Cookie- og Privatlivspolitik

Abernes planet: Opgøret

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en gennemgående actionpræget stemning. Den indeholder adskillige krigsscener med forfølgelser, skyderier, bombninger og eksplosioner hvor døde og døende figurer ses. I en scene dvæles der ved en døende, blodig soldat og i en anden ses, at en soldat rammes af en granat. I en længere sekvens, der udspiller sig i koncentrationslejrlignende omgivelser, ser vi levende væsner bundet til bjælker som korsfæstede og flere, der bliver pisket. Da de voldsomme scener imidlertid ikke er udpenslede, da filmens ”gode” hovedkarakterer er handlekraftige, og da handlingen udspiller sig i et tydeligt sci-fi-univers med stor afstand til virkeligheden, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
13.07.2017
| |
2 timer 20 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
War for the Planet of the Apes
|
Versioner: se alle
3D, 2D, Supreme 2D, Supreme 3D, Babybio 2D
|

I filmen 'Abernes planet: Opgøret' vender Caesar tilbage, og sammen med de andre aber bliver han tvunget ud i en dødbringende konflikt med en gruppe bevæbnede mennesker, der er under ledelsen af den nådesløse Oberst.

Aberne lider stort tab, og den intelligente chimpanse må nu påbegynde en indre kamp med sine instinkter for at skabe retfærdighed for sine artsfæller. Krigen om planetens fremtid er startet!

'Abernes planet: Opgøret' er det tredje kapitel i den genstartede science fiction-filmserie. Sammen med Abernes planet: Oprindelsen og Abernes planet: Revolutionen udgør 'Opgøret' en trilogi af prequels, der fortæller forhistorien til den klassiske Charlton Heston-film fra 1968.

Motion capture-mesteren Andy Serkis, der blev verdensberømt for sin præstation som Gollum i Ringenes Herre-filmene, spiller igen Caesar, der næppe kan karakteriseres som andet end den mest imponerende, animerede abe i filmhistorien.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (594 votes)
4.7
4.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Hvor de to forudgående film blev fortalt fra både abers og menneskers perspektiv, er [Abernes planet: Opgøret] fortalt fra abernes perspektiv [...] Og det fungerer imponerende godt." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "... den intense, actionpumpede og dybt rørende afslutning er en klassisk biografoplevelse, der bliver siddende." (Henning Høeg)

 • Jyllands-Posten

  "... en fornuftig og flot finale på en vellykket trilogi." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

 • Politiken

  "Andy Serkis i rollen som Caesar og alle de andre primater er blevet så fuldstændig virkelighedstro, at det er blevet en identifikation, der lykkes ud over alle grænser. I en grad så det faktisk flytter grænser." (Kim Skotte)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Jørgensen

Efter de to første fantastiske film var der virkelig lagt i ovnen til en fantastisk finale, og den første halve time tegner også godt, men.........
Resten af filmen er det rene makværk hvor den ene scene efter den anden bliver ligegyldig og langtrukken, der forsøges krampagtigt at få følelserne i spil, moset ind i lange dialoger.
Den store finale mellem helt og skurk udebliver helt det er for mig svært at se "Det store opgør"

M. K. V

super flot lavet, lidt mere følelsesladet end de andre.. man blir revet med.

Thomas

Har du set og elsket de 2 første, vil du også elske denne.
Hvis ikke er der noget galt med dine smagsløg.

