Cookie- og Privatlivspolitik

Aladdin

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en gennemgående dramatisk stemning med humoristiske og romantiske indslag. Der er mange scener med hæsblæsende forfølgelser, tilfangetagelser og livstruende situationer for de centrale figurer. Alt dette formidles bl.a. af en kraftig og truende lydside. Den onde modstander fremtræder i stigende grad som skræmmende og magtfuld med voksende magiske egenskaber, som behersker elementerne, destruerer genstande, fremmaner uhyggelige væsner og som påfører personer lidelser. I flere situationer efterlades centrale figurer paralyserede, druknende eller livløse i længere tid. Mod slutningen frarøves hovedkaraktererne endog den hjælper, som har skærmet dem det meste af filmen. Filmen udspiller sig imidlertid i et eventyrligt univers fjernt fra virkeligheden. De centrale karakter er handlekraftige og får stor hjælp af magiske figurer. Yderligere har filmen humoristiske indslag og en positiv forløsning. Det vurderes derfor, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på de yngste børn i aldersgruppen 7-11 år. Filmen får derfor en 11års vurdering.

Se mere på medierådet.dk
23.05.2019
| |
2 timer 8 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Aladdin
|
Versioner: se alle
3D - eng. tale, 2D - eng. tale, 2D - dansk tale, IMAX 3D - eng. tale, 4DX 3D - eng. tale, Babybio - eng. tale, Babybio - dansk tale
|

Familiefilmen 'Aladdin' er en ny og sprudlende filmatisering af Disneys animerede klassiker fra 1992.

Prinsessen Jasmin bliver holdt indenfor paladsets mure, da hendes far sultanen ønsker at beskytte hende. Men Jasmin føler sig fanget og tager ud i Agrabahs gader forklædt som en almindelig borger, hvor hun møder gadedrengen Aladdin.

Se også: Vores interview med holdet bag 'Aladdin'.

Den kække og småkriminelle Aladdin bliver straks fascineret af Jasmin, som fortæller ham, at hun er prinsessens tjenerinde. Gadedrengen sniger sig ind bag paladsets mure for igen at kunne se Jasmin.

Bag paladsets mure bliver Aladdin dog fanget af den onde Jafars håndlangere, og Jafar sender Aladdin på en farlig mission efter en magisk lampe.

Den magiske lampe indeholder ånden Genie, som viser sig at være Aladdins éne chance for at blive en prins og dermed få muligheden for at vinde prinsessen.

Sherlock Holmes-instruktøren Guy Ritchie står bag roret og har tilføjet endnu mere action til den allerede spektakulære historie, mens Will Smith har overtaget rollen som Genie fra Robin Williams.

'Aladdin' er den nyeste i rækken af Disney-genindspilninger, der også tæller titler som Dumbo og Skønheden og udyret. (copyright: kino.dk)

 

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (322 votes)
4.6
3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • BT

  "Et enkelt lyspunkt er Naomi Scotts prinsesse Jasmin, som man skal være en kold skid for ikke at blive en smule forelsket i." (Thomas Brunstrøm)

 • Filmland P1

  "... en medrivende moderne musical i kulisser så farvestrålende, at kun de sureste gamle filmnørder ikke hopper med på det flyvende tæppe og ud på eventyr." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Man skal være mere end almindeligt blasert, hvis man ikke barnligt lader sig overrumple af Disneys filmmagi." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Historien kender vi, og den orientalistiske romantisering af det eksotiske Persien kender vi. Disney skruer bare endnu mere op for kontrasterne, så vi ikke kan tage en eneste af karaktererne alvorligt i Guy Ritchies første forsøg med familievenlig fantasy." (Joakim Grundahl)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Thomas

Jeg har aldrig haft den samme magiske oplevelse med Aladdin som jeg har haft med Løvernes konge. Jeg husker tegnefilmen som underholdende men uden de store følelser og den Disney magi som de bedste tegnefilm besidder.

Den nye version af Aladdin er rigtig flot på overfladen. Flot iscenesættelse af eventyrlige actionscener og faktisk også gode sange. Især da de på det flyvende tæpper synger “A whole new world”, lykkes det at fange den rigtige stemning og nostalgi.

Men derudover er der ikke så meget at komme efter. Historien siger mig ikke så meget og heller ikke filmens figurer. Det er flot men ikke særlig spændende. Skurken er kedelig.

Se filmen for den flotte indpakning og sangscenerne.

3,5 stjerner

Batgirl.

Mange år siden jeg sidst har set eventyret om Aladdin og at Disney server det i en Live Action udgave er bare et stort ønske som går i opfyldelse.

Spoiler Alert.

Synes det var et glimrende cast de havde fundet til Aladdin og Will Smith gjorde det fremragende som Jinie som var morsom det meste af tiden. Blev noget overrasket da de havde givet Jafar en baggrunds historie men ved så ikke om det er hans originale eller en de har fundet på. Men det cool når skurkene har en origin og noget jeg sætter stor pris på. Kunne godt genkende en del af scenerne fra Tegnefilmen og nogle af dem var stadig de samme men på en anden måde også. For eksempel Scenen hvor Aladdin er spændt fast til den stol i den bygning. I tegnefilm udgaven mener jeg at han for lænker på og bliver smidt i havet. Den ligger op til Jafar Vender Tilbage.

Milla

Disney laver igen en af deres live action movie filmen som er visuel flot men så flopper den også. Castet er helt off i filmen. Den kan på ingen måde leve op til tegnefilmen. Den er generelt kedelig, flad og ikke fornyende. Men hvem kan leve op til legendariske robin Williams eller Preben Kristensen, for den sags skyld. Må bare sige Hollywood ikke længere holder kronen der. Men se den for musikken, og det visuelle, men forvent ikke det store spænding eller handling,jeg vil foretrække tegnefilmen, og nyde stemme talenterne i den.

Atrice

Så fik vi endelig set Aladdin - den var flot og farvestrålende og man kunne især mærke, at Will Smith har elsket at spille Genie... det gør han virkelig godt. Resten af castet var såmænd også fint og alle de kendte sange og handlingen var som det skulle være. Mange af de nye sange virkede dog lidt søgte og passede ikke rigtig ind - kun Jasmins hen imod slutningen af filmen, hvor hun bliver ført væk. Men ellers alt i alt en fin film, syntes dog stadig tegnefilmen er bedre :)

Anders

Rigtig god film. MEN den er på ingen måde så god som origianlen. Den virker "søgt" mange steder, og det er klart at de har lagt sig meget op af kildematerialet og kørt den sikkert, men nogen gange er det lidt for sikkert.

Dog en underholdende film alt i alt

jens peteruser/680899

jeg følte mig underholdt fra start til slut

Kartik

Fantastisk film som nærmest bygger på originalen. God grafik og skuespillerne gør det godt. Kan anbefales.

maj-br

Dejligt, dejligt gensyn med Aladdin. Vi elsker disney film, og denne genindspilning, er virkelig velindspillet.
Kunne sagtens se den flere gange. Dejlige sange, og rigtig gode skuespiller.
kan kun sige se den :-)

Tine H

Nogle ting er eminente i denne film. Jeg synes, at de rammer helt plet på østens magi, men til gengæld er der også nogle ting der halter. Jeg synes fx ikke at Will Smith klarer rollen som Geni særlig godt, men det et vel smag og behag...https://aworldtoexplore.dk/petra-jordan/

Maggie Smith

Jeg havde egentlig lidt forventinger til filmen, men jeg synes ikke, at de levede op til den. Rent visuelt er filmen OK, og Will Smith trækker op så jeg kan give den to stjerner. Jeg var ikke lige begejstret.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.