Cookie- og Privatlivspolitik

Abernes Planet: Oprindelsen

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
04.08.2011
| |
1 time 50 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Rise of the Planet of the Apes
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning, Særvisning
|
Billetter

'Abernes Planet: Oprindelsen' er forhistorien til hele 'Abernes Planet'-universet.

Menneskets arrogance forårsager en kæde af handlinger, som fører til voksende intelligens hos aber, og det udfordrer vores position som den dominerende art på jorden.

Caesar, den første intelligente abe, svigtes af mennesker og bliver dermed leder for hans races spektakulære kamp om frihed og den ultimative konfrontation med menneskene.

Det er WETA – det Oscarvindende visual effects hold bag Avatar – som har skabt Caesar, en CGI-figur som på dramatisk vis udtrykker følelse og intelligens.

På rollelisten til 'Abernes Planet: Oprindelsen' finder man desuden Oscar-nominerede James Franco (127 Hours) og Freida Pinto fra Slumdog Millionaire.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (811 votes)
4.9
4.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... effektfolkene fra 'Ringenes Herre' har malet computerfernis ovenpå, så både de mere intime scener og den vilde jagt gennem gaderne i San Francisco er spektakulære." (Jacob Wendt Jensen)

 • Ekstra Bladet

  "Midtvejs glider de menneskelige historier desværre lidt i baggrunden, men til gengæld er klimakset effektivt eksekveret." (Peter Albrechtsen)

 • Jyllands-Posten

  "Manuskriptet er på sine egne konfliktsky præmisser ganske tæt komponeret, fotografering og musik er flot, og med blot syv kvarters spilletid er man harmløst underholdt, uden at hverken aberne eller filmen på noget tidspunkt for alvor bider til." (Jakob Levinsen)

 • Weekendavisen

  "... en tænksom effektfilm, der gør sig ægte tanker om arternes fremtid. ... Præmissen har vist sig forbløffende slidstærk." (Bo Green Jensen)

 • BT

  "James Franco og John Lithgow kaster skuespillertalent og stjernestøv over sagerne. Og dusinvis af geniale computerteknikere gør aberne så virkelige, at man knap tror sine egne øjne." (Henning Høeg)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Emil

Effekterne er i top, nogle gange tænker jeg ikke på at det er CGI, Andy serkis gør et godt stykke arbejde som Ceaser.

Rigtig god film.

Nikolaj

Den gamle er selvfølgelig den aller bedste, men da man for en meget realistisk, og flot film, er det her ihvertfald en af de aller bedste abefilm nogensinde. Og mange gange bedre en Peter Jacksons version af King Kong.

von d´Ofpond

ABS en god start på en prequelserie :-)

Et virkeligt godt bud på starten til historien om, hvordan det hele gik til ...før historien om de tre astronauter landede på "Abernes Planet"

CINEMANDRUP

Endelig fik Abernes Planet en oprindelseshistorie, der er værd at skrive hjem om og som stiller spørgsmål ved de ting vi gerne vil vide om Caesar.

Historien veksler rigtigt godt og virker til at være nøje bearbejdet med flair for oprindelsen. Det er en sand fornøjelse at følge med i, hvor det er lige så spændnede i de tavse øjeblikke som det er i de hektiske. Vel sammensat og udført til trumf takket være filmens store trækplaster: Caesar.

Carsar fortjener sin egen lille klumme her. manden bag aben og manden der har tilbragt det meste af sin skuespiller karriere med små dotter på ansigtet og kroppen og i en stram dragt uden så meget at få sit ansigt vist på skærmen. Motion Capture legenden: Andy Serkis. Det er nu slået fast at denne man kan spille alt og gør det med så stor overbevisning at mange andre blegner ved siden af ham. Mimikken er uovertruffen god og de forstår hvert eneste følelsesmæssige øjeblik Caesar gennemlever. Det er ligeledes en udsøgt fornøjelse at se at der er blevet arbejdet på at gøre konceptet palusibelt og det giver os alt det info vi gerne vil vide om Caesar. Hvorfor han er som han er og hvorfor han gør som han gør. Alt for du svar på og det er til tider mere gevinst end selve filmen.

Filmens rummer rigeligt med action og spænding og veksler kreavtivt med dem og er ikke bage for stille øjeblikke, som er mindst ligeså intense som de hektiske. Caesar får utrolig meget kameratid, men det er også fordi CGI er så overbevisende god, at du ikke kan andet end tro at aberne er ægte. Skræmmende flot lavet. I den grad skal hatten hives af for det CGI team der står bag. Når der bliver lagt tid i det, bliver resultatet godt.

