Cookie- og Privatlivspolitik

A Quiet Place 2

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en ildevarslende grundstemning og benytter mange gysereffekter på både billede- og lydsiden. Den indeholder mange voldsomme scener med forfølgelser, ulykker, overfald og skyderier, hvor hovedpersonerne er i livsfare og scener med døde og lemlæstede personer. Da flere af scenerne samtidig er meget blodige, vurderes film til at kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
01.07.2021
| |
1 time 36 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
A Quiet Place Part II
|
Versioner: se alle
2D, 2D IMAX, 2D 4DX, Babybio
|

Gyserfilmen 'A Quiet Place 2' er opfølgeren til den populære A Quiet Place fra 2018, hvor verden er blevet invaderet af glubske monstre, som kommer frem og dræber ved selv den mindste lyd.

Efter begivenhederne i den første film bevæger Evelyn og hendes børn sig væk fra deres engang trygge hjem med et håb om, at de kan dele deres nyfundne våben mod monstrene med andre overlevende.

De uhyggelige bæster udgør dog ikke den eneste trussel i den post-apokalyptiske verden, og spørgsmålet lyder nu, om de mennesker, der er tilbage, overhovedet er værd at redde?

I rollen som moderen Evelyn ses igen Emily Blunt, som denne gang får selskab af Cillian Murphy, der især er kendt fra 28 dage senere, Inception og Christopher Nolans Batman-trilogi.

'A Quiet Place 2' er som den første film skrevet og instrueret af John Krasinski. Brugen af gysende stilhed kan også opleves i thrilleren Don't Breathe. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (107 votes)
4.3
4.6

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... ganske tankevækkende. Og, bevares, skamløst underholdende." (Thomas Brunstrøm)

 • Børsen

  "'A Quiet Place 2' er lige som etteren en gyser langt over gennemsnittet. Skuespillet er godt, tempoet og klipningen fungerer, og så kan instruktøren sit gyserkram. På samme måde som i 'Alien' og 'Dødens gab' sidder man på kanten af stolen i en em af frygt, fordi det kun er et spørgsmål om tid, før der igen dukker et monster op." (Michael Solgaard)

 • Dagbladenes Bureau

  "'A Quiet Place 2' demonstrerer med al ønskelig tydelighed, at et værks kvalitet og evne til at fængsle og fascinere intet har med enorme budgetter og overvældende effekter at gøre: Forståelsen af selve det filmiske, brugen af det særegne filmsprog er alt." (Helle Sihm)

 • Filmland P1

  "'A Quiet Place 2' balancerer på en perfekt smal sti med enkelte velplacerede jump scares, mens resten af filmen er gennemsyret af en intens suspense. Det her er en film, der bare SKAL ses i biffen." (Maria Månson)

 • Jyllands-Posten

  "Præmissen for gysersuccesen 'A Quiet Place' er så stærk, at toeren er mindst lige så skræmmende som forgængeren." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Men ikke mindst takket være mesterlig krydsklipning - mellem tre forskellige forløb, da det går allerhøjest - er også toeren blevet særdeles habil horror, der spiller på vores følelser, ikke på ren splatter." (Søren Vinterberg)

 • Soundvenue

  "'A Quiet Place 2' følger trofast i forgængerens fodspor. Der er rigeligt med nervepirrende gys og action, og både plottet og karaktererne gennemgår en naturlig – om end en anelse forudsigelig – udvikling. Biografernes genåbning har hermed fået endnu et stærkt kort på hånden." (Alexander Grevy)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Uden tvivl den bedste gyser siden - ja siden den første A Quiet Place.

Det er ikke fordi, at der er så meget nyt i part II. Historiemæssigt lærer vi lidt mere om de mystiske aliens. Men det er ikke plottet, der er filmens force. Det er den vanvittige intense stemning, som gennemsyrer det meste af filmen.

Og som med den første film, så er det en hel vild oplevelse at sidde i en fuldkommen stille biograf uden en eneste lyd fra hverken højttalerne eller publikum. Det giver nogle vilde kontraster, når der så pludselig sker noget. Og det kan jeg love for, at der gør.

Jeg kan til gengæld ikke love, at filmen er lige så god at se hjemme i stuen. I så fald skal man nok trække en stjerne fra.

Ghita

Spædende og god film. Helt sikkert være at se.

 Virginia

Alt plottet og scenen er godt planlagt. Det er så interessant, hvordan historien fortsætter fra begyndelsen til slutningen. Anden film, der kan være stolt af.

Jakob

Efter min mening er dette en af ​​de bedste filmopfølgere, der nogensinde er lavet. Den anden del af denne serie synes jeg kan sammenlignes med filmen Aliens af James Cameron. Det introducerer meget mere action og spænding, mens det forbliver trofast over for originalen og udvider verden.

