Cookie- og Privatlivspolitik

Act of Valor

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
03.05.2012
| |
1 time 50 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Act of Valor
|

Filmen 'Act of Valor' er en actionfilm, der er baseret på virkelige U.S. Navy SEAL-operationer.

Da redningsaktionen af en kidnappet CIA-agent uventet afslører en plan med potentielt altødelæggende konsekvenser, sendes et SEAL-specialhold med nogle af de bedste og mest erfarne soldater i verden ud på en strengt fortrolig operation.

Mens mændene i Bandito Platoon kæmper mod uret i en ekspanderende mission, forsøger de konstant at balancere mellem personlige risici og deres forpligtelser over for deres land, de andre kolleger på holdet, men også familien der venter derhjemme.

'Act of Valor' er baseret på virkelige begivenheder, og hovedrollerne spilles af en gruppe, stadig aktive U.S. Navy SEALs soldater.

Det er Mike McCoys første spillefilm som instruktør, og han har allerede planlagt sit næste projekt, der også er en militærfilm, med titlen 'Unknown Soldier', som skal have Arnold Schwarzenegger i hovedrollen.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (49 votes)
4.2
2.3

MEDIERNES ANMELDELSER

 • BT

  "Selvom actionscenerne er sindssygt flotte, er handlingen ... kluntet. Skuespillet er éndimensionalt. Og mest af alt minder 'Act of Valor' om en del af en meget dyr militær hvervekampagne." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "Historien er - ud over at virke dybt utroværdig - spillet med finesse som en forhammer. Men det værste er det skræmmende, unuancerede verdenssyn, den lægger for dagen. Og så er det som sagt ikke for sjov." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Det er en langstrakt affære med skyderier og eksplosioner på må og få og i en uendelighed. Ingen nævneværdig persontegning... Klart nok en beredskabsfilm til forherligelse af de hårdføre kamptropper. De er nok gode at have, men udmattende at glo på." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "Leni Riefenstahl satsede på medrivende æstetik. At dømme efter 'Act of Valor' er det i vore dage nådesløs action og benhård klippetekning, der skal få propagandaen til at virke." (Kim Skotte)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
FilmFaxuser/1051580

'Act of Valor' fungerer ikke. Den fungere bare ikke. I modsætning til den mundlammegivende og enormt intense trailer, så er denne film bare en kedelig, forudsigelig og alt for tykt klicheagtig film, om krigen. De pistolførene mænd og deres mission virker hverken fiktivt eller seværdigt, da formen alt i alt bare ligner en gentagelse af situationen. Som sagt er traileren rigtigt god, og godt lavet da den især skaber en masse forventninger. Dog har jeg lært - altså, for længe siden, at man ikke altid skal stole på diverse filmtrailere, men fordi jeg er blevet ligeså positivt overrasket over de fleste film, som jeg er blevet af deres filmtrailere, så kunne jeg bare ikke holde mig selv fra at have store forventninger, og samtidigt faktisk også stole på traileren. Desværre er denne krigsfilm, næsten ikke andet en et pointeløst og til tider afskyeligt bud på underholdning om krig. Karakterene er de eneste der hiver stjernen frem, da de til sommetider virkede ret realistiske, desværre er filmen ikke ligesådan! 'Act of Valor' får to stjerner!

- Skrevet af: Emanuel

Jeff

The action is not bad, but the plot (what there is of it) and the acting are horrible! And that monotone monologue just put me to sleep.
The video game head-cam just detracted from any realism they were trying to portray and left me uninterested.

Kennethuser/427506

Super fed film, med rigtig flotte actionscener. Skuespillet kunne ha' været bedre.. Men hva' fanden.. Hvis man ser filmen for det den er: Action. Så er den anderledes superfed (ikke fake hollywood style)

nickuser/655904

Lad mig lige slå fast én gang for alle:

Helt personligt mener jeg, at Anmeldere er dem der er for dumme, inkompetente og ligegyldige til selv at lave film, skrive bøger eller noget andet kreativt. Det er efter min mening altid sandt, men nogen gange synes jeg at det er mere tydeligt end andre gange.

Dét her er en af de gange hvor jeg synes at man får det bekræftet klart og tydeligt:

Det er en actionfilm, og ikke en sovepille der handler om indvandreres forhold i Italien eller om samlivsramte voksnes problemfyldte samvær.

Også det basale koncept synes at være tabt i forhold til anmelderne. Men ikke i forhold til dem der har set den, som jeg:
Så en anden måde at beskrive anmeldernes ligegyldighed og manglende virkelighedsfornemmelse er, at den af brugerne får næsten 5 stjerner mens den af anmelderne kun får omkring 2.