Filmens er en sand fornøjelse at overvære og pengene er godt givet ud. Det er underholdning med tanke bag og det bliver uden tvivl kun bedre med de kommende film. Mere abemad tak.

Jacob

Med denne friske begyndelse er der ikke bare tale om en knaldgod film, men også et af de bedre remakes, eller måske nærmere reboot, iblandt det hav af genudgivelser markedet bliver overrandt af. Frem for alt er der tale om en elegant udført historie, som tilmed ikke lader til at falde igennem. Og ikke mindst skal man lade sig overvælde af nogen skræmmende aber, der er så naturtro som teknologien magter her og nu.

Frank

God film

Michael

Det er ikke så længe siden, at jeg så originalen fra 1968 med Charlton Heston og Tim Burtons remake fra 2001 lige efter hinanden (jeg sprang de fire efterfølgere fra 1970'erne over pga. dårlig omtale). Det markante fald i kvalitet var til at få øje på. På det her tidspunkt regnede jeg med en portion dårlige undskylder og en tro på, at vi bliver tilfredse med stupidt abeoprør fra franchisens side. Jeg blev lidt overrasket for at sige det mildt.

Hvis man forventede menneskekarakterer, der aldrig rigtigt skillede sig ud fra resten af verden med en flok computergenerede aber, der blot ville forblive i baggrunden ligesom i mange andre invasionsfilm - så vil man blive lidt overrasket for at sige det mildt. "Abernes Planet: Oprindelsen"'s største force er at stuve alle de detaljer, som vi rent faktisk gerne vil have, sammen, uden at det føles forhastet. Der er blevet arbejdet på, at gøre det hele plausibelt. Hvorfor bliver Cæsar klog? Hvorfor starter han oprøret? Hvordan er det muligt for ham? Filmen ved at svarerne på disse spørgsmål er langt mere interessante end spektaklet fra special effects. De bruges rettere til at hjælpe historien fra abernes synsvinkel på vej, til at svare på spørgsmålene end - tja - til spektakel.

Det betyder også gudskelov, at det ikke er James Franco, der er hovedperson, men Ceasar - den tavse abe - der har fået mere tid på skærmen end man kunne frygte, at manuskript forfatterne ville turde. Det betyder egentlig ikke så meget, at der er størst vægt på ham, for han og de andre aber har rigeligt med menneskelighed til at give historien en sympatisk drivkraft. For at være ærlig, så er de virkelige mennesker langt mindre interessante med deres stereotypiske kærester og skurke (spillet af Tom "Malfoy" Felton naturligvis).

Abernes mærkbare tilstedeværelse skyldes især de fornemme CGI-effekter, der meget sjældent fremstår utroværdige, og brugen af motion capture med teknologiens frontfigur Andy Serkis. Manden, der stod bag bevægelserne til King Kong, Kaptajn Haddock og ikke mindst Gollum, viser endnu en gang, at de plettede stramme dragter bestemt ikke er nogen hindring, men en udvidelse inden for skuespil, hvis det bruges korrekt. Vi er bevidste om, at den mand nu kan spille alt. Der er nogen, der måske vil argumentere for, at den klassiske fremgangsmåde med make-up var bedre, hvilket jeg sådan set godt kan forstå. Jeg foretrækker nu det her. Make-up kan være mindst ligeså detaljeret, men på de tidligere aber i franchisen kunne man godt fornemme, at den ikke var en naturlig del af deres ansigt. Her hænger det lidt bedre sammen.

Det her er et fint tidsfordriv, hvis man foretrækker sin underholdning gennemtænkt. For første gang i lang tid lyder titlen "Abernes Planet" ikke så åndssvag.

jacob

Fed film har set at der kommer en to,er som skulle have titlen Dawn of the planet of the apes så jeg glæder mig hel vildt

SMOjr

Jeg havde faktisk ikke de store forventninger til denne film. Så da jeg en kedelig regnvejrsdag besluttede mig for at gå ind og se den, blev jeg fuldstændig taget med storm! Dette er uden tvivl den bedste film om Abernes Planet siden originalen, og det der virkelig fangede mig ved denne var at de ikke forsøgte at fortælle den samme historie, som tidligere er forsøgt at blive gjort mange gange. Den formåede at fange alle folks opmærksomhed med dens umådeligt gode historie, medrivende karakterer og flotte visuelle stil. Helt klart en stor overraskelse og efter min mening også en af de bedste film 2011 havde at byde på.

Henrik

Underholdene og god film. Troede egentlig ikke det var mig, men må indrømme, at jeg blev fanget.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.