Cookie- og Privatlivspolitik

Alle ved det

Tilladt for børn over 11 år
Filmen udvikler en gennemgående alvorlig, dramatisk og anspændt stemning. Der er talrige scener, hvor mennesker er vrede, råber, og er i indbyrdes konflikt og i enkelte tilfælde ved at komme i håndgemæng. Der ses også bekymrede personer, der græder eller ligefrem skriger af sorg. Da der imidlertid ikke ses vold, og da handlingen skrider meget roligt frem, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
21.03.2019
| |
2 timer 12 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Todos lo saben
|
Versioner: se alle
2D, Babybio, Seniorbio
|

Dramaet 'Alle ved det' foregår i en mindre by uden for Madrid, hvor en familie samles til et bryllup.

Brudens storesøster Laura ankommer fra Buenos Aires sammen med sin teenagedatter, mens manden er blevet tilbage i Argentina. Hjemkomsten byder på en varm genforening med familien, men også et gensyn med fortidens store kærlighed - den milde og godmodige Paco.

Begge er kommet videre med nye ægtefæller, men da Lauras datter kidnappes under bryllupsfesten, må de to ekskærester holde sammen. Spørgsmålet er blot, hvem kan Laura stole på? Og hvorfor er Paco den eneste, der kan hjælpe hende igennem de tragiske begivenheder?

'Alle ved det' er instrueret af den iranske mesterinstruktør Asghar Farhadi (Nader og Simin - en separation), der her kaster sig ud i det spanske sprog med to af landets største stjerner på plakaten.

Virkelighedens ægtepar Penélope Cruz og Javier Bardem, der tidligere har arbejdet sammen på bl.a. Vicky Cristina Barcelona, spiller de to hårdtprøvede hovedroller i et thrillerdrama om familiehemmeligheder, paranoia og fortidens hjemsøgende natur. Tematikker som tidligere har indbragt Farhadi en Oscar for Sælgeren. (Copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (58 votes)
4.3
4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • BT

  "På en eller anden måde bliver summen af et godt tænkt plot, gode skuespilspræstationer og en smuk billedside aldrig helt så høj, som den kunne have været, men 'Alle ved det' er stadig meget seværdig." (Thomas Brunstrøm)

 • Jyllands-Posten

  "Bedst står – selvfølgelig – Cruz og Bardem, der leverer et uomgængeligt bevis på, hvor meget karisma betyder for skuespillere." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "... det [er] personerne imellem snarere end krimigåden, der skaber filmens suspense. Med Cruz og Bardem som to mennesker med en fælles fortid og en ulmende nutid er det selvfølgelig ikke kedeligt." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "'Alle ved det' har en bismag af konstrueret melodrama, men der er grund til at nyde de dybe farver, og Farhadi er eminent til at skildre den sum af kompromiser, som et virkeligt forhold bliver over tid." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Niels Kondrupuser/669074

en god spansk film med handling og så en masse flotte spanske kvinder der foruden handlingen også gjorde filmen se-værdig. Fem ud af seks stjerner.

Christian

Den skal ses. Men kun fordi Javier Bardem er med.

Ardimon

Asghar Farhadi forstår at lave film. Sommetider kunne man tro at han havde været i lære hos Kieślowski når man ser han tidligere film. Han får substans og skuespil frem i dette sublime værk.
Dog skriver jeg sikkert for et intetanende og mainstream hungrende publikum herinde, som ikke aner så meget om film udover amerikansk produceret mainstream. (Ikke at det ikke er ok, men mangler lidt mere substans her på kino.dk)

Forøvrigt ufatteligt at ingen interesserer sig for denne film eller den type film. Vil vædde på at HELLBOY har flere kommentarer end denne her )

Thore

Elsker Javier Bardem, og skal ind og se denne her, så snart jeg får mulighed for det!

Ardimon

Ser virkelig frem til denne film!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.