Cookie- og Privatlivspolitik

Annabelle

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en særdeles rædselsvækkende , ildevarslende grundstemning, og indeholder talrige gruvækkende scener med angste mennesker, som hjemsøges og på chokagtig vis angribes af paranormale, truende væsener. Disse scener er alle præget af suspense, chok- og gysereffekter kendt fra gysergenren. I en mørk, mareridtsagtig scene angribes en gravid kvinde i sit hjem af psykopatiske kultmedlemmer, som stikker hende brutalt, blodigt i maven. I en anden scene overfalder et uhyggeligt spøgelseslignende væsen en kvinde på pludselig, chokagtig vis. I en tredje uhyggelig scene hjemsøges et hjem med mor og barn af en truende præst besat af en dæmon, som er ude efter hendes sjæl. Det vurderes på den baggrund at filmen vil kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
16.10.2014
| |
1 time 38 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Annabelle
|

I gyseren ’Annabelle’ er John og Mia lykkelige over, at de venter deres første barn. Som gave køber John en sjælden vintage-dukke iført en hvid brudekjole til sin gravide hustru, der bliver henrykt over sin nye ”Annabelle”. Men deres glæde stopper brat, da huset en nat invaderes af en satanisk kult.

Natten ender i overfald og blodsudgydelse, og selvom parret overlever, er det værste langt fra forbi. Et fremmed, ondskabsfuldt væsen har taget kontrol over Annabelle, som truer med at hjemsøge alle, der er i besiddelse af dukken.

Instruktøren James Wan skræmte livet af modige biografgængere, da han udsendte Nattens dæmoner sidste år. En efterfølger er allerede på vej, men inden da udkommer ’Annabelle’, som tager udgangspunkt i tiden før den anmelderroste gyser. Og har man set den oprindelige film, husker man utvivlsomt den uhyggelige dukke, som Patrick Wilsons karakter opbevarede i sin samling af besatte artefakter. I ’Annabelle’ er det dukken, der er i centrum, og som terroriserer den sagesløse familie med alskens dæmoni og mørke kræfter. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (202 votes)
4.1
3.5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • BT

  "'Annabelle' er en ærbødig og effektiv hyldest til horrorklassikere som 'Rosemary's Baby'." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "Der er pluspoint på kontoen for de overbevisende momenter, hvor man ufrivilligt hopper i sædet undervejs, omvendt trækker en noget fesen afslutning ned på helhedsindtrykket." (Jacob Ørsted)

 • Jyllands-Posten

  "'Annabelle' tvinger sit publikum til at gå med på præmissen om, at dukken er ude efter Leahs [datterens] sjæl, og det er i sig selv en smule problematisk. Læg dertil en masse plothuller. Når det er sagt, disker 'Annabelle' som sin forgænger, op med effektive, klaustrofobiske gys [...]." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Han [instruktøren] kan sine visuelle gyserkneb (dør på klem, selvstartende pladespiller, zoom på dukkefjæset osv.), men historien er fuld af løse ender." (Søren Vinterberg)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Birgitta

Kan helt klart anbefale at se denne i biografen

Emil

Den er ret kedelig, men så når der sker noget er det uhyggeligt. Mia og John er ret kedelig karaktere. Filmen kunne have været bedre.

Lisa De Niro

Plottet kan fortælles på ganske kort tid, men man tager jo ikke ind og ser gysere for at få en historiefortælling, som aldrig glemmes. De skræmmemidler som bruges i filmen, benyttes virkelig godt. Hele vores sal skreg i rædsel og min kammerats arm fik boret lange negle ind i skindet som forventet. Fantastisk lyd, voldsomt skræmmende musik og en klipning der fik samtlige tøser til at hvine og løfte fødderne synkront.

Reff

SHOCK.. Eller ikke, der findes nok bedre gys derude. Filmen var ikke dårlig nej dog manglede den noget til at gøre den speciel, som en sidehistorie for "the conjuring" og jeg må ærligt indrømme, at det syntes jeg ikke den havde...

Der var ét twist i filmen og det var det ikke mere, nogle scener var mere (tragi)komiske end "scary shit just got real!?!?!" og det var lidt surt. Men os gyser fans har jo the conjuring 2 for vores øjne så der er stadig håb xD

Men stadig!
Den overaskede mig(lidt), jeg tror også godt den kan gøre det for dig!

lucky_iqbal93

Hvis du kan lide gyserfilm og er ude efter at blive bange er det her filmen. Men hvis du vil have en god handling er denne film ikke for dig, plottet er svagt og der er mange klicheer.
The Conjuring var god og havde både handling og det skræmmende.

Alt i alt en god gyserfilm, som giver os en ny vinkel til The Conjuring, inden vi får The Conjuring 2.

Jacob

Et ærkeamerikansk ægtepar med den sædvanlige gudfrygtighed er klar med 'villa, vovse og Volvo', da naboens forskruede datter Annabelle og hendes kæreste slår hendes egne forældre ihjel. Øjensynlig er de med i en satanisk kult, og selv om de omkommer den skæbnesvangre nat får de held til at tilkalde en sjælhungrende dæmon, som besætter en vis dukke. Der er tale om en klassisk engle og dæmoner film, men trods et par gode gys hæver den sig på ingen måde over gennemsnittet.

Caroline

Den er mega god og spændende og uhyggelig, man bliver overrasket over hvordan en dukke kan blive til sådan en uhyggelig og skræmmende film.
Hvis du elsker gyser så tag ind og se den, men ikke alene
Jeg synes personligt at spændingen stiger hele tiden og der kommer uventede ting man ikke troede ville komme
Tag ind og se den, den kan klart anbefales
Den er mega god
Se den om aften, så bliver det mere spændende og skræmmende

Hønsemandenuser/179710

Jeg havde store forventninger til et godt gys, men det var slet ikke så skræmende som jeg havde håbet :(
Den er slet ikke så uhyggelig som eksempelvis forbandelsen

Ronnieuser/749640

godt gys

Emma

Hvis du er ude efter at blive bange er det her filmen. Men hvis du vil have en god handling er denne film ikke for dig.
Plottet er svagt og der er en masser huller. The Conjuring var god og havde både handling og godt skræmmende, hvor Annabelle mere bare er skræmmende.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.