Cookie- og Privatlivspolitik

Æblet og Ormen

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
30.10.2009
| |
1 time 19 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Æblet og Ormen
|

I 'Æblet og Ormen' er Torben et struttende blankskinnende æble med en drøm: At lykkes som udstillingsæble i frugtafdelingens strålende rampelys.

Livsdrømmen knuses, da en orm en solskinsmorgen stikker sit hoved ud gennem Torbens blanke skind og han rystes ned fra træet af de panikslagne andre æbler.

Nede på jorden møder han æblevennen Newton, og han må nu i følgeskab med Newton udføre en halsbrækkende plan for at slippe af med ormen, som for resten hedder Silvia og er meget flink.

Anders Morgenthaler har med 'Æblet og Ormen' lavet en frugt-roadmovie.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (398 votes)
4.2
4.2

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Der er substans under galskaben. Nogle ting vil ganske vist gå hen over hovedet på de mindste, men dem kan de voksne så more sig over i deres stille sind." (Ann Lind Andersen) ()

 • BT

  "Kort sagt, så grinede jeg så tårerne trillede ned ad æblekinderne og scenen hvor det røde æble og hans venner er ved at blive ofret af Kartoffel-Moses og hans smådumme venner er simpelthen det morsomste i dansk tegnefilm de sidste 25 år." (Jacob Wendt Jensen) ()

 • Ekstra Bladet

  "Ud over at fortælle en morsom og filosofisk historie om at søge svar på spørgsmålet 'hvem er jeg', benytter Morgenthaler også lejligheden til på meget humoristisk vis at luge ud blandt religiøse fanatikere (som f.eks. Kartoffelmoses), intolerence, fremmedhad og andet..." (Kirstine Krefeld) ()

 • Jyllands-Posten

  "Børn vil klukke, når æbler, orme og andre frugter splatter, pjatter, danser, brækker sig og taler grimt til hinanden. De voksne kan læne sig tilbage og nyde budskaberne, der serveres uden dogmatiske løftede pegefingre." (Frederikke Lett) ()

 • Politiken

  "Denne enkle handling – så enstrenget, at den var langt yngre børn værdig – lyder mere harmonisk end resultatet: et eventyr a la Andersen forklædt som roadmovie a la Svampe Bob. Ironien er lagt tykt på, men det er moraliseringen faktisk også." (Søren Vinterberg) ()

 • Weekendavisen

  "... filmen lykkes flot med sit forsøg på at hylde mangfoldighed og tolerance ved at fortælle kærligt om venskabet på tværs af naturlige forskelligheder." (Nikolaj M. Lassen) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Rasmus

Den er sjov nok men lidt plat

Nicolaiuser/319840

den er lidt underlig

Kasperuser/225798

Det er en film som ikke er egnet til mindre børn. Men den er stadig en familiefilm, da underholdningsfaktoren overskygger det tilbagevendende grimme sprog. Den er virkelig sjov, med humoristiske elementer samt figurer som aldrig før er set!! I stedet for at vi skal forundres og tudbrøle over sørgelige scener fra "Løvernes Konge" eller "Find Nemo", hvori der også er sjove elementer... får vi nu hele den absolutte humor-pakke smidt direkte i fjæset, blandt andet med en religiøs sekt af kartofler, og fobiske æbler!!!
Jeg anbefaler denne film til folk der elsker original humor, og underholdning i 1. klasse! Det er den mest morsomme danske animations-film, og det er ikke til at komme uden om.

Eman

den er rigtig god og er en mægtig god til børn men deres sprog er godt selv med de grimme ord minne brøder var ellevilde da jeg tog ind med dem og ville straks se den igen. Hvis den udkommer på dvd skal jeg klart have den

Louiseuser/521132

Der bliver bandet ekstremt meget!! Ikke speciel god, men ok.

Juliususer/400244

Den er super sjov lige til ar se med familien en lørdag aften men de fleste steder har de altså putte noget ugyldigt ind i

Nina Maria

Alt for griner film!! Den er virkelig virkelig sjov!! Var bare ærgerlig over at der kun var børn inde og se den for voksne kan sagtens også godt se den!

Anjauser/49046

Ikke en film for børn under 8 år. Sproget og æblets behandling af andre er svært at forstå (og ikke noget godt forbillede) for børn.

børveuser/69617

MOAR JAKOB SLOR

tikiiuser/837610

En kedelig film! Det bedste ved den var at rende på toilettet med den lille. Jeg havde forventet mere af en dansk tegnefilm. Det sjoveste i filmen... da den sluttede.
En rigtig ØV oplevelse!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.