Cookie- og Privatlivspolitik

American Sniper

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en dramatisk grundstemning, og den indeholder mange barske krigsscener, hvor man ser mennesker, heriblandt børn, blive skudt og dræbt. I én scene skyder filmens hovedfigur en kvinde og et barn, og man ser flere klip af de blodige kroppe, der ligger på jorden. I en anden meget voldsom og lang scene tages en lille dreng som gidsel, han trues med en pistol, og man hører ham skrige rædselsslagen, hvorefter hans far skydes og dræbes. I en tredje, langvarig scene ses adskillige mennesker blive skudt i hovedet, så blodet sprøjter ud, og man ser endvidere soldater træde ind i et rum, hvor en mand hænger død ned fra loftet, og hvor hovedet af en mand ligger på en reol. Endelig er der en meget ubehagelig scene, hvor en mand skydes i ansigtet. På grund af den realistiske og udpenslede vold samt filmens grundlæggende krigstematik, vurderes det, at den kan virke skræmmende på børn under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
22.01.2015
| |
2 timer 12 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
| |
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|

I filmen 'American Sniper' melder texaneren Chris Kyle sig ind i militæret for at hjælpe i kampen imod terrorisme. Han uddanner sig til snigskytte, og må kort tid efter sit bryllup, med den smukke Taya, tage på sin første tur til Irak.

Missionen er at ramme målet, og det er ikke svært for den særdeles effektive skytte. Problemerne opstår først, da Chris vender hjem til sin familie og forsøger at skabe mening ud af sine handlinger, forstå den krig han er del af, samt falde tilbage i rollen som familiefar - nu med drab på samvittigheden.

Clint Eastwoods ’American Sniper’ er baseret på Chris Kyles autobiografi, der reflekterer over en militærkarriere med rekorden for flest bekræftede drab på cv’et. Bradley Coopers præstation som titelkarakteren er blevet kaldt skuespillerens hidtil stærkeste, mens Sienna Miller giver modstand som soldatens kone.

'American Sniper' modtog en Oscar for Bedste lydredigering. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (542 votes)
4.7
3.5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Eastwood gør ikke tingene unødigt heroiske, og han har valgt gode skuespillere. [...] Man forstår den store historie, fordi vi får en stærk skæbnehistorie på mikroplanet." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "'American Sniper' er langt bedre end Clint Eastwoods forrige fejlskud, 'Jersey Boys'. Men filmen mangler alligevel bid." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "Jeg har [...] svært ved helt at se pointen i at tilbringe over to timer i selskab med en mand, hvis eneste fortrin tilsyneladende er evnen til at dræbe andre mennesker fra et skjul på lang afstand." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "Helten Chris Kyle er [...] en betydeligt mere nuanceret og sammensat figur end den hyggelige superbamsefar Eastwood får tegnet. Der er intet forkert i at Eastwood håndplukker det, han har lyst til at bruge fra Kyles liv [...]. Problemet er at Eastwood gør hovedpersonen en-dimensionel og dermed mindre spændende end han var i virkeligheden." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Eastwoods greb om instruktion og komposition er så stramt og professionelt, at filmen på intet tidspunkt føles lang." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "[...] 'American Sniper' er potent, klar i spyttet og lavet uden at ryste på hånden af den 84-årige patriot Eastwood." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Der er intet ved filmen, som gør den speciel. Kyle var en jævn mand, som dræbte for fred. Forglemmelighed er en del af pointen." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Michael

Tæt på det perfekte, jeg er vild med den.
Så absolut en af Clint Eastwoord bedste film.

Sascha

Den er meget spændende og jeg er vild med den

Nikolaj

Clint Eastwood leverer igen som han skal, og man må sige han er dygtig til det.

American Sniper er en biografisk fortælling , om den afdøde Chris Kyles liv. Han meldte sig ind i militæret, og hurtigt for man at se han har nogle specielle evner. Chris Kyle elsker sit land, og han er villig for at ofre sig selv for sit land og for sin familie. Efter mange ture ud i krig begynder han også at få psykiske lidelser, det kan både mærkes når han er med militæret, og når han er sammen med hans familie. Chris Kyle er en stædig mand, som hele tiden ville i krig, dog til sidst ender han med at tage hjem til sin familie. Tragisk for familien ender han med at blive dræbt af en han forsøgte at hjælpe.

Jeg synes filmen er rigtig god, og rigtig flot instrueret. Dog kan nogle af kampene føles lidt langtrukkende, men det forhindre stadig ikke at det er en rigtig god film, Hvor Bradley Cooper spiller fremragende.

Maggie Smith

Dette er den bedste film, som jeg nogensinde har set, som omhandler og er baseret om en krig og personer omkring krigen. Den er fangende, dybt stærk og enormt rørende. Specielt og se hvor stor en helt Chris Kyle var. Jeg får gåsehud bare ved tanken om de mange flotte scener i filmen, som er så fangende og smukke.

