Cookie- og Privatlivspolitik

Amerikanske Billeder

Censur ukendt

Se mere på medierådet.dk
|
3 timer 40 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Amerikanske Billeder
|

'Amerikanske billeder' viser et skræmmende billede af den knuste selvværdsfølelse, håbløshed og deraf følgende vold og bandekrige som resultat af amerikanernes marginalisering af de sorte. Men samtidig amerikanernes opmuntrende og lærerige eksempel på hvor hurtigt man kan integrere indvandrere.

I fem år vagabonderede danske Jacob Holdt uden penge i USA og levede sig ind i både de fattigste ghettoer og de rigeste miljøer. Med et lommekamera skabte han ud fra sine stærkt personlige oplevelser dette diasshow.

Den stigende racisme i Europa har givet anledning til en ny og opdateret europæisk udgave af 'Amerikanske billeder' - et dias- og musikshow med 3000 billeder.

Jacob Holdt er, efter 5000 foredrag over hele verden, heraf mere end 1200 på amerikanske colleges, en særdeles anerkendt foredragsholder.

Længden af foredragene er ca. 4 timer og 30 minutter (inklusiv pause). Til dagsforestillingerne vil der være mulighed for at stille spørgsmål til Jacob Holdt.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (83 votes)
4.7
0

Instruktør

Instruktører

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Zacharias

Jeg må nu sige... jeg fik ikke rigtigt noget ud af at sidde i overdrevet lang tid og se på hans lysbilleder...

Ja ja, vi har hørt det før... racisme er en dårlig ting... surprise! :P

Det var bare ret langtrukkent at sidde i tre timer for bare at høre om budskabet om at racisme ikke er godt og retfærdigt for alle!

Jeg ved da godt at der har været uretfærdighed i USA engang... Det behøver jeg vel ikke at sidde stille i 3 timer for at forstå :-P

Jeg synes mest at denne film ligner noget der henvender sig til racister, for at gøre indtryk på dem...

Jeg følte mig ikke undertrykt efter filmen, bare træt og sulten xD

Wayne

til tiden hvor raceforskellene var helt almindelig hverdag. Stærke billeder.

Oliver

super godt dias show. "Amerikanske billeder" giver gode eksembler og informationer omkring undertrykkelse i USA... Men dog skulle det kortes ned med omtrent 1 times tid

Andersuser/39932

Turen gennem USA har givet anledning til mange foredrag, oplæg og debatter for Jacob Holdt. 35 år er det siden, og billederne er stadig de samme. Budskabet er klart: vi skal behandle hinanden med respekt uanset race.
Rejsen i USA med en morale om, at alle er skabt lige, og alle skal imødekommes med et åbent sind og tillid.

Oplægget er en billedserie, som jeg allerede havde set på film. Der var ikke så meget nyt, men det behøver ikke gøre oplægget dårligt, hvilket jeg slet ikke mener. Til gengæld er det meget langt med meget lidt afveksling og bestemt ikke børnevenligt - forstås således at det er svært for børn at sidde stille så længe.

Jacob Holdt forklarer selv, han har ADHD, hvilket rejsen og oplægget bærer præg af, da han ikke er til at stoppe i sin egen rejseverden om at være sort/hvid.
Det er synd, at Jacob Holdt ikke har arbejdet mere med formidling og undervisning ift. sit oplæg, da det kan føles træg, hvilket fratrækker opmærksomheden omkring budskab, rejsefeber, fascinationen om hans liv.

Jeg så Amerikanske billeder med en elevklasse, efter 2 timer ville de gerne hjem.

regitze

den giver et virkeligt godt indblik i fattige menneskeres liv i nutidens amerika, jeg vidste faktisk ikke særlig meget om emnet inden jeg kom ud af biograf salen, hvor jeg faktisk var ret chokeret over hvordan de sorte/udsatte mennesker har det og der stadig arberdes på bomuld plantager og de dårlige forhold de lever under.
jeg mener blot at det kan anbefales at man ser den, den bliver måske lidt langtrukken i længden.
men jacob holdt har taget nogle ekstremt gode billeder!
man sidder der under fordraget med tåre i øjene det er utroligt sørgeligt men den skal ses!

Dannyuser/179916

Så hans foredrag nede på Herning HF og VUC, og må sige det både er gribende, og spændene. Man kan sidde og blive helt vildt sur over hvordan livet endelig kan være for indvandre i et ellers så rigt land som USA. Det skal bare ses og opleves for en hver pris

Viksen

Hvis i kendte mere til Jacob Holdt ville i vide at han ikke hader USA. Jeg har været så heldig at overvære hans show 3 gange nu, og har på ingen måde følt mig hjernevasket. Hvis man er i stand til at stille sig kritisk over for det man møder, om det er dette show eller nyhederne, kan denne oplevelse kun være enorm lærerig og oplysende.
Holdt fortæller og viser billeder fra et land som var engang, men som også har udviklet sig siden...

Tjek hans hjemmeside, eller prøv at teste jeres fordomme ved at komme til hans show uden en forudtaget negativ indstilling til det...

Trineuser/878620

... og utroligt hvilket forudindtaget syn du har på Jacob Holdt?? :-)

Heleneuser/290773

Jacob Holdt forstår måden at undetrykke sit publikum på, således at de påtager sig hans holdning til USA - altså de sortes følelser i de hvides samfund.

Jeg mener der er en del han har misforstået og derfor vil jeg ikke anbefale at gå ind og se dette "show". Dog vil jeg pointere at hans fotografier uden hans historie er meget fantastiske og fyldt med følelser, han forstå virkeligt at sætte billeder op rent kompositionsmæssigt og iscenesætte hans pointer.

Dog syns jeg at der mangler en objektiv side eller måske en opponent med en komplet modsat mening. Det vil skabe en meget bedre balance og ikke få "showet" til at føle som en hjernevaskning.

Dog husker jeg tydeligt, at han under fordraget på min folkeskole fortalt, at han havde oplevet (været en del af oplevelsen) en sort dame skulle tjene penge til ham og hende for at de havde et sted at overnatte. De snød altså en rig mand, fordi hun tilbød ham et blowjob mod betaling. Hvorefter at damen slog og stak manden ned og tog hans pung. Hvis det er sådan Jacob Holdt overlever i USA. Så må jeg umiddelbart tilstå , at har han ikke sin moral og etik i orden.

Men, det lader jeg til dem der tør tage chancen (eller bare vil overhøre en masse vrøvl og se nogle fantastiske fotografier) til selv at tage stilling til.

Min rating er: 1 for hans præsentation og 4 for hans visuelle medier.

Mads Frederik

længe nok, så kan du finde fattigdom alle steder selv i Danmark..

Jeg er ikke enig med at tingene står galt til i USA som han påstår de gør.Der er trodsalt mere frihed derovre til mange ting end der er i f.eks. Danmark.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.