Cookie- og Privatlivspolitik

American Hustle

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en dramatisk og følelsesladet stemning. Den indeholder en række scener med hovedfigurer i affekt. Par der skændes, græder, slås og er fulde. Enkelte scener indeholder desuden korte klip med skyderier eller voldelige overfald. Da filmen ikke indeholder detaljeret vold, og desuden er præget af en humoristisk undertone, vurderes det at den kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
23.01.2014
| |
2 timer 18 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
American Hustle
|

Filmen 'American Hustle' foregår i 70ernes USA, der er præget af økonomisk uro og alarmerende arbejdsløshedstal. For Irving Rosenfeld er den eneste vej gennem dagen og vejen at snyde. Sammen med den lige så snu og ikke mindst forførende Sydney Prosser opretter de to et firma, der tager penge for at udstede lån, som de aldrig udbetaler.

Forretningen vokser, men en dag går de lige i FBI’s fælde. Den entusiastiske og iltre FBI-agent, Richie DiMaso, giver dem to valg: en tur i fængsel eller et arbejde for FBI. Valget falder på det sidste, og snart bliver Irving og Sydney draget ind i en verden af politisk korruption, intimiderende mafiosoer og masser af bondefangeri.

Filmen er løst baseret på virkelige hændelser fra slutningen af årtiet, hvor FBI i samarbejde med en svindler forsøgte at afsløre kriminalitet blandt forretningsfolk og politikere, hvilket bl.a. inkluderede en falsk sheik.

I filmen spilles Irving af kamæleonen Christian Bale. Bale er kendt for sin ekstreme dedikation til en rolle, som set tidligere i ’The Machinist’ (2004), ’Batman Begins’ (2005) og endelig David O. Russells ’The Fighter’ (2011), der indbragte ham en Oscar for Bedste birolle. 

Christian Bale er imidlertid ikke den eneste, instruktøren David O. Russell har hentet med fra ’The Fighter’. Amy Adams har fået rollen som Sydney, der både bruger list og sit smukke ydre til at udføre sine lumske gerninger.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (515 votes)
4.1
4.6

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "De fleste filmfans vil more sig voldsomt over situationerne i filmen og den behændighed, de afleveres med, og så kan man jo altid læse Nietzsche eller Kierkegaard en anden dag." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "'American Hustle' varer lidt over to timer. Men den er alligevel ikke et minut for lang. Historiens lag tager nemlig sin tid." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "Den mangler simpelt hen konsekvens, fokus og retning og fremstår derfor mere som en række veloplagte (og for det meste stærkt underholdende) enkeltscener end et sammenhængende værk." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Historien er lige lovligt lang, og trods flamboyante scener er det, som om den ikke rigtig kan finde det toptunede tempo, men instruktøren [...] kan sit kram og har i de afgørende øjeblikke sikkert greb om komediestilen." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "'American Hustle' er et begavet, sjovt og farverigt trekantsdrama forløst i passende smagløs 70'er-stil, hvor alle snyder alle, og de fleste bedrager sig selv." (Kim Skotte)

 • Radio24syv

  "... i bund og grund en luksuriøs komedie - hverken mere eller mindre." (Søren Søndergaard - kino.dk)

 • Weekendavisen

  "Tal om at have charme. Hér bliver den hældt på i spandevis." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Flemminguser/208992

En fin film lidt langtrukken

Lars Michael

På mange måder er historien godt fortalt , men i nogle enkel scener mangler der noget men det skal slet ikke tag fra filmen er god og især Christian Bale spiller jo helt vild godt.

osj2507

Der er nogen rigtig gode karakterer og de spilles rigtig godt af skuespillerne, de gør det godt omkring deres udseende, attitude, humør og hvordan den ene snørrer den anden osv.

Ud over de gode skuespillere har der været mange andre i gang som skinner igennem i filmen, det er alt fra lokationer, kostumer, udstyr og makeup, det hele passer rigtig godt sammen og man føler sig tilbage i tiden omkring hele setuppet.

Filmen har ikke et hurtigt tempo, men der er nogen energiske scener, man kan næste føle energien specielt fra Bradley Cooper som bliver grådig og vil have fat i større fisk.

Filmen er underholdende, sjov, dramatisk og spændende, man fanger ikke hele setuppet eller jeg gjorde ikke før speaket til sidst nævner det sidste, det r godt frem og tilbage og hvem snørrer hvem hele vejen igennem.

Nikolaj

Men selve filmen/historien er lidt halv kedelig, og det er synd for ideen med filmen var meget god.

FilmFyr

Var ret urolig for hvad jeg ville synes om filmen, grundet de mange delte meninger.
Men må nu ærligt sige, at jeg blev positivt overrasket over den.

Den er nu en anelse lang, men den blev ikke kedelig.
Historien er ret kringlet, så man skal følge med hele tiden.
Dog havde jeg håbet på en mere interessant historie, med et par flere twist, og en lidt mindre flad slutning.

Skuespillet fra de fem hovedroller var smukt at se, og kan sagtens forstå de mange nomineringer de har fået.

Alt i alt, en ganske fin film, som jeg sagtens kan anbefale.

Nikolaj

American Hustle er en klassisk David O. Russel - film, hvilket næsten med garanti er lig med en fremragende film! Det er det også denne gang!

I et univers der muligvis kan trække tråde til Coen-brødrenes og Quentin Tarantinos universer, oplever vi en historie, hvor man er nødt til at holde tungen lige i munden for at være 100% med i den lidt lange handling. Den lange handling får dog hjælp af de helt igennem geniale skuespillerpræstationer, der leveres af de helt store stjerner.

Blandingen af det alvorlige tema og de mange små komiske indslag, gør American Hustle til en rigtig god film!

Thomas

Blev meget hurtigt forvirret angående handlingen. Meget af det virkede som et stort rod. Men synes nu, at humoren, atmosfæren og ikke mindst skuespillet er helt og aldeles fremragende!

Jeannie

Jeg blev godt nok skuffet......Så...kedelig.....! Det eneste der trækker det op til 2 stjerner er det fantastiske crew der spiller fænomenalt.

Wayne

Bale laver en De Niro (i en film hvor De Niro medvirker - de er vist i øvrigt blevet klippet samme sted). Han kopierer bedriften med at tage voldsomt på i vægt, og endda lidt med samme accent som ham. Alene detaljen med håret, i starten af filmen er genialt lavet. Og Bradley med Carmen Curlers? Samt et flash til Saturday Night Fever. Herlige biroller af Jennifer Lawrence, Robert De Niro og Jeremy Renner.
Selve historien virker ikke så vigtig, som tidrejsen og musikken der bringer det hele tilbage til de sorgløse 1970'ere. Man får tidligt en fornemmelse af hvem der snører hvem, til sidst.

Birgitte P

Har det lidt svært ved at bedømme denne film. Synes faktisk at filmen var god og jeg følte mig meget underholdt mens jeg så filmen, men bagefter var den hurtig glemt igen og det er lidt ærgeligt. Super godt skuespil, især Bale (som jeg ikke kan lide) og Jennifer Lawrence gjorde det helt igennem rigtig godt.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.