Cookie- og Privatlivspolitik

Ajami - Israelske Filmdage

|

OSCAR-NOMINERET HØJSPÆNDT DRAMA!

"AJAMI" ER NAVNET PÅ ET multietniske område i Tel Aviv. Gennem tegningerne i sin dagbog skildrer den følsomme 13-årige Nasri den hårde hverdag omkring ham i Jaffas lukkede lokalsamfund, Ajami, hvor gamle fjender er naboer. Her møder vi den unge israeler, Omar, der mod sin vilje tvinges til at hævne mordene på sine familiemedlemmer. På sin vej krydser han den palæstinensiske flygtning Malek, der arbejder illegalt for at få råd til en stor operation, og Binj, en velstående forretningsmand, der bliver forelsket i en ung, jødisk kvinde.

ALLE ROLLER I FILMEN er besat af ikke-etablerede navne, og filmen er skudt alene on-location i Ajami - og ofte helt uden manuskript. Det er med til at give filmen en næsten uhørt autenticitet, der sammen med det intelligente plot gør 'Ajami' til en morderligt relevant skildring af det komplekse forhold mellem religioner og kulturer, når de krydser hinandens veje. Nådesløst og smertefuldt, men samtidig også medfølende og menneskeligt.

"AJAMI" BLEV I 2010 NOMINERET til en Oscar og har vundet et hav af priser på filmfestivaler over hele verden, inklusive Politikens publikumspris på CPH:PIX i 2010.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (1 vote)
1
0