Jeg bliver nødt til at komme med et par citater fra anmelderne der gjorde mig mere end irriteret:

"Men det værste er det skræmmende, unuancerede verdenssyn, den lægger for dagen."
"Klart nok en beredskabsfilm til forherligelse af de hårdføre kamptropper."
"At dømme efter 'Act of Valor' er det i vore dage nådesløs action og benhård klippetekning, der skal få propagandaen til at virke"

For det første: hvad f... ved en anmelder om noget som helst miltært generelt og om "propaganda" i særdeleshed?
For det andet: Hvem f... interesserer sig for hvad en anmelder mener - tiden er løbet fra gamle tosser der fortæller os hvad vi skal se. Og specielt når det bare er at hælde deres eget personlige politisk bræk ud... ?
For det tredje: Hvad f... regner de med filmen handler om når den hedder "Act of Valor" - en ung polsk skoarbejders hverdag, en S/H dokumentar i 4 timer?
For det fjerde: Nådesløs action og benhård klippeteknik ... og hvad må jeg spørge er det negative her?

Så hvis jeg skulle anmelde anmeldernes anmeldelser, måtte det være omtrent sådan her (Idet jeg kun kunne give dem én stjerne til deling):
"Det er nogle kedelige affærer med indholdsløse fraser, overfladiske analyser og ligeyldige og uvedkommende betragtninger. Det skrevne er endimensionelt og forudsigeligt, men det værste er det skræmmende ens og kvalmende politisk korrekte verdenssyn de giver udtryk for."

Nå nok om anmelderne og negative tanker, Så lad mig istedet slå fast at:

Det er en FED film, hvis man går ind for at se en actionfilm. Gennemført, vellavet og med fede effekter og stunts. Man kan klart godt se at flere af dem der deltager er aktive Navy Seals. Samt at kameraholdet ved hvad de laver.
Historien er hverken bedre eller værre end mange andre actionfilm, men selve udførslen og tilgangsvinklen er fed og ikke noget jeg har set før.
Jeg synes ikke at den er mere "propaganda"-agtig end så mange andre film. Og selv hvis den var så er biografgængerne heldigvis kloge nok til selv at kunne lægge til og trække fra !
Den er blevet hypet fra den kom ud i USA: ikke af anmeldere men af dem der rent faktisk betaler for billetterne, nemlig biografgængerne. Jeg tror det kan blive én af de film som alle anmeldere hader, men som der alligevel bliver en succes fordi den har det der skal til for at lave et Kult-hit!

Se den hvis du vil underholdes, og hvis du stadig er tvivl så slå den op på Youtube, og se om du kan lade være med at se den efter det ... !

Gitte

En film, som jeg overhovedet ikke havde skænket en tanke, at jeg ville se.

Men jeg blev lokket med ind og se den og jeg blev positiv overrasket. Det kan godt være at det ikke er på højde med "rigtig skuespil", men man vendte sig hurtigt til den lidt "kejtet" taleform.

Med det for tanke, kunne den ses som den skulle og den manglede ikke noget.

Man følger en gruppe Navy Seals, både på hjemmefronten og på missioner.
Man ser det tætte kammeratskab der er i gruppen, at familien har første prioritet, da man ikke ved om den næste mission er den sidste og hvor langt de vil gå, for at redde deres kammerater i en tilspidset situation.

Da den er baseret på virkelige hændelser, så er der en del action, men også en del "stille stunder", da den jo afspejler virkeligheden.

Den er faktisk godt lavet, hvis man ser lidt dybere og ikke bare kigger overfladisk på den.

Lauritsuser/478716

vis du er til krig og shooters så er dette et aktionbrag af en voldsom kaliber og den SKAL ses! :D

Rasmus

Masser af god action, spænding og drama for alle pengene. Gode skuespillere masser andet for drengerøve og piger. Mand hvor får jeg lyst til at spille Black, Battlefield, og Call of Duty!

Laila89

-//- film, en meget god film, og så true events. Kan ikke sige andet end den er god.

The Womanuser/8031

Så vil jeg nok hellere synes at 'Call of Duty' spillet var bedre, for Act of Valor var ikke så god som jeg ellers havde håbet på, men jeg burde have vidst at dette var en drengerøvs film. Jeg synes heller ikke særligt godt op skuespillet som var temmeligt skuffende.

Emil Andersen

At skuespillet ikke er helt i top er jeg helt enig i. Men det er vigtigt at tænke på, at disse mennesker ikke er professionelle skuespillere. Det er rigtige Navy SEALs, der nok ikke har spillet andet skuespil, end en teaterkomedie i High School. Så nej, skuespillet er ikke i top - men så er det jo heldigt at 3/4 af filmen udelukkende er hårdkogt action i verdensklasse.

- Kan klart anbefale denne film hvis man er interesseret i moderne krigsførelse, våben og skyderi og ikke mindst hårdkogt action!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.