Skuespillet i filmen er fremragende, Sienna Miller er fremragende, Bradley er fremragende - Clint har skabt en enormt stor film, og han er bare i en klasse for sig inden for film, det skal der slet ikke gøres tvivl om.

Jeg blev så betaget af filmen, at jeg med garanti kunne se den om og om igen. Et mesterværk fuldstændig uden lige. Kan godt forstå, at den fik så stor succes.

Jeg kan ikke få armene ned.

Gitte <3user/16815

Super fed underholdning, fin handling.. Jeg fik, hvad jeg betalte for :)

Wayne

Normalt ser man Bradley Cooper med et skævt smil og et glimt i øjet. Det gør man ikke i denne film! Han arketypen på den amerikanske soldat og væsentligt mere pumpet, end vi kender ham fra andre film. Han er professionel, fåmælt og har svært ved at håndtere følelser. Det gav ham en fortjent Oscar nominering.

Det er ikke første gang Clint Eastwood viser os den amerikanske helt, og heller ikke første gang vi ser prisen for at være helt. Jeg synes det er en fair beskrivelse, selvom den er tonet lidt rigeligt i stars and stripes.

Victor

Jeg bliver en smule irriteret over alle klager over den ekstreme mængde propagande i filmen, men det er da en ynkelig undskyldning for at hakke ned på den. Filmen forsøger ikke at overbevise nogen om noget, men det er da en selvfølge at når vi følger denne krigsmand, så skal filmen også sørge for at vi sympatiserer med ham.

Om du er enig eller uenig med hvorvidt filmen udnytter seerens sympati med hovedpersonen for at retfærdiggøre de skete krigshandlinger, mener jeg ikke har nogen relevans til selve filmen. Hvis du er uenig, so be it- no one cares, se den som en film, ikke som en provokation. Det jo ikke fordi at filmen på magisk vis ændrer din holdning på tilværelsen, så det kan jo være ligemeget alligevel?

Hvis du er enig er alt jo helt fint.

Men til min mening om filmen - Jeg syntes den er godt spillet, godt instrueret (Clinten er tilbage i god form), og den har en fed tone. 5/6 fra mig.

osj2507

Nogen mener, eller ihvertfald skriver, dette virker som propaganda, jeg ved ikke om jeg vil give dem ret! Det er en meget patriotisk film, men også én der for en nation der stadig er i krigszoner rundt omkring i verden, handler om mennesker og deres syn på og tilgang til frihed for dem selv og andre. Specielt denne krig som filmen omhandler har de haft mange udstationerede og mange unge mennesker har måtte lade livet for at forsvarer og hjælpe med at skabe frihed og fjerne undertrykkelse for/af andre.

Jeg ser dog mest filmen som en person skildring, jo han er anerkendt for sine handlinger i krig, han er kendt for sine bedrifter som omhandler at dræbe nogen for at prøve at skabe fred for andre. Personen her er patriotisk, men også tynget af tiden i krig, jeg synes skildringen ofte viser personen og hans kamp, både når han er udsendt, men specielt også når han er hjemme.

Client Eastwood har sammensat en flot film, et fængende drama, actionfyldte kampscener og tyngende familie scenarier. De er alle velspillede og man kan ikke lade være med at holde af Chris Kyle der kæmper for sit land og har det bedst i de situationer, han føler sig og er god til det han gør for hæren. Mens han kæmper en helt anderledes kamp på hjemmefronten, hvor han ikke synes han helt kan leve op til forventningerne.
Det er en god præstation af Bradley Cooper, han får personen til at være meget nærværende og virkelig, det må være svært at kæmpe kampe på flere fronter og ikke føle sig tilpas, som det fremstår af filmen Chris kæmper med.

Det er en barsk film, mere psykologisk end egentlig at se scenerne, der er ikke meget blod. der er krig, men det omhandler mest af alt kampen med sig selv og at holde fokus og ikke miste sig selv i det kaos der er når man er i krig.

Palasse

En god historie med en lidt anden vinkel end den typiske 'krigsfilm.'
Bradley Cooper er fremragende.

Reff

Clint Eastwood har gjort et fremragende stykke arbejde, med denne film, og han formår at komme under huden på dig!

Jeg gik ind til denne film og tænkte det bare ville være mere amerikaner plader, om at krigen er god og bla. bla. bla. Men! her blev jeg fanget i en modsat situation med en hovedperson, spillet mega godt af Bradley Cooper, som var fanget af sine tanker om at måtte yde mere der var et smukt fokus på personen og ikke krigen!

På nær slutningen var det en ret atypisk amerikansk film, det vil du også se hvis du ser den, men jeg synes det er en sund ting at den ikke er totalt amerikansk og overflødig!

Den overaskede mig helt klart, jeg tror også godt den kan gøre det for dig!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.