelte hold. En moderne superhelte kupfilm jeg sagtens kan anbefale.

GiwizZeni

Hvordan følger man op på succesen fra Avengers 2? Hvordan overgår man 'Earth's Mightiest Heros'? Man lader være med at prøve. Man går i den modsatte retning og laver en film om den mindste superhelt af alle: Ant-man!
MCU har igen forstået at parre to filmgenre og kommer på den måde udenom den efterhånden velkendte skabelon for superhelte tegneseriefilmatiseringer. Her er det part superhelte-, part kupfilm. Visuelt er den virkelig opfindsom og flot. Og endnu et eksempel på genial casting fra Marvel's side. Paul Rudd er som Ant-man lige så velvalgt, som Robert Downey Jr. var og er som Ironman. Resulteret?
Overraskende vellykket. Underholdende, utraditionel, sjov og rørende superhelte actionbasker.

Thomas

Blandt alle de Marvel film der har været indtil nu er denne nok den sjoveste, men der er også alt den action og hvad der ellers hører til en god superhelte film.

Wayne

Jeg forestillede mig at Paul Rudd ville være for fjollet i rollen, som superhelt.

Men han fungerer glimrende, og man glemmer hurtigt at det er en komiker som spiller rollen.

Jeg husker Antman fra tegneserierne, og han var aldrig blandt mine favoritter. Det er han stadig ikke og ideen med en gut som skrumper til myrestørrelse, og som kan styre myrerne virker stadig ikke som Stan Lee's bedste ide' - heller ikke omsat til film.

Når det er sagt, så var underholdningen fin og jeg var ikke skuffet over filmen som helhed.

Frederik

En af de bedste Marvel film jeg har set

Karsten

Må sige at jeg ikke var helt på toppen over den her superhelte film, der var nogle gode elementer, eks effekterne var fede og for mig var det bedste ved filmen Michael Pena' rolle han var simpelt hen for sjov

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.