Individet

Efter to fantastiske film i trilogien, havde jeg frygtet at den 3. og sidste del ville blive dårlig. Hvis der er andre, der har den tanke. Frygt ej. Se den og I vil blive godt underholdt.
Abernes planet: opgøret handler igen om aben Caesar, der stadig har magten over. En krig er startet mellem menneskene og aberne på grund af en abe lavede krig i 2’eren. Nogle aber er på menneskenes side, så Caesar skal passe på og han ikke rigtig stole på nogen.
En dag efter et lille slag, kommer nogle mennesker ind i abernes skjulested og dræber Caesars familie, på nær en. På grund af at deres skjulested er blevet opdaget, må aberne flygte og finde et nyt sted at bo. Men Caesar kan ikke holde sin hævn tilbage. Han ville have hævn over mennesket, der dræbte hans familie. Derfor rejser han med en lille gruppe ud for at søge efter mennesket.
Som sagt er trilogien vellykket. Den sætter mange spørgsmålstegn og man ser, hvordan mennesket behandler aberne. Og ikke mindste gør den i denne film. Filmen foregår ude i fremtiden og alligevel kan den godt mindes om nogle ting i dag. Ikke at der går en masse aber rundt og kan tale som mennesker, men mere den måde vi mennesker behandler dyr. I denne film lagde jeg mærke til, hvordan menneskene brugte aberne til at bygge. Nævner selvfølgelig ikke hvad, det skal man selv opleve.
Filmen har også nogle følelsesladede scener, hvilket også gør at trilogien er fantastisk. Man har fornemmelsen af, at hver en abe er vigtig, og de aber man kommer til at kende, får man en uddybende karakter, som ikke er en der er der i 5 minutter og så var det det.
Filmen havde en længde på ca. 140 minutter, hvilket passer fint. Den skulle ikke være kortere. Instruktøren bruger de 140 minutter fornuftig, og gør at man får mere af vide om karaktererne.
Skuespillet var i top og igen gjorde Andy Serkis det godt igen med hans bevægelser.
En film, der godt kan anbefales, men se de to andre først, for det er en trilogi, man skal se i rækkefølge, også selvom, det er hver årgang filmen foregår i.

S. Rico

Der er ikke lagt skjul på referencerne til Coppola’s Apocalypse Now. Faktisk bliver det skåret lige lovligt meget ud i pap. Woody Harrelsons oberst er en direkte kopi af oberst Kurtz, og på en væg ser man på et tidspunkt med grafitti teksten ”Ape-pocalypse now”. Man må da også sige, at det bestemt ER en dommedagsfilm, for menneskeheden står overfor total udryddelse af den virus, som allerede begyndte at sprede sig i slutningen af den første film.

I Dawn of the Planet of the Apes begyndte opgøret mellem aber og mennesker. Og det fortsætter i War for the Planet of the Apes lidt i samme tone. Denne gang bliver det dog mere personligt for Caesar. Han tager på en hævnmission mod obersten, der slog hans familie ihjel. Det gør filmen lidt mere anderledes og roadmovie-agtig end den foregående. Og undervejs lærer vi også mere om den virus, som i sidste ende får vendt om på rollerne mellem mennesker og aber. Hævndelen af filmen står ikke super stærkt alene. Måske derfor er der også tilføjet et comic relief i form af den nye abe ”Bad Ape”, som kan virke malplaceret, men som jeg personligt syntes var ganske charmerende. Herudover er der også klistret en redningsaktion ovenpå hævnmissionen. Og det hjælper alt sammen til at gøre filmen ganske underholdende trods den lange spilletid.

Den engelske titel (War for...) må siges at være en anelse misvisende. Det er ikke en film, der skildrer det endelige episke slag mellem mennesker og aber. Det er som nævnt en enkelt personlig mission, der er omdrejningspunktet. Indtil videre ser det ud til, at den primære udvikling sker MELLEM filmene og kommer til udtryk i de rulletekst informationer, der vises i starten af film 2 og 3. Der skulle efter sigende være en fjerde film undervejs. Det bliver spændende, at se, om vi her får det endelige-endelige opgør, eller det bliver endnu en enkelt-missions-film. Eller om vi måske er så langt ude i fremtiden, at det nu kommer til at handler om menneskenes revolution mod aberne...

Panduro

Forventningerne var høje til tredje film i rækken. Sidste film er dog meget anderledes end de to tidligere, så de er svære at sammenligne. Den er mere dyster og vi kommer helt tæt på Ceaser og forholdes til hans familie. Filmen er utrolig flot lavet og plottet holder hele vejen igennem. Slutningen er måske lidt for gennemskuelig, men den runder alligevel fint af. Den første film var fuldstændig fantastisk - de to næste er også gode film, men får altså kun 5 ud af 6 stjerner herfra.

