Cookie- og Privatlivspolitik

A Fistful of Dollars (1964)

|
1 time 39 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Per un pugno di dollari
|

I filmen 'A Fistful of Dollars' (En nævefuld dollars) sætter en revolvermand to rivaliserende familier op imod hinanden for at tjene penge.

Sergio Leones western er den først i hans Dollars-trilogi, og blev filmen der kickstartede spaghettiwestern-genrens popularitet.

'A Fistful of Dollars ' har Clint Eastwood i hovedrollen.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (15 votes)
4.4
0

Instruktør

Skuespillere

Instruktører

Skuespillere

Relaterede nyheder

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Michael

Starten på noget stort inden for western.

Sergio Leone rammer plet igen med en fed western film, hvor også Clint Eastwood beviser at han er stjerne inden for film

S. Rico

Sergio Leones version af Kurosawas "Yojimbo" er kun 3 år nyere, men den ser lysår bedre ud. Ikke kun fordi den er i farver og mindre slidt, men selvfølgelig også på grund af Leones særlige talent for at sætte billeder sammen, brugen af close-ups og hans berømte dvælen med kameraet.

Omvendt så er persongalleriet pudsigt nok mindre farverigt end i den sort/hvide japanske film. Dette kommer bl.a. til udtryk ved, at man ikke rigtig lærer Baxter familien at kende. Og dermed rammer det vilde shoot-out hen mod slutningen ikke så hårdt.

Spaghetti western stemningen er til gengæld helt i top fra start til slut. Clint Eastwoods "Man with no name" (som faktisk bliver kaldt Joe) er rå som få.

Simon

Glad for jeg så. Er ikke på højde med TGTBATU, (som jeg genså igår) men stadig en rigtig god film.

Nikolaj

Den første er også den svageste, man savner lidt en Lee Van Cleef tybe, som giver helten modspil. Selvom Gian Maria Volonté gør det godt, så har han ikke en nær så interessant karakter, som han er i For a few dollars more.

Man skal også lige i gang, den starter noget langsomt. Men hen i mod slutningen er den både barsk og lige så cool som de andre Sergio Leone Cowboy film.

Wayne

Allerede i den første dollars film, satte Sergio Leone barren meget højere, end i alle andre spaghetti film. Manden uden navn baner vejen for en succes, uden lige.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.