Cookie- og Privatlivspolitik

Across the Universe

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
20.06.2008
| |
2 timer 13 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Across the Universe
|

Musicalen 'Across the Universe' er baseret på The Beatles' sangkatalog. 

Det er en kærlighedshistorie, som foregår i 1960’ernes USA – en turbulent tid med rock’n’roll, sociale protester og eksperimenter med stoffer. Mere end 30 Beatles-sange er vævet ind i plottet om to elskende, Jude og Lucy, og filmen er fyldt med referencer til tidligere Beatles-film 'Help!', 'A Hard Day's Night', 'Magical Mystery Tour', 'Yellow Submarine' og 'Let It Be'.

Jude (Jim Sturgess), en ung havnearbejder fra Liverpool, rejser til Amerika for at finde sin far – en amerikansk soldat moren mødte under krigen. Han bliver ven med Max (Joe Anderson), som dropper studierne for at tage til New York. Sammen flytter de ind i en lille lejlighed og opsluges af bohemelivet med storbyens skæve eksistenser. Jude møder også Max’ lillesøster Lucy (Evan Rachel Wood) – og de forelsker sig.

Da Max bliver indkaldt til militæret, og dermed Vietnamkrigen, involveres Jude og Lucy i antikrigsbevægelsen og bliver en del af den voksende modkultur, med Dr. Robert (Bono) og Mr. Kite (Eddie Izzard) som guider.

Historien tager publikum fra Liverpools skibsværfter til psykedeliske fester i Greenwich Village og fra voldelige protester i Detroit til Vietnams blodige marker. Undervejs skilles det elskende par af kræfter, som er ude af deres kontrol. Jude og Lucy må til sidst, mod alle odds, selv finde vejen tilbage til hinanden.

 

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (91 votes)
5
3.4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  Filmen har en tynd, men sød handling, der er bygget ud fra sangteksterne. (Ann Lind Andersen) ()

 • BT

  ... alt for lang og ujævn til at anbefale til andre end Beatles-fans. (Jacob Wendt Jensen) ()

 • Ekstra Bladet

  Cover-versionerne fungerer glimrende, der er bare for mange af dem... (Henrik Queitsch) ()

 • Jyllands-Posten

  ... momentvis opstår [der] levende og bevægende scener, så man forlader biografen lettere ærgerlig over, at en film, der kunne være blevet til så meget, alligevel bliver til så lidt. (Johs. H. Christensen) ()

 • Politiken

  Ligesom i sin film om malerinden Frida Kahlo er Julia Taymor ikke bange for at smøre tykt på, så længe farverne bare fremstår som strålende, friske og relevante for fortællingen. (Kim Skotte) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Muggauser/8186

Jeg elsker den film. Jeg kan se den hver dag uden at blive træt af den. Den er helt igennem genialt lavet. Beatles sangene er blevet piftet lidt op, samtidig med, at de stadig viser respekt for de originale sange. De nye sange er gode og fedt lavet. Alle har virkelig givet sig 100 og engageret sig fuldstændigt i den film, og det kan mærkes! Smukt udført.

Skuespillerne er født til at lave denne psykedeliske film, at Eddie Izzard, bono, Jim Sturgess osv.
Det psykedeliske univers er lige mig. Jeg elsker alt de mærkelige rekvisiter, billeder og hvordan de får 60'erne, 70'erne og 80'erne flettet sammen.

Jeg får sådan en lyst til at leve, når jeg har set den. At gå på bare tæer i græsset :)

Se den, den er ufattelig god og absolut værd at se. Man kan ikke se den for mange gange..

Fame girl

har set den 4 gange på en uge i biografen et sikkert hit rigtig god

ninauser/669547

handlingen var ligegyldig men selvfølgelig passende til musikken, der var dejlig og blev fremført glimrende af forholdsvis nye ansigter. Da biografen ikke ligefrem var proppet sad vi da også og sang højlydt med på de sange vi kendte....:-)
under filmen blev man dog lettere forvirret over den surralistiske måde visse scener var sat sammen på.... nok for at få en til at føle at man var en del af et større LSD-trip som jo var et ofte brugt stof i de glade 60'ere.... men eftersom man ikke er på LSD bliver man alligevel efterladt med et 'hvad skete der lige der' indtryk og det er nok individuelt om det var på den fede eller dårlige måde.....

Ninauser/672013

En vidunderlig musical om 60'erne bygget op omkring Beatles' fantastiske sange. Der er flere Beatles-referencer men man behøver ikke være Beatlesfan for at se filmen. Bare man er til god musik:-) Skuespillet er fantastisk, Jude (Jim Sturgess)'s accent er sindssyg lækker (!!!) og i det hele taget er det her en must-see film. Se den, se den, se den! Jeg garanterer at du ikke bliver skuffet!

Nikolaiuser/8244

Jeg elskede den! Fra det første billede og den første sang blev jeg suget ind i dette fantastiske univers, hvor den ene Beatles-klassiker efter den anden har fået nyt liv gennem interessante og modige nytolkninger, der dog klogeligt forbliver gangske tro mod originalsangen. På flotteste vis lykkedes det at flette alle de musikalske indslag ind i en betydning, der kommenterer på 60'ernes og 70'ernes tab af uskyld, set gennem USA's turbulente "coming of age".
Jeg elskede Beatles før jeg så filmen, men nu må jeg sige at deres numre er blevet endnu mere revitalisreret og har fået et friskt pust, der blot gør dem endnu bedre.
Alle synger og spiller røven ud af bukserne, og især Jim Sturgess med den lækre Liverpool-accent er forrygende. Og så leverer filmen verdens bedste version af "I Wanna hold your hand", og bare pga. den kan man tilgive, at sidehistorien med Prudence måske ikke er så pokers relevant...
Se den! Se den! Se den!

dha

Der var en ting der var rigtig godt i 'Across the Universe'. Det var musikken. Og de nye indspilninger gjorde også filmen bedre.
Men handlingen var tynd og ligegyldig, ligeså figurerne. Filmen var goså meget langtrukken,.og det trækker megfet ned.
Den får 3 stjerner herfra!

Stine Teglgaard

Jeg var desværre skuffet.

Musikken er jo fantastisk og det samme er den talentfulde Jim Sturgess. Men jeg syntes dog, at plottet virkede kunstigt skabt over sangene, og visse scener kunne jeg virkelig ikke lide. Især kendisbesøgene og de påklistrede farvefulde indslag var irriterende.

Dog overvejer jeg at tage min kære moder med ind og se den, siden en kæmpe Beatles fan måske ville være solgt lige meget hvad?

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.