Cookie- og Privatlivspolitik

A Streetcar Named Desire (1951)

Censur ukendt

Se mere på medierådet.dk
|
2 timer 2 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
A Streetcar Named Desire
|

Dramaet 'A Streetcar Named Desire' handler om den forstyrrede Blanche DuBois, der flytter ind hos sin søster i New Orleans, men bliver plaget af sin voldelige, enfoldige svoger, Stanley.

'A Streetcar Named Desire', der på dansk har titlen 'Omstigning til Paradis', er baseret på et teaterstykke af Tennessee Williams.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (3 votes)
4.4
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

En trist trist historie, hvor det er svært at sige, hvem der er protagonist, og hvem der er antagonist. Da Blanche (Vivien Leigh) flytter ind hos sin søster Stella og hendes mand Stanley (Marlon Brando), er det Blanche, man som publikum sympatiserer med og ser tingene igennem. Stanley er en sjuft og behandler dem begge modbydeligt, og han er i det hele taget en frygtelig mandschauvinist. Han er dog ikke så dum, som hans opførsel antyder, og snart begynder tingene at udvikle sig i uventede retninger.

Marlon Brando spiller som sædvanligt brilliant, men hans karakter er så øretæveindbydende, at man ikke kan undgå at blive voldsomt irriteret på ham. Vivien Leigh spiller både sårbar og intrigant. Det er muligvis fuldt fortjent, at hun vandt en Oscar for sin præstation. Men jeg synes nu, at hun overspiller ret kraftigt hen mod slutningen. Det kan godt være, at filmen er baseret på et teaterstykke, men derfor behøver skuespillet ikke at være SÅ teatralsk.

Filmen er en ægte klassiker i ordets bedste forstand og bestemt værd at se. Min filmoplevelse var dog i den grad hæmmet af, hvor irriteret jeg endte med at blive på begge de to hovedkarakterer.

Simon

En super vild film. En af de første rigtige film uden et rigtigt plot, men det virker fremragende.

Marlon Brandos tredje bedste rolle, Vivien Leighs anden bedste og jeg må indrømme at jeg synes Kim Hunter er irriterende.

Yes.

Det var det.

Yes. Så den for lidt over to uger siden, så den er halv svær at anmelde.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.