Birgitte P

Yes, så fik vi den sidste af Abernes planet. Super underholdende og til tider trist. Synes det fungerede fint.

Anonymuser/0

Det er næsten for fed en film. Alt spiller.
Kan kun sige det er en af dem der skal ses.

Jacob

To år har konflikten raset siden Koba udnyttede Caesar, og den lille koloni af overlevende mennesker fik kontakt med soldater. Indtil videre har aberne haft held med at skjule sig i skoven, men behovet for et nyt hjem er støt stigende. Uvidende om at virussen, som praktisk talt har udrydddet homo sapiens, har muteret indleder Caesar et personligt hævntogt på Obersten, der ovenikøbet er raget uklar med sine overordnede. Pludselig er aberne havnet i en intern klonflikt imellem menneskene, som giver dem mulighed for at arve planeten. Men tidligere Koba tilhængere, og aber der frygter menneskets teknologiske overlegenhed, kæmper også imod dem.

Personligt køber jeg ikke idéen om, at den her prequel trilogi leder op til 1968 klassikeren. Den oprindelige serie kom med en forklaring, der overhovedet ikke stemmer overens med hvad der kommer frem her. Men noget meget lignende vil ske, da det hintes i Oprindelsen. Her i Opgøret er der tale om det afgørende vendepunkt, som stadfæster Caesars position i abernes mytologi. Den er helt og aldeles fremragende, og et fornemt punktum i denne del af sagaen.

Benji Blaakilde

Jeg var ikke stor fan af Rise, jeg var helt vild med Dawn og jeg var nu mega spændt på det 3. indspark i denne Ape-triologi. Abekattestrejerne var dog noget skuffende denne gang.

War for the Planet of the Apes finder sted kort efter begivenhederne i den forrige, hvor mennesker insisterer på at ville bekæmpe de højintelligente aber, selvom Ceasar egentlig bare vil have fred. Det er dog indtil noget finder sted, der får ham til at tage ud og bekæmpe Woody Harrelsens karakter af personlige årsager og nu har vi et opgør mellem aber og mennesker nok engang.

I første omgang vil jeg gerne adresserer, hvor flot den her film er. Omgivelser, lyd og ikke mindst de visuelle effekter er voldsomt imponerende. Det er selvfølgelig støttet af præstationerne bag mocap-dragterne, som slet ikke bliver værdsat nok. Andy Serkis burde have fået en oscar nu, men det sker nok desværre ikke. Filmen fokuserer også mere på aberne end de to andre, hvilket jeg egentlig synes var lidt ærgerligt; i Dawn havde man også konflikt arterne imellem, men der var man lidt mere investeret i begge sider, hvor der både blandt aberne og menneskene var "gode" og "onde". I den her er det lidt mere ensidigt og dermed også mere kedeligt. Det er lidt for sort-hvidt: aber = good guys, mennesker = bad guys.

Derudover, er tempoet i den her film heller ikke i top. Selvom den er flot at beskue, er den aldeles langsom i perioder, hvor der bare ikke skete noget. Filmen prøver også ihærdigt at spille på følelserne på godt og ondt. I første omgang er der en karakter ved navn Bad Ape, som tydeligvis er der for at få publikum til at grine, så det ikke bliver alt for gråt og trist. Det lykkedes den dog overhovedet ikke med og var egentlig bare irreriterende. Den mindede mig lidt om Jar Jar Binks for at være helt ærlig.

Der prøves også at appellerer til tårekanalerne, men det er sjældent at de emotionelle øjeblikke er fortjent og så adderer det bare til den snigende kedsomhed.

Filmen er dog langt fra forfærdlig. Den går i nogle interessante retninger en gang imellem, men der er desværre ikke ligeså meget kød på karakterene, handlingen eller underholdningsværdien som i 2'eren og "skuffende" er desværre det ord der beskriver min oplevelse med filmen bedst. Hvis jeg i fremtiden skulle vælge, hvilken film jeg skulle se, ville mit valg uden tvivl lande på nummer 2 over nummer 3, men det skal ikke tage fra den, at den er et visuelt vidunder.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.