Daniel

Virkelig fed gyser der rummer alle elementerne imellem lys/mørke og lyd/stilhed

Skuespillerne levere en solid indsats

Sara

Denne vil jeg se inden jeg smutter til arbejdet

Kristen

Med et par velplacerede hoppeskræk balancerer 'A Quiet Place 2' på en vidunderlig smal rute, mens resten af filmen er fyldt med dyb spænding. Skuespillet er godt, tempoet og redigering er godt, og instruktøren ved, hvordan man laver en thriller.

bambiexplorer

Årets første film i Empire Bio, “I kid you not”, blev en snigpremiere på A Quiet Place Part II med muligheden for at se A Quiet Place først. Til den formidable pris af 100,- pr. snude, var der jo næste tale om et tilbud man ikke kunne sige nej til, selvom jeg så etteren ved premieren der for godt tre år siden og også siden har set den i TV. Det er dog en film der næsten skriger på at man ser den i biografen, for at opnå det fulde udbytte. Jeg skal undlade at, endnu en gang, gå for dybt ind i Empire Bios udvalg af drikkevarer og guf. Men lad mig blot stå fast, at det ikke blevet bedre end det var før COVID-19 ;)

Bortset fra et indledende flashback til dag 1, forstætter A Quiet Place Part II cirka et sekund efter etteren sluttede, altså dag 474, kort tid efter at Evelyn har født sit barn og hendes mand har mistet livet i kampen mod monstrene med de store øren. På dag 1 får vi et kort indblik i hvad der skete den dag der jorden blev invaderet, og livet på vores lille grønne smørhul blev forvandlet til et mareridt. Anyways, Evelyn og hendes tre børn drager mod nord for at finde andre overlevende. De støder også ret hurtigt på en enkelt mand, som ikke livefrem byder dem velkommen. Han giver dem dog lov til at blive en dag, da han ser at Evelyn, som vi husker fra etteren, har fundet (et af) monstrenes svage punkter …

SILENCE IS NOT ENOUGH …
A Quiet Place Part II, er vel som en enkeltstående film, hæderlig Sci-Fi action, men som (den svære) toer, mangler den godt nok en del. I de første ⅔ af filmen er der godt nok ikke megen udvikling … det er kort sagt mere af det samme. Med den store “fejl” at vi i etteren allerede har set monstrene i fuld figur, og ved hvad de kan. Altså, vi har meget langt fra at gøre med en sequel på niveau med Aliens (sequel til Alien) her. Aliens er så nok også den bedste sequel ever, uanset genre. I den sidste del af A Quiet Place Part II begynder der at ske lidt af den udvikling, man har siddet og sukket efter. Men der er, efter min overbevisning, slet ikke nok til at gøre filmen til rigtig god toer.

CAST & CREW
Emily Blunt var god i etteren, hun var god i Sicario og hun var god i Edge of Tomorrow (hvor en toer også skulle være på vej), men nogen fantastisk skuespiller bliver hun nok aldrig. Hun formår, selv ikke med Cillian Murphys (Dunkirk, Inception, 28 Days Later) hjælp, at få trukket denne toer ret meget over toere generelt … desværre. Det er som om Cillians kræfter er lidt spildte i denne film. Millicent Simmonds, datteren med cochlear implant (også i virkeligheden), som er nøglen til at de overlever etteren, er sammen med sønnen (Noah Jupe), vel egentlig også driveren bag at der sker noget i filmen, og måske bringer dem nærmere på en løsning af menneskehedens trængsler på sigt. Måske de to er filmens bedste del as castet?

Som lovet er Krasinski, bortset fra i dag 1-segmentet, ikke med i toeren, hvor han holder sig til instruktørstolen. Man kunne have håbet at det ville have frigivet mere energi, som han kunne bruge på rent faktisk at instruere. Det er desværre ikke tilfældet :( Der er da et par gode jump scares, men det er vist også det.

BILLEDE & LYD
Det bedste ved A Quiet Place Part II er stadigvæk når der er HELT stille, altså primært når vi ser på handlingen med datterens øjne. Man bliver helt anspændt, tør næsten ikke at trække vejret, gnaske på sit slik og man frygter at ens mave begynder at rumle :) Hen mod slutningen af filmen, hvor vi har opdaget en anden af monstrenes svagheder, får vi da lidt intens action, men det er for lidt, for sent. Monstrene, som sådan, er stadig fint lavet, men, ligesom etteren, er filmens budget vist ikke verdens største. Det kan man godt fornemme. Dog er min største anke ved filmen, vel nok de mange plothuller. Jeg er villig til at acceptere en vis mænge af disse ved denne type af film. Men jeg kommer altså lidt for mange gange til at sidde med spørgsmålet, “Hvad skete der lige her”? Jeg skal ikke spoile her, men det har især noget med tid, distance og position at gøre …

KONKLUSION – A QUIET PLACE
De foreløbige brugeranmeldelser på IMDb, som man nok ikke skal lægge alt for meget i, selv om der er over 33.000, giver toeren en højere score en etteren, hvilket er helt sort set fra mit synspunkt. Det eneste der kan forklare dette, er vel at vi har at gøre med den første sommer blockbuster-agtige film at gøre, siden COVID-19 brød ud. Anyhow, studierne har opfanget dette signal, og har allerede annonceret en treer, denne gang dog ikke med Krasinski i instruktørstolen. Uanset hvad det amerikanske publikum og studierne siger, så kan jeg ikke svinge mig op på mere end tre stjerner.

blog.nilsbuch.dk

Harish

Den her film er ikke bare en gyser hvor der er jumscare over det hele, det er en film fyldt med tension og mega gode karakter i filmen . næsten fra start til slut sad jeg kanten af ​​mit sæde og alle scener slutter hvor de skal, og starter hvor de skal. det er en must see i biografen. Hvis du kan lide den første tror jeg helt sikret du kan lide part 2.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.