Cookie- og Privatlivspolitik

Adéle Blanc-Sec

Censur ukendt

Se mere på medierådet.dk
| |
Les aventures extraordinaires d'Adèle Blanc-Sec
|
'Adéle Blanc-Sec' er en actionfyldt adventurefilm af Luc Besson ('The Fifth Element').

Filmen er ikke planlagt til premiere i biografer tilknyttet kino.dk.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (13 votes)
4.3
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

En film af Luc Besson, og et oplæg af Tardi (som skriver, og tegner historierne om Adéle). Så kan det da umuligt gå galt?

Som Antaeus skriver, så forventer man en blanding af Indiana Jones, Mumien, National Treasure - og vil jeg føje til; Tomb Raider. Og så er forventningerne selvfølgelig lidt høje.

Vi får også serveret et billedorgie af en somme tider høj kvallitet blandet med animationer som virker som om de blev lavet for 15 år siden - det halter altså lidt.

Herudover skal man gerne have lyst til at tro på historien, uanset hvor mærkelig den er - og her hopper kæden for alvor af. For man kommer aldrig helt til at holde af hovedpersonen, som gerne ofrer andre for at nå sit eget mål - uanset hvor ædelt det må være.

Historien er rodet, med forsøg på at indføje humor som man ikke tror på - og man sidder og ærger sig bagefter, for det kunne have været så meget bedre.

Antaeus

Jeg er kun lidt bekendt med tegneserien, men hvad der måske fungerer i tegneserien fungerer ikke så godt i filmen. Luc Besson prøver konstant at bringe letbenet humor ind i et ellers interessant udgangsplot. Det fungerer desværre ikke så godt og tager selve spændingen fra filmen og man står tilbage med en lidt fjollet film, der ikke ved hvilke ben den skal stå på.

Kombinationen af humor/action/spænding fungerer fint i Indiana Jones, Mumien og National Treasure og serveres langt mere raffineret end her, således at spændingen er bevaret samtidig med at man får nogle gode grin. I Adéle kommer det aldrig rigtig til at fungere.

Wayne

Jeg var også skuffet - det burde have været langt bedre.

Movie-fanatic

jeg fik da lige skrevet, at jeg så frem til denne film, med LIDT frygt! Mest fordi Luc Besson ligesom HAR bevist at han KAN lave skidt!

MEN.......men!!! Denne her filmatisering af nogle elskelige og "anderledes" tegnede romaner, af Tardi (en mester indefor sit fag!) ER lykkedes for Besson!!!!!!

Igen, igen (0g atter igen!) er jeg lidt rystet over de danske distributører! HVORFOR kan denne film ikke blive vist i en biograf?????? SKAM og dårlig smag til dem!!!!!

Adelé er IKKE verdens nemmeste historie at fortolke! Tardi´s vidunderlige streg, ER jo ligesom halvdelen af seriens charme, hvis ikke mere!

Besson går til opgaven med knyttede næver, og formodentligt med sved i håndfladerne!!! Det kan ikke have været en (på nogen måde!) nem opgave!

Jeg måtte vente pænt på at KØBE vidunderet, på DVD! Faktisk blev det en af mine FØRSTE Blue-Rays, og det er jeg da glad for idag!

Universet ER "krøllet", og her er der KÆLET for detaljerne!! Gl mænd med "skæve pløkker" (tænder, red.!) og grotheske skurke - og oveni alt det en flyvende øgle i Paris???? Missionen er lykkedes!!!!!!!! Besson har TYDELIGVIS været fan af Tardi, og resultatet skinner langt væk af respekt!!!!

Hvis du er til en anderledes heltinde, en underfundig historie og "kostume-film" er der lidt af det hele her!!! Alle knokler for at få et helstøbt resultat, ingen "venstre-hånds-arbejde" her (underligt udtryk! Man kan skabe skønne ting med venstre hånd!!!*LOL*)

Jeg kan VARMT anbefale fan´s af Tardi til at kikke med....men HUSK at det er "live-acting", og at selv skuespillere med MEGET makeup, ikke er HELT så grotheske som i Tardi´s tegnede univers!

Wayne

skal være fan af Tardi's streg og historier, for helt at værdsætte det besson har skabt. Og hvis det udelukkende gik ud på bedømme hvor godt han har gjort det - så forstår jeg den bedømmelse på 5 stjerner. Besson har gjort sit arbejde godt og Tardi må være begejstret.

Desværre er historien temmelig rodet og bestemt ikke 5 stjerner værd. Men jeg har også købt filmen på Blu-ray og der er både plus og minus, på billedsiden. Men det bedømmer jeg selv. Men fint at du er begejstret - det deler jeg desværre ikke helt.

Sørenuser/798786

Det er ikke altid det går godt. Men jeg har med stor fornøjelse læst de fleste af Tardi's tegneserier. De første album med Adele Blanc-sec er efterhånden i løsblade. Det er en fransk tegneserie, filmatiseret af en franskmand, så jeg håber på det bedste. Og at Luc Besson er ligeså facineret af Tardi's fantasi, som jeg er.
Den film skal ses, selv om jeg godt ved at det aldrig kan blive det samme som i tegneserien.

Movie-fanatic

Luc Bresson, KAN skabe film! Ingen tvivl om det! Han KAN så til gengæld også lave noget.......mildest sagt.....MAKVÆRK!!!!!!

Jeg stiftede bekendtskab med denne tegneserie, fra dens ankomst! den er sjov og opfindsom, universet den foregår i, er et orgie af skønne billleder, og person-galleriet er usædvaneligt farverigt og underholdende!

Med andre ord......LUC!!!!!!! DENNE HER kan du ikke "lurepasse"!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hvis det ikke bliver et kommercielt hit, en skønhed af en spøjs action-thriller og en af Bressons allerbedste........er han udbrændt!

Jeg venter i spænding: )

duddiouser/177299

Jeg har selv set den i Frankrig, for der er den udkommet. Og jeg kan klart meddele at det er en af de værste film jeg længe har set, men den kunne evt. være sjov for børn mellem 3 og 12 år. Historien er dårligt skrevet, og personligt synes jeg at det er spild at bruge sin tid og penge på at se den :) til gengæld synes jeg at nogle af figurene er meget godt lavet og miljøet hvor film tog sted var samt også meget smukt !

Christina Tofteskov

Det må vel være grund nok til at gå ind og se den